Hirdetés
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TiceRex
csendes újonc
válasz
PizzaProgram #1545 üzenetére
Lehet, hogy én értek félre valamit, de szerintem ez nem Ubports alapra készült Sailfish OS.
Csak alternatívaként van felsorolva, hogy lehet telepíteni az ubports féle Ubuntu Touch rendszert is dual boot környezetben. De ettől még a Sailfish OS a Lineage OS 14.1, vagy 15 verzióra épül. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
PizzaProgram #1354 üzenetére
Ahogy én értem, azért van szükség LineageOS-re, mert vannak bizonyos eszközspecifikus dolgok, amiket ilyen-olyan jogi szempontok miatt nem lehet belerakni a Sailfish OS-be, ezért a Sailfish az androidból veszi át őket. Ez nem jelent semmilyen kockázatot, mert így fog kinézni a telefonon:
- Sailfish-hez tartozó kernel
- /system-en Android
- egy másik könyvtárban a Sailfish
Rendszerindításkor csak a Sailfish indul el a saját kernelével, annyi, hogy a néhány fájlt az androidos /systemből veszi.
Ha valamilyen megfontolásból feltennéd a LineageOS-hez tartozó kernelt, akkor meg az Android indul el. A lényeg, hogy csak külön-külön működik a két rendszer, attól függően, melyik kernel van fent. -
Fiery
veterán
válasz
PizzaProgram #1354 üzenetére
En ugy tudom, az androidos alap sosem tunik el, legalabbis a HAL megmarad mindenkepp.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1248 üzenetére
A keresésénél:
-- megkülönbözteti az aáäă... , oöő ... betűket
Ezen lehet reszelni, mert a backendje open source. Ha magyarul használod biztos észrevetted, hogy a magánhangzóval kezdődő nevű felhasználók az ékezetes csoportokba rendeződnek. Na ezt elkezdtem megfixelni, csak csinálni kellene némi tesztet, amivel be tudom bizonyítani, hogy nem ront el rendezést más nyelveknél. -
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1247 üzenetére
hu_2arw.conf
hu_2arw.qml
hu_4arw.conf
hu_4arw.qml
hu-qwertz ... ből sokhu_HU nincs egy szál se.
De attól még szépen működik! (Lehet, hogy ezt nem hangsúlyoztam ki eléggé?)
Na igen az nem jött le nekem, hogy működik.Az is furcsa picit, hogy van egy csomó választható (régi) megjelölésű kiosztás is, és ha bekapcsolom valamelyik újat, akkor egyidőben bekapcsolja az alsó régit is is.
Ez a csomag még fent van a régi deprecated csomagokból:
https://openrepos.net/content/martonmiklos/hungarian-keyboard-presage-based-predictionCsak az új kiosztás-csomagot használva nem jön elő a keresztbe bekapcsolás.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1244 üzenetére
Nálam a beállításoknál az "Aktív kiosztás" = Magyar
de alatta a "Jelenlegi kiosztás" = English ... és nem is lehet a listából magyart választani.
Ez normális?
Hát őő nem. Kellene lennie egy hu_HU-nak a szóközt nyomva. Nyomj már egy ls-t kérlek a /usr/share/maliit/plugins/com/jolla/layouts/ mappában.Ugyanakkor nagyon szeretnék egy FULL magyar billentyűt helyes kiosztással, hogy ne kelljen nyomva tartani egyiket se.
Balra a hosszú: Í, jobb fent: ÖÜÓ, jobbközépen: ÉÁŰ, alul: ,.- )
Tudom, hogy zsúfoltabb lenne ettől az egész, de szerintem fektetettbe bőven kiférne.Deadkey nem adja?
https://imgur.com/a/LsGzD
Eleinte nekem is szokatlan volt, de rá lehet kapni hamar.VISZONT:
Ami engem nagyon zavar, hogy felül mindig van egy hatalmas kihasználatlan sáv, ha nem kérem a prediktívet, akkor is! Így alig marad (fektetett nézetben) a képernyőből valami.
Igen ez nekem is tossza a csőrömet.Továbbá:
A kurzol billentyűn nem mindenhol működnek. (Ez lehet végülis az adott APP hibája is) Pl.: VNCScreen
Valószínűleg valami speckó fwk-t használ ami nem kezeli ezt rendesen. -
Milestone2
nagyúr
válasz
PizzaProgram #1242 üzenetére
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1223 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom nincs, így csak hasraütésszerű ötleteim vannak.
Nézzük mi jöhet szóba:
- Radicale
- Baikal
- {own|next}cloudAz internetet elnézve Baikalt, meg Radicalet már volt aki feszített fel Windows-ra. WAMP stackre vannak kséz megoldások windowsra, de a python sem megoldhatatlan. Ha van PHP/python üzemeltetési tapasztalato én a szerint választanék.
OOTB next-next-finish telepítésű megoldást nem ismerek.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1204 üzenetére
Au. Némi hibabejelentést megérhet a TJC-n, hogy az utánad jövők (talán 3 év múlva
) már egy normális hibaüzenetet kaphassanak.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1198 üzenetére
4.) az egyetlen, amivel nem jutok előrébb, az az OpenVPN
A gyári beépítettet próbáltad? Beállítások -> VPN ...
Ehhez nekem nem kellett semmi magic ment ootb OpenVPN-el és L2TP-vel is.
Annyi bajom volt vele, hogy a vagy kettővel ezelőtti EA-ban crashelt az ovpn konfig beolvasása, de azt meg kézzel is be lehetett állítani.- a terminál parancssor nem ismeri a copy utasítást
Mert ez nem MS-DOS, hanem bash: cp a másolás.- a log fájlokat se találom.
systemd-t használ, próbáld a journalctl -l -f -et rootként. -
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1194 üzenetére
[quote]- Az OpenVPN nem működik sehogy. Minden fórumon a SecureFishNet -t javasolják, de az sem tudja elindítani. Se egy LOG, se egy hibaüzi...
[/quote]
A gyári beépítettet próbáltad? Ha igen akkor adhatok tippeket a logokra,[quote]- .deb fájlokat nem tudok installálni[/quote]
Ez egy rpm alapú rendszer. deb a Meego formátuma volt.[quote]- magyar bill. nem települ[/quote]
Erre reflektáltam fentebb.[quote]- oprendszer magyarításhoz fogalmam nincs, hogy kezdjek hozzá[/quote]
https://openrepos.net/content/martonmiklos/hungarian-community-translation-jolla
Telepítsd fel ezt és válaszd ki a magyar nyelvet. Egyéb eszközök -> restart home screen kell telepítés után vagy device reboot.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1193 üzenetére
Ne letöltve telepítsd, mert van egy csomó függősége. A 'Hungarian' szóra keresve nekem ez a második találat a warehouse app-ban. Mielőtt warehouseből felteszed engedélyezd TMI repóját is. (Legegyszerűbben telepítsd fel ezt: https://openrepos.net/content/tmi/hungarian-keyboard-arrows).
A sebességbeli problémákra vannak ígéretes próbálkozásai riginusnak, majd meglátjuk mikor lesz releaselhető.
-
PizzaProgram
csendes tag
válasz
PizzaProgram #1191 üzenetére
- Az OpenVPN nem működik sehogy. Minden fórumon a SecureFishNet -t javasolják, de az sem tudja elindítani. Se egy LOG, se egy hibaüzi...
- .deb fájlokat nem tudok installálni
- magyar bill. nem települ
- oprendszer magyarításhoz fogalmam nincs, hogy kezdjek hozzá
- OTA update szintén passz... még tanulmányozom ... azt sem tudom, hogyan kellene egy fájlt "szerkeszteni" ?Szóval egyenlőre egy naaagy sorozatkudarc az egész.
-
PizzaProgram
csendes tag
válasz
PizzaProgram #1191 üzenetére
-
WilliamGhost
tag
válasz
PizzaProgram #1183 üzenetére
Én a calDAV/cardDAV naptárat és névjegyet használom, mostanra már egészen ki lett pofozva. A saját Nextcloud szerveremmel szinkronizálom az adatokat (és ott intézem a biztonsági mentéseket). Elég sok szoftver kompatibilis a calDAV/cardDAV formátummal, szóval igény szerint lehet válogatni és bonyolítani.
-
martonmiklos
tag
válasz
PizzaProgram #1176 üzenetére
Ez egy community port ami azt jelenti, hogy a Jolla által licenszelt komponensek:
- Alien dalvik (android runtime)
- MS Exchange (valami e-mail kliens sosem próbáltam)
- Xt9 prediktív szövegbevitel
- Egyéb ami nem jut eszembe de a többiek kiegészíteneknem lesznek elérhetőek az eszközön.
Illetve amit justmemory írt igaz, hogy minden a porteren (műkedvelő egyén aki az imaget reszeli) múlik. A frissítések, a bugok javítása, stb.
Nekem sosem volt még portolt eszközöm, nem tudom mennyire megbízhatóak, -
Just486
senior tag
válasz
Itt: Sailfish Adaptations megtalálható egy lista, hogy milyen telefonokra érhető el, milyen HW funkciókkal. Benne van a X Note 4, elvileg elég jól támogatott.
-
justmemory
senior tag
válasz
Szia,
ugyan nem vagyok benne teljesen a Sailfish világában, csak tájékozódni próbálok, viszont szerintem pl. azért, mert a Xiaomi Note4-re a portot nevezzük közösséginek, míg a Sony-ra maga a Jolla készíti a Sonyval - tehát magával a készülék gyártójával - közösen.
Egyébként Sailfish port több készülékre is van már (pl. Oneplus), viszont azok is úgy tudom közösségiek, tehát ilyen formán szerintem nem "hivatalosak"; abszolút az adott fejlesztőn múlik, hogy a bug-okat javítja-e, vagy fejleszti-e a jövőben a rendszert...Legalábbis nekem ezek a dolgok eddig így jöttek le, de javítson ki, aki jobban rálát!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest