Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PizzaProgram
csendes tag
válasz
Tomi_Ohl #1233 üzenetére
Nálam a beállításoknál az "Aktív kiosztás" = Magyar
de alatta a "Jelenlegi kiosztás" = English ... és nem is lehet a listából magyart választani.
Ez normális?A külön "ö" "ü" betűk valóban furák, mert akkor már inkább egy .pont és egy -kötőjel legyen ott... az gyakoribb.
Ugyanakkor nagyon szeretnék egy FULL magyar billentyűt helyes kiosztással, hogy ne kelljen nyomva tartani egyiket se.
Balra a hosszú: Í, jobb fent: ÖÜÓ, jobbközépen: ÉÁŰ, alul: ,.- )
Tudom, hogy zsúfoltabb lenne ettől az egész, de szerintem fektetettbe bőven kiférne.Nem tudom, lehet-e egyáltalán más-más elrendezést betölteni álló/fekvő nézetben, mert ez is hasznos lenne, ha volna ilyen lehetőség.
VISZONT:
Ami engem nagyon zavar, hogy felül mindig van egy hatalmas kihasználatlan sáv, ha nem kérem a prediktívet, akkor is! Így alig marad (fektetett nézetben) a képernyőből valami.Továbbá:
A kurzol billentyűn nem mindenhol működnek. (Ez lehet végülis az adott APP hibája is) Pl.: VNCScreen -
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #1239 üzenetére
Nem gond, csak érdekesség, de ezek szerint még csak nem is egyforma mindenkinél.
A prediktor 3 forrásból dolgozik:
- Beépített ngram adatbázis: ez beégetett (Egri csillagok, szépirodalom + szbad szoftveres fordítások)
- Hunspell próbál javított szavakat ajánlani ha félregépelt szót észlel
- Van egy saját adatbázis, amit feltanul a gépelésedbőlAzt, hogy ezek ajánlatait hogyan rendezzük azt lehet koefficiensekkel állítani, most a legnagyobb priót a harmadik kapja. Ha egyszer lesz beállítások UI a cucchoz akkor majd tudják az userek tweakelni, addig az /etc/presage.xml-ben vannak.
Nem lehet, hogy írtál le ilyen szavakat és feltanulta?
Ha a deadkey a sima qwerty-n kívüli betűket jelenti, akkor igen, az szokatlan.
Nem a deadkey ezt a gombot jelenti:
https://imgur.com/a/LsGzDGyorsabban lehet vele ékezetes betűket írni.
Tehát jól értem, hogy akkor egy sima qwertz billentyű kellene ékezetes betűk nélkül?
-
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #1233 üzenetére
Hali,
Köszönjük a visszajelzést.Én próbáltam egy szűz eszközön, de nekem az egykettőt csak nagyon egykettőt gépelve tudtam becsalogatni a predikciók közé, vetkőzni-vel ugyanez a helyzet. (Igen az egykettőnél vannak hibás szavak, ez sajnos a korpuszból jött.)
https://imgur.com/a/N6GWW
Ha ilyet láttok megtennétek, hogy toltok egy screenshotot róla (ha nem bizalmas a szövegkörnyezet).
Tervben van az, hogy lesz egy "settings" app ahol begépelve egy listában látnád a predikciókat amiről lehetne infót szerezni, hogy melyik prediktor ajánlotta (a fix adatbázisból jött, vagy a feltanult szavakból, netán a hunspell adott rossz javított szót.)
[quote]Esetleg a kiosztáson lehet változtatni? Mindig félreütök, mert szokatlan a külön "ö, ü".[/quote]
Bepatkolni bármilyen kiosztás alá kb. 0 effort (egy sort kell beírni), a deadkey szokatlan amit a 2.1.4-ben tettek be? -
válasz
Tomi_Ohl #1233 üzenetére
Ez semmi! A best of behelyettesítést eddig a Blackberry csinálta.
Az "ég a zsír" kifejezésben menetrendszerűen kicserélt a zsírt zsidóra.LadyBoy: pont ezért kellene nyitni, mert "belterjes" a mobilszektor nagyon.
A Tizen igen eltünt Európából, mert a Samsung erre ilyen mobilt nem forgalmaz. Csak az oroszoknál kapható legközelebb. De nekünk itt egy európai fejlesztő. Nem kellene kihagyni. -
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #1181 üzenetére
FYI: csináltam open source presage alapú text predictiont, fent van openreposon, hungarian-keyboard-presage-based-prediction nevű csomagot keresd és felrak minden dependency-t (tmi repóját is engedélyezni kell). A gyári XT9 amúgy sem tudott magyarul, csak feltanulta a gépelésből, ez alatt van egy alap adatbázis. Még nem teljesen frankó, de dolgozom rajta (néha).
-
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #1159 üzenetére
Igen nekem is kb. ezek a problémák jelentkeztek eddig, a tweakelés a folyamatban van. Igazából én tettem alá túl nagy és nem megfelelő adatbázist (egri csillagokból van generálva). Svédből generált egy tag fele ekkorát, azzal sokkal "fluidabb". Illetve a presagen is kell még reszelni egy csomót, hogy igazán jó legyen.
A javíttatás nem volt tárgya a projektnek (maga a backend nem tudja), btw. az XT9 javít?
-
Just486
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #871 üzenetére
Igen, a böngésző az kiemelkedően használhatatlan! Aztán a dolgok egy részét tényleg lehet, hogy a régi telefon fogja vissza, de én anno Nexus 5-ön sem voltam maradéktalanul elégedett a Sailfish sebességével. Így évek múltán sem érzem igazán versenyképesnek a Sailfish-t mint rendszert, annak ellenére, hogy számontartom a fejlődését, és mindig várom hogy mit újítanak... ...csakhát olyan keservesen lassan őröl ez a malom.
-
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #839 üzenetére
Köszi!
A tegnapi hirtelen lelkesedést mára sikerült visszább fojtani, úgyhogy 1-2 hónapot várok még vele (most másra kell koncentrálnom). De amiket írtál, azok nagyon biztatóak. Két és fél évig használtam N9-et, életem nagy szerelme volt.
Ha működni fog a Spotify és a Messenger, akkor én tökéletesen megleszek vele.Mindig is szerettem sz*patni magam geek telefonokkal (Nokia 5730, N9), unom már a full átlagos Droidot.
-
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #774 üzenetére
No, működik az elfektetős billentyűzet rejti az ékezetes sort mint egy sas landscape módban.
Közben focizok Pekkaval...
Hi,Noticed you had removed all non-hungarian accents from keys that have
native accents. Usually popups are not that restricted. Was about to
add some more accents further away, but our localization expert wasn't
fond of having native accents behind popup to begin with as it's slower
to type that way. He was suggesting what Maliit layout had, three dead
keys. But then again extra ö and ü with acute accent dead key for long
vowels could be even better. You think those would be good?The problem is, we don't have existing layout with two extra normal
buttons, so it needs a custom symbol layout. And for dead keys there's
some precedence in keeping content same in symbol layout too. So I
think I'll unfortunately keep this as lower priority for now but could
try later on coming up with a consistent symbol layout for needed
amount of buttons.Láttatok már mobil eszközön deadkeyes magyar billentyűzetet? Mert én nem. Továbbá kihajítottam az összes nemmagyar ékezetes betűt a popupokból, hogy ne lehessen à -t írni még véletlenül sem.
-
martonmiklos
tag
-
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #771 üzenetére
Hát lehet válasz nem lesz már idén, de azért remélem.
Ja igen a word prediction-ről kiderült, hogy egy properitary cucc amit csak typolássa lehet feltanítani. (Nem férhetünk hozzá az adatbázishoz, hogy beleöntsük mondjuk ezt: http://mokk.bme.hu/resources/webcorpus/)
Na ettől bevérzett a szemem, és most Presage alapú prediction enginet hekkelek...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Tomi_Ohl #760 üzenetére
Éés kész a Jolla store támogatás.
Jelenleg a 2.0.5-ös frissítéssel van egy kis probléma, ugyanis nem működik vele a Bluetooth.martonmiklos esetleg van valami fejlemény billentyűzet-ügyben?
-
válasz
Tomi_Ohl #743 üzenetére
Akkor még nem volt Blackberry a kezedben.
Merthogy nekem minden nap van Xperia.Ami nagyon nagyon fontos lenne!
Szólni kellene a fejlesztőknek, hogy a jelenlegi törlési mód bosszantó! Elrontok egy mondatot helyhiány miatt - lehet betűnként törölni, ahelyett, hogy megszaladna a törlés, hogy a normál esetben gondolná az ember. -
martonmiklos
tag
válasz
Tomi_Ohl #728 üzenetére
Én a JP1-emre megreszeltem a magyar kiosztást, csak a penguin nevű tag nem válaszolt az openreposon az új RPM release igényemre. Ha van igény a billentyűzetre akkor meghekkázom és kiteszem (max. lesz kettő a warehouseban).
Ja igen történések: elkezdődött a 2.1.x fordítása a Pootlen.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Tomi_Ohl #696 üzenetére
Röviden, Xperia mini pron: egész jó a port, csak a hátlapi kamera nem működik, illetve pár helyen a kis képernyő miatt fura.
Teljesítményre jó, amíg gyári appokat használsz, third-party appok már néha nem válaszolnak. Ez lehet azért is, mert lassú SD-m van, márpedig itt is mindent oda telepít.Akkor most várom, hogy megcsinálják a 2.0.4-et Mi3-ra.
-
osvatha
tag
válasz
Tomi_Ohl #689 üzenetére
Én azt olvastam valahol, hogy most megy a petíció, hogy engedélyezzék a Jolla store-t a community build-eken is, de egyelőre még mérlegelik, mert üzletileg nem lenne jó nekik ez a megoldás, ugyanis az oprendszer, és a dawlik nem ingyenes termék, a hivatalos gyártók fizetnek a Jollának érte, a community build-ekből meg ugye nem folyik be hozzájuk pénz, amiből az OS-t supportálni, fejleszteni tudnák.
Én szívesen fizetnék is egy official build-ért, amit mondjuk egy nexusra, vagy OPX-re fel lehetne tenni, Jolla supporttal, és dawlikkal. Mondjuk hogy mint üzleti modell, ez mennyire életképes.... passz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Sorozatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 - White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest