Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tehPwnerer

csendes tag

válasz momo2828 #4979 üzenetére

Hát a nettó 700 tényleg karcsú egy kicsit, az én ismerősi körömben nettó 800 volt a minimum, de 3 hónap próbaidőt követően neki is feltolták nettó 1000-re.
    Esetleg érdeklődj utána, hogy mikor várható emelés (pl. próbaidő lejárta után, vagy ilyesmi), részesülsz-e esetleg bónuszban év végén (bár gyakornokok ritkán szoktak, de láttam már ilyet is), kapsz-e béren kívüli juttatásokat (utalványok, telefon, BKV bérlet, edzőterem, akármi). Ezek tudják egy kicsit ellensúlyozni az alacsony órabért.

Egyébként sajnos a gyakornokok helyzete ilyen: nincsenek tárgyalási pozícióban. Nem tudnak felmutatni számottevő tapasztalatot, meg szinte semmit, amire hivatkozva többet kérhetnének. Én több, mint egy éve ugyanannyit keresek, mert egyszerűen nem tudnék mire emelést kérni. Persze odateszem magam meg minden, de heti 20-30 óra munka nem elég ahhoz, hogy az ember kitűnjön. Na de ha a kezemben lesz a diploma januárban, akkor majd előállok egy jó kis igénnyel, aztán ha nem adják, majd megyek szépen máshova :D Azért egy diploma, meg 2 év gyakornoki tapasztalat talán már elég tárgyalási alap, hogy beleszóljak a bérezésembe és ne csak lenyeljem, amit kapok. Persze lehet, hogy csak a bilibe lóg a kezem :)

Új hozzászólás Aktív témák