Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
Nyár végén jön az idei THQ Nordic Digital Showcase
gp Az új bejelentések mellett újabb részleteket kapunk a Gothic Remake-ről és a Titan Quest II-ről is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Ketchup2020 #3398 üzenetére
Kikerestem, ilyen a gép: DeLonghi EC153
"... and I hope you have a great day!"
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz pető bá' #3401 üzenetére
Erre gondoltam. Jó ez kezdeni. Ahogy írták is nem sok mozgásteret ad de ha kiismered, megtalálálod hozzá a jó kávét(tipus/pörkölési szint) , és veszel valami őrlőt már Nagyon nagyot lépsz és legalább tudod hogy nem pörkölt árpát iszol.
Ezt tényleg nem nagyon érdemes lecserélni, (egy szivattyús alapgép nyomásfokozóval) gaggia baby/classic alatt. De az alapelveket, daráló beállítást ezen is meg lehet érteni.[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Tovább kéne fejleszteni a Cikláment a keverődobbal.
Amikor belemerül a dob a víztartályba, megtelik vízzel, a főzés során valamivel alacsonyabb hőfokon marad mint a környező gőz, így alacsonyabb hőfokon készülhet a főzet, nem ég meg. Elvileg. Sok tényezős. Egy tartós OPV-vel és jobb szűrőkkel lehet hogy működne presszófőzőként.
-
capafog23
őstag
amazon.de-ről tudnátok ajánlani szemeskávét?
[link]
KösziEC685(rendes portafilter)+Graef 702
-
őstag
válasz Ketchup2020 #3404 üzenetére
Köszi, akkor ez lesz az első szint
Gyárilag egy ilyen szűrő volt mellé: [link] kellene néznem másikat, ilyen krémesítő feature nélkül (talán van is a webshopban ha jól láttam), vagy maradjon ami most van?"... and I hope you have a great day!"
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz pető bá' #3419 üzenetére
Igen ez a szűrő az olcsó gyenge előre darált kávéhoz kell. Egy sima szűrővel az előre darált kávé túl gyorsan lefut. Felhabosítja a kávét és csinál valami crema szerűséget a nyimásfokozó.
Ha te darálod a kávét és beállítod az örlés finomságot akkor csak ágy sima szűrő kell. -
mekker
őstag
Normális, ha világosabb pörkölésű kávénál még optimális beállításon is érezni egy kis savasságot? Nem ugrik ki az összképből, de érezhetően ott van.
Brikkával főzöm ki a kávét, fixen 60ml késztermék, a kávé szemcsemérete az egyetlen szabad változó. A mostani, AVX Ethiopian Guji különösen érzékeny a beállítására, egyetlen fokozaton ad csak jó eredményt.Másik kérdésem az lenne, hogy Brikkával milyen kávéval értetek el szép, tartós habot? Ezekkel a világosabb pörkölésű kávékkal szerintem nem is nagyon lesz krém, már kiöntésnél elillan. Vettem még egy csomag friss robustám is, sztem túl is van pörkölve, mert kissé olajos ak a szemek. Ezzel is csak jelképes habot ad (1-2mm marad meg). Szóval eddig elmaradt a habos élet.
A 100% robustám egyébként Lavazza Expert Gusto Forte. Tejeskávénak vettem, de ez még annak is gyenge. Az íze teljesen semleges, csak az erőteljes pörkölést érzed benne. 50-50-be keverve egy rendes kávéval még talán elmenne.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
soldier2
őstag
A világos pörkölésű kávékkal mindig lesz egy savassága a kávénak, ha ez nem ízlik akkor sötétebbet keress, eltüntetni nem tudod (és nem is kell, azért hagyják világosabbra a pörkölést, hogy a savak is érvényesüljenek). A Brikkán én nem "üldözöm" a habot. Az íze legyen jó, a többi nem érdekes. Azt próbáld ki, hogy ha kevesebb vizet tesztel bele akkor alacsonyabb hőmérsékleten készíti a kávét, ha többet akkor melegebben. Így tudsz játszani a kávé ízével is nem csak a mennyiségével.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
mekker
őstag
válasz soldier2 #3422 üzenetére
Köszi a segítséget!
Mennyiséggel még nem sokat kísérleteztem, csak a darálót állítgattam.Redditen volt egy ajánlás: [link]
Egy olyat próbáltam, hogy amikor elkezd csordogálni, akkor beiktattam egy kis szünetet, majd visszarakva hagytam, hogy a szokásos módon felépüljön a nyomás, és kinyomja a koffít. Több idő, de az így készített kávé mintha finomabb lett volna.Kevesebb vízzel is kipróbálom majd, meg az elöl említett "áztatást" is megismétlem.
Jól belőtt őrleménnyel már nincs zavaróan savanykás íze, inkább csak gyümölcsösen savas. Bár jól jönne egy feles kosár, mert a gyomrom már megérez 2-3 duplát. Sajnos nehéz szerezni olyan pici kosarat, ami szélességben is stimmel. A 2 személyes alu kotyogósé is csak pár grammal kisebb. Van nekem egy csomag "sminklemosó" vatta/pamut korongom, azt kettészedve próbálkozom, mint térkitöltő.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz konzumpro #3423 üzenetére
Sütőporos kávé - elfeledett, ősi praktika a dédanyáinktól!
Biztos harapna ez a főcím a facebookos nagyik körébenДанное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
soldier2
őstag
"Van nekem egy csomag "sminklemosó" vatta/pamut korongom, azt kettészedve próbálkozom, mint térkitöltő" ez remélem csak vicc. Utoljára hasonló ötletről a Zimmer Feri-ben hallottam. Takarékbetét LOL
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mekker
őstag
válasz soldier2 #3426 üzenetére
Semmiben nem befolyásolja a kávé ízét, és semmi köze a zimmerferis spóroljunk szarmagyar megoldásokkal vonalhoz. Egyszerűen csak nem akarok folyton duplát inni, mert minek.
Ha nem működik, vagy találok eggyel jobb megoldást, nyilván nem ezt fogom használni.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
soldier2
őstag
Csak azt nem értem mi szükség rá. Ha már nem töltöd tele a kosarat nem mindegy, hogy üresen hagyod, vagy félig megtöltöd vattával? Bár a fél töltet nem jó a kávé ízének szempontjából, ha már így csinálod, akkor inkább Aeropress filterpapírt javasolnék a kávé tetejére. Olcsóbb, és eleve arra találták ki, hogy a forró víz ne oldjon ki belőle semmi károsat. Bár kotyeszban annak sem látom sok értelmét. Simán kevesebb kávé és "jónapot".
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
iatti
aktív tag
nem szép dolog kicikizni a másikat.
-
nagyúr
Más: Ki milyen kávéval kezdte az évet?
Én vadi új csomag Lavazza Oro-val indítottam. Remek volt!
Most az van az örlőben.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dugesz77
őstag
válasz konzumpro #3432 üzenetére
Egyik régi kollegám a cukrot és a tejport is belekeverte a darált kávéba Neki ez volt a 3 in 1.
Polarstar: én most kicsit félere rakva az automata gépet visszaraktam a helyére a a Gaggia classic + Graef 702 párost. Éppen Bialetti Roma Intenso-val bombázom magam. Hát... Pörög tőle rendesen a ketyegőm . Elvagyok az erős kávéktól szokva.
[ Szerkesztve ]
-
#49155328
törölt tag
válasz konzumpro #3432 üzenetére
Erről Vér Miki jut eszembe a BB topikból: https://logout.hu/tema/bestbuy_topik_akcio_ajanlasakor_akcio_hashtag_kote/hsz_72123-72123.html.
-
nagyúr
válasz dugesz77 #3435 üzenetére
Merem remélni, hogy a boylerből engedte fel csak a katyvaszt forró vízzel, amúgy zaccos-törökösen!
Még bele sem merek gondolni milyen lehetett! Kiráz a hídeg a gondolattól!
Vér Mikinek lehet még szerencséje génkezelt amcsi tehén tejjel.. Ez úton üzenem neki, hogy nyugodtan vándoroljon ki!
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
őstag
válasz Ketchup2020 #3420 üzenetére
mióta írtad, azon gondolkodom, hogy vajon elég-e eltávolítani a nyomásfokozót, vagy mindenképp vennem kell másik szűrőt.. de ahogy látom első lépésnek elég lesz ennyi módosítás is: [link]
"... and I hope you have a great day!"
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz pető bá' #3441 üzenetére
Szerintem is, egy próbát mindenképp megér. Néztem elég sok videó van erről a kis gépről. Valószínűleg jobb egy sima szűrő de ha ki van szedve a nyomásfokozó akkor már megvalósulhat az alapelv.
A kávépogácsa tartja vissza a nyomást, (ezért nélkülözhetetlen a daráló álítása). Szerintem simán rá lehet érezni erre a kis gépre is.
Ha jó a szemcse méret, a tömörítés, a súly (ezzel a pogácsa vastagság) és tálálsz hozzá egy olyan kávét ami nem túl hisztis a hőre és ízlik.
Akár még is érkeztél😉.
Onnantól kezdve csak kávéra kell költeni.
(Csak az a baj hogy kevesen tudunk itt megállni )[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Ketchup2020 #3443 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért - ugye az enyém az 153.B, de gondolom kb ugyanaz De hasonló végeredménnyel elégedett lennék
akkor már csak azt kellene kitalálni, hogy ehhez a szetthez milyen kávéval kellene elkezdeni kísérletezni. Gondolom most érdemes lenne egy nagyobb kiszerelést venni, hogy legalább egy tényező nagyjából fix legyen.."... and I hope you have a great day!"
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #3444 üzenetére
mennyit gondolsz adni 1kg kávéért? egy biztos legyen friss pörkölés 1-2hó, meg itt azért a túl világos pöri nem nyerő. a kapuzinernél van a velencei gondolások 1kg 4400ft. vagy ha van a közeledben metró,van a rioba több féle. ezeknél meg kell nézni a dátumot. nekem ez savas volt,pedig ez már sötét pöri. ha pesti vagy,ott van paljoc. bár ez már felsőkategóriás de a get-up 6000-ért ebbe e masinába kipróbálható lenne. azt ha evvel nem jön az eredmény,akkor váltsál gépet
-
nagyúr
válasz Ketchup2020 #3443 üzenetére
Nem rossz! Határozottan nem rossz!
Volt ideje, energiája és pénze játszogatni! Biztos vagyok benne, hogy ez a gép sem végzi kukába 3 hónap múlva.
Ezt hívják szerelemnek?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás