- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Polllen #7538 üzenetére
2lityis dizel cordoba nincs
1,6-os cordobán tanultam anno utána átültem 1,8 139le-be (picit azóta erősődőtt azért), meg amúgy napi szinten vezetek kb minden.
1,4 16V polo-t egy élmény vezetni, lehet neki nyomkodni városba, meg kihúzatni mert úgy se megy
.
viszont abba azért megegyezhetünk hogy a többi közlekedő szempontjából jobb egy felkészültebb mazsola.
leeate:párhuzamos parkolásnál próbálj meg 2x-3x kiállni egyből érezni fogod a végét
viccet félre téve tényleg szűk helyre kibe parkolás valakivel aki segít, hogy pont ne csukd meg -
bzoley
veterán
válasz
Polllen #7534 üzenetére
Nem is állítottam, hogy nem ésszel kell
De ahogy tanították, azt erős túlzásnak tartottam, és ezt a vb is megerősítette.
Amikor majd' 5-7 másodpercet ácsorgok egy jobbkezes sarkon, vagy körforgalom előtt, és várom, hogy majd egyszer odaér az, akinek elsőbbséget adhatok, szerintem már igencsak a forgalom feltartásának számít. Ennyi idő alatt 2-3 autó áthaladhat anélkül, hogy a jobbról érkezőnek fékeznie kelljen. A sebességről csak annyi van meghatározva, hogy olyan sebességgel kell megközelíteni a kereszteződést, hogy ha kell, meg tudjak állni. Pl. nálunk számtalan olyan kereszteződés van, ahol szinte ki kell lopakodni, mert semmit sem látni, csak a sarokról. De ahol 50-100m-re belátni(30-as övezet), ott nem szükséges "állóra" fékezni az autót, főleg ha jobbról nem jön senki. Balról mondjuk jöhet egy A8-as, arra nem árthat figyelni, mert hajamra kenhetem az elsőbbségemet. Ennyit a bizalomról. Ha meg jön valami jobbról, azt azért nem túl nehéz felmérni, hogy milyen messze van, milyen gyorsan jön, és kb. mikor ér oda, ahol én vagyok. Ha jól emlékszem, zavarni, és megijeszteni nem lehet. Ha úgy látom, hogy háromszor-négyszer simán elmehetek, akkor egyszer biztos. Nagyobb kereszteződésekben azért többet szoktam időzni(ez már macisajtos, nem jobbkezes).
De hasonló a helyzet a zebrával is. Alapértelmezett beállítás szerint gyalogos vagyok, értékelem, ha megállnak, főleg, hogy kötelező is. Egy alkalommal utasként ültem az autóban, egy másik tanuló vezetett. Hirtelen majd' lefejeltem az első ülést, akkorát fékezett, mert meglátott egy potenciális átkelőt. Mire megálltunk kiderült, hogy az illető, csak elsétált a zebra mellett. Na de ez csak elmélkedés, ennél hajmeresztőbb dolgokat láttam, tapasztaltam, olyanokat, aminek nem hogy értelmét nem látom, de veszélyesnek tartom, mégis a szabályok szerint úgy jó, ahogy van. -
VR6-Fan
veterán
válasz
Polllen #7534 üzenetére
szerintem nem, mivel ha a "nehezebb" vezethető autón tanulsz meg vezetni, akkor később nem lesz gond ha mondjuk egy 1000-es mukukival kell közlekedni, mint ha tanulnál egy 1,9-es dizelen aztán átülnél az 1000-es mukukiba és nem értenéd miért fulladozik 1hónap vezetés után még mindig.
mert pl friss jogsisok jelentős része nem egy modern (max 10éves) agyon elektronikázott kocsit fog vezetni a jogsi megszerzése után.
az meg elég kellemetlen hogy ha várod hogy vissza kapd az irányíthatóságot az ABS lévén, de utána rájössz hogy nincs is ABS a kocsidban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest