Új hozzászólás Aktív témák

• Stanlee

őstag

válasz instantwater #17478 üzenetére

Egy pelda nem pelda, de azert negativ peldanak itt az en esetem: dolgoztam meg nagyon regen egy osztrak cegnek. Nem voltam naluk tul sokat, mert 2012 tavasszal kezdtem, abban az evben azert nem kaptam 13-14 havi fizetest, meg bonuszt, meg ugy semmit se, mert nem voltam ott egesz evben. Na jo. Persze az tetszett nekik, hogy a projektet amire felvettek megcsinaltam es az a penz, amire mar keresztet vetettek megiscsak bejott.

2013-ban igeretek tomkelege, Zielvereinbarung, meg tokomtudja mi, hoesesben alairva, hogy ha top lesz a performansz, akkor lesz bonusz meg minden. Juniusban feleves performansz ertekeles a felettessel, amit en kertem, jeleztem neki, hogy a bonusz alapjaul szolgalo projektnel meg ott legelnek a tehenek es nem lesz olyan stadiumban a projekt ev vegere, hogy a teljesitmenyemet ertekelni lehessen, szoval mi lesz az ev vegi bonusszal? Hebegett-habogott, kitalalunk valamit, stb. Julius elso heteben rakerdeztem, hogy mi a helyzet, csak tereles volt. Szeptemberben mar egy nemet cegnek dolgoztam.

Persze, tudom, en voltam a hibas, mert nem maradtam egesz evre. De. A munkaado a bonuszt barmire hivatkozva elveheti (pl. nem ment jol a cegnek). Azota minden helyen az eves fizetes 12-vel elosztva kell, hogy annyi legyen amit kezhez szeretnek kapni. Az osszes tobbi egyszeruen nice to have, de nem hagyom magam elkabitani mar semmivel.

Új hozzászólás Aktív témák