Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel topik
- Két kinyithatós Oppo is érkezhet idén
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
barelylegal
csendes tag
Üdvözlet az Uraknak,
Mivel sok elmélkedős beírás született, én is előállok egyel:
29 éves vagyok
7 éve dolgozom
Mérnök BSc-m van
XYZ Engineer poziban budapesten (leginkább HO), multi
Br 750 alapfizu
450K cafeteria
1 havi premium
plusz egyebek
Az a helyzet, hogy ezt a fizetést NAGYON kevésnek érzem, és már a munkámat sem szeretem, kollégák sem egyszerű esetek.
Elég sokat kell dolgozni, bonyolult rendszerek, nyomás, felelősség, stb, (anyagi) elismerés nincs. Érdekes terület, jó is vagyok benne, viszont sajnos eléggé rétegigény az a része amivel én foglalkozok. Más cégnél nem nagyon lehet kamatoztatni, vagy csak minimálisan több pénzért, zsákutca az egész. (Kívülről szemlélve ennél sokkal jobbnak tűnik, mert nagyon új, stb, valójában a szűk munkáltatói igény miatt nem az, ahol interjúzgattam és ilyesmit kerestek, nem is értették hogy pontosan mivel foglalkozok..)Érdemi fizuemelést nem lehet kiharcolni, így eléggé egyértelművé vált, hogy váltanom kellene idén. Ahogy elnézem az idei hays-t, ezt a bért (amiért itt expert vagyok) gyakorlatilag bármilyen más területen juniorként kb megkapnám, de úgy gondolom egy br 900 sem elérhetetlen, ha valamilyen más területnek a minimális alapjait megtanulom.
Amit tudok magamról, hogy SW dev vonal abszolút nem érdekel, ha ciklusokat kell szkriptelnem napi munkám során, már attól kb kiráz a hideg. Képes vagyok rá, de nem érdekel így nem is választanám ezt a vonalat, mert nem lenne értelme.
Kérdésem arra irányulna, hogy fentieket figyelembe véve, némi tanulással munka mellett, br 900-as fizuigény reális lehetne pl cloud engineer vagy akar security vonalon? Cloudhoz azért már van közöm (IP, openstack, kubernetes, Linux), de ezeket csak használom, nem üzemeltetem. Itt a terv valamelyik public cloud alapozó lenne önszorgalomból aztán interjú.
Fontos szempont lenne még a viszonylagos nyugodt munka, a support, oncall jellegű munkákat eddig is és ezután is elengedném.
Ti mit ajánlanátok? Cloud vagy valami más? Miben van hosszabb távon is potenciál, ahol a megszerzett tudás univerzális és nem cégspecifikus munkaadói oldalról?
Edit: tesztelős pozikban interjúztam párat mostanában (sok tapasztalatom van benne) de két véglet van. Vagy fejlesztőt keresnek automata tesztelő gyanánt, vagy egy majmot valami GUI manuál tesztelésére gombokért. Ezek fényében ezt az irányt is el kell engednem (ISTQB-m azért lett anno…)
Új hozzászólás Aktív témák
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gumi és felni topik
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- új Lenovo Legion 5 (15IRX10) - 15.1" 2560x1600 OLED 165Hz kijelző, RTX 5070, 32GB DDR5 RAM
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest