Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• barelylegal

csendes tag

Üdvözlet az Uraknak,

Mivel sok elmélkedős beírás született, én is előállok egyel:

29 éves vagyok
    7 éve dolgozom
    Mérnök BSc-m van
    XYZ Engineer poziban budapesten (leginkább HO), multi
    Br 750 alapfizu
    450K cafeteria
    1 havi premium
    plusz egyebek
    Az a helyzet, hogy ezt a fizetést NAGYON kevésnek érzem, és már a munkámat sem szeretem, kollégák sem egyszerű esetek.
    Elég sokat kell dolgozni, bonyolult rendszerek, nyomás, felelősség, stb, (anyagi) elismerés nincs. Érdekes terület, jó is vagyok benne, viszont sajnos eléggé rétegigény az a része amivel én foglalkozok. Más cégnél nem nagyon lehet kamatoztatni, vagy csak minimálisan több pénzért, zsákutca az egész. (Kívülről szemlélve ennél sokkal jobbnak tűnik, mert nagyon új, stb, valójában a szűk munkáltatói igény miatt nem az, ahol interjúzgattam és ilyesmit kerestek, nem is értették hogy pontosan mivel foglalkozok..)

Érdemi fizuemelést nem lehet kiharcolni, így eléggé egyértelművé vált, hogy váltanom kellene idén. Ahogy elnézem az idei hays-t, ezt a bért (amiért itt expert vagyok) gyakorlatilag bármilyen más területen juniorként kb megkapnám, de úgy gondolom egy br 900 sem elérhetetlen, ha valamilyen más területnek a minimális alapjait megtanulom.

Amit tudok magamról, hogy SW dev vonal abszolút nem érdekel, ha ciklusokat kell szkriptelnem napi munkám során, már attól kb kiráz a hideg. Képes vagyok rá, de nem érdekel így nem is választanám ezt a vonalat, mert nem lenne értelme.

Kérdésem arra irányulna, hogy fentieket figyelembe véve, némi tanulással munka mellett, br 900-as fizuigény reális lehetne pl cloud engineer vagy akar security vonalon? Cloudhoz azért már van közöm (IP, openstack, kubernetes, Linux), de ezeket csak használom, nem üzemeltetem. Itt a terv valamelyik public cloud alapozó lenne önszorgalomból aztán interjú.

Fontos szempont lenne még a viszonylagos nyugodt munka, a support, oncall jellegű munkákat eddig is és ezután is elengedném.

Ti mit ajánlanátok? Cloud vagy valami más? Miben van hosszabb távon is potenciál, ahol a megszerzett tudás univerzális és nem cégspecifikus munkaadói oldalról?

Edit: tesztelős pozikban interjúztam párat mostanában (sok tapasztalatom van benne) de két véglet van. Vagy fejlesztőt keresnek automata tesztelő gyanánt, vagy egy majmot valami GUI manuál tesztelésére gombokért. Ezek fényében ezt az irányt is el kell engednem (ISTQB-m azért lett anno…)

Új hozzászólás Aktív témák