Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecs@
addikt
válasz
arpadmagic
üzenetére
Ezt hol kellett átírnod?

-
Lecs@
addikt
válasz
arpadmagic
üzenetére
Én az összes többit kitöröltem onnan. Valószínű nem számít, de nekem lefutott ugyanezzel a beállítással.
Nem vagy láma. Nálam is volt hogy valamelyik Romnál kiírja. Sajna még én sem tudom miért.
-
Lecs@
addikt
válasz
flash pete
üzenetére
Én K-9-et használok, és Email kidobva alapból.
-
flash pete
tag
A 20130515 202809-es rommal a gyári email program nem megy. Beállítom az email accountot, megjönnek a levelek, eddig oké. Amint rákattanok egy levélre, hogy elolvasom, belenézek, azonnal azt írja ki, hogy az email alkalmazás sajnos leállt. Van valakinek hasonló jelensége, vagy hogyan lehet ezt megoldani? Ötlet?
-
Lecs@
addikt
válasz
arpadmagic
üzenetére
https://github.com/hungi/Android-JB-Translation=Hungarian Translation for Android JB (by Hungi)
https://github.com/hungi/LeWa-v4-Translation=Hungarian Translation for LeWa 4.x (by Hungi)Ezt a 2 sort bemásoltad ? Nekem működik.
-
Lecs@
addikt
válasz
arpadmagic
üzenetére
Ma megoldom ha tudom , és leírom

-
Lecs@
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Köszönöm, de én már sajna itt elakadtam. Nem találtam hova kell beírni, hol kell ezt a filet keresni stb

"Miután letöltöttétek a jBart-ot a hivatalos oldalról, csomagoljátok ki valahova, majd
a jbart\data\settings\repo.android.v4 fájlba ezt írjátok be:.................
................."Mivel, és hogyan kell beleírni a sorokat amiket ír ott ? PC-n, vagy telón ? Így nem is tudtam tovább lépni.

jbart\data\settings mappám a PC-n. Melyik a repo.android.v4 fájl?

-
M1Bali
tag
válasz
arpadmagic
üzenetére
Szia!
Én ezt használom.
jBart segítségével magyarítva.
Nekem tökéletes. -
arpadmagic
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Most érkezett meg a G4-em. 2GB/32GB verzió a minidealról. Az általuk telepített magyar nyelvű Lewa G4HG 20130816-151656 verziójú rom használhatatlan. Akadozik a net, több másodperces késéssel indul a hívás, hiányzik több alap dolog.
Melyik romot érdemes feltenni? Van stabil magyar nyelvű rom? Előre is köszönöm... -
Lecs@
addikt
válasz
Huszti74
üzenetére
Ha a letöltött ZIP filehoz oda volt írva, hogy CWM. Mert ha SP Flashtoollal frissítendő Romot töltöttél le, az is Zip file. Amúgy a mentést jól csináltad. A bárány widget meg létezik mint olyan

Lewa nagyon jó, sajna nincs benne magyar. Te kell eldöntened, mit szeret jobban a készüléked.
-
Huszti74
csendes tag
Szia Lecs@!
Köszi a segítőkészséged, de meglett a 09.07-es rom amit kerestem.

A kérdésem, hogy az eddigi tapasztalataid alapján használat során stabilabb mint az én jelenlegi G4H 20130515-202809 -es "Lewás- MiniDeales" romom? A magyarosítása jobb? Érdemes lecserélnem?Csináltam recovery módban egy backupot a mostani rendszerről. Ha jól sejtem, ezek után az SD-kártyára másolt ZIP fájlt telepítve elvileg minden gond nélkül tudom majd frissíteni az új rommal. Kell hozzá valami egyéb is?
HA viszont valamiért mégsem ok, akkor egy recovery-s restore-ral a kártyán lévő mentésből vissza tudom majd állítani a jelenlegi romot? ( Illetve annyit megnéznél, hogy a widgetek között megvan a "bárányos" időjárás app? A 9 éves Lányom nagy kedvence, így ez "nagyon fontos" kritérium...
)Előre is köszi!
-
szhunor
tag
2013.10.07.-én rendeltem a Mixeshop-tól egy fekete Jiayu G4 Advanced-et.
2013.10.11-én kaptam Singapore Post nyomkövetési számot.
Van olyan oldal ami, semmi infot nem ír ki, a Singapore oldalán
írja.Mixeshop azt mondja, hogy úton van a csomag, de ennyi idő alatt már szokott info lenni a csomagról.
Írtam nekik emailt, de senki sem válaszol, ti milyen email-en tudjátok felvenni a kapcsolatot a Sing Post-tal ?
Köszi. -
Huszti74
csendes tag
-
Huszti74
csendes tag
Jelenleg nincs nálam a telefon, (ha hazaérek megnézem a rom verzióját) de ez szerintem Minideal-os magyaritás lehet, a Lewa romot pedig abból sejtem, hogy a 3 választható témából az egyiknél a Google Play ikon helyett valaki "véletlenül" Lewa feliratú ikont szerkesztett. :-)
(Bár az is lehet, hogy a kettő között nincs összefüggés...)
-
Lecs@
addikt
Megnéztem, a kínai app remover ezeket távolítja el :
delete("/system/recovery-from-boot.p");
delete("/system/etc/install-recovery.sh");
delete("/system/media/bootaudio.mp3");
delete("/system/app/caivs.apk");
delete("/system/app/PinyinIME.apk");
delete("/system/app/PinyinIME.odex");
delete("/system/app/KaiXinAccountService.apk");
delete("/system/app/KaiXinAccountService.odex");
delete("/system/app/RenRenAccountService.apk");
delete("/system/app/RenRenAccountService.odex");
delete("/system/app/Sougou.apk");
delete("/system/app/Sogou.apk");
delete("/system/app/androidmarketu.apk");
delete("/system/app/SmsReg.apk");
delete("/system/app/SmsReg.odex");
delete("/system/app/MobileLog.apk");
delete("/system/app/ModemLog.apk");
delete("/system/app/ModemLog.odex");(#2267) cappa72 köszönöm!
-
válasz
Huszti74
üzenetére
A mentésekről a blogomban csináltam pár bejegyzést:
Flashtoll-lal
MTKDroidTools-zal
dd parancs segítségével.Visszaállításra alkalmas mentést az MTKDRoidTools-al tudok csinálni?
(Igen, de nem mindenben teljes értékű.)Vagy a legbiztosabb az ha egy láma mint én is megtanul ezekkel együtt élni?...
Kb. egy éve csöppentem ebbe bele én is. Tehát nem lehetetlen megtanulni.@#2265) Lecs@
Sajmos ROM ügyben nem tudok segíteni, mert nincs ilyen telefonom (csak egy napig volt nálam)
A Jiayu.es oldalon elég sok dolog van fent, haszon és fontos (angol nyelv választható)Az előző link az nem link akart lenni, hanem igazából figyelemfelkeltés volt a célja a kiemelésnek
-
Huszti74
csendes tag
válasz
cappa72
üzenetére
Köszi cappa72!
Akkor lehet hogy a technológiai sorrend nem stimmel? Bocs a lámaságomért...
A MTK DT telepítése után még egy CWM-et tettem föl, majd a Tools-al telepítettem az SD-ről az eltávolítót.
Visszaállításra alkalmas mentést az MTKDRoidTools-al tudok csinálni?
Esetleg valami nekem való szájbarágós leírás a "mivel-hogyan"-ról?
Vagy a legbiztosabb az ha egy láma mint én is megtanul ezekkel együtt élni?...
A telefon egyébként egy bő 3 éves Nokia 5800 használata után igazi élmény!
-
Lecs@
addikt
-
válasz
Huszti74
üzenetére
A kínaszoft eltávolító csak a gyanúsnak ítélt (MTKDRoidTools alapján) appokat távolítja el.
Az egyéb kínai cuccokat MENTÉS UTÁN lehet eltávolítani/cserélni.
Csak óvatosan az eltávolításokkal, néhány kínai tyúklábas dolog lehet a rendszer része.
Ha törölsz olyat, amit nem kellene, akkor el sem fog indulni a telefon. -
Huszti74
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is tulajdonosa vagyok egy 1/4 G4T-nek. Magyar nyelvvel, rootolva (ha jól sejtem LEWA rommal) de lefuttattam a kínai app eltávolítót is. Viszont a naptár még mindig kínai, illetve
az email program mindig leáll.(el sem indul) A Playről letöltöttem a magyar megfelelőket,megpróbáltam lecserélni, de a "gyárira" azt írja hogy rendszeralkalmazás, így törölni sem tudom. Van rá mód hogy ezektől a maradékoktól is megszabadítsam a telefont? ( Vagy a kínai app removert futtattam rosszul? Lehet??? ) Netán át lehet pakolni valami kevésbé zavaró helyre? Jó lenne ha nem lenne útban, de nem merek ész nélkül törölni...Előre is köszi a segítséget!

-
lesprit
csendes tag
Hi,
kéne egy kis segítség, G4 adv(tehát ha jól tom, akkor 2g/32g jelent) tulaj vok én is, etotalkról rendeltem sp posttal, 2,5 hét alatt meg is jött, kértem h gyerektelefont írjanak rá 8-10 euró értékben. A postás meg is hozta, vám+áfa megúszva.
Eddig nem találkoztam android rendszerrel, el kezdtem utananezni h is mukszik ez. ROM-ot cseréltem, sikerült.
DE, most többszöri ROM csere után -CWM-ben már mindent megnyomtam- nem látja a 32gigas belso kartyamat! Can't mount sd card meg a többi.. Csak külső sd kartyaról tudom felrakni a romot. Elakadtam. Lécci vmit írjatok v linkeljetek, amin elindulhatok. -
float_away
csendes tag
Egy láma kérdés: a hívásinfókat (főleg az összes hívás idejét) hol találom? Eddig nem kerestem, most viszont szükségem lenne rá. Másik ilyen érdekes dolog a hívások átirányítása, amit szintén nem találok sehol. Anybody?
(augusztusi magyar rom van a telón) -
Thrawn
félisten
válasz
flash pete
üzenetére
Arra a kombinációra rá kell érezni, egy darabig kísérletezgettem mire rájöttem, hogy is kell nyomni a két gombot. Aztán feltettem a Gravitybox-ot és a Power menübe bevarázsoltattam vele a Screenshot funkciót.
Lecs@: Nálam úgy van beállítva a WiFi, hogy sose dobja el, még akkor sem ha sleepben van a telefon. (Keep WiFi on during sleep -> Always) Nem is dobálja.
szerk: modemcsere is lehetséges, a 4pda oldalon voltak erre próbálkozások, találtak is egy a jelenleginél újabb modemet ami működik. Ne kérdezd meg mit csinál vagy miért jó lecserélni mert még nem jöttem rá. Ott leginkább 3G problémák miatt szórakoztak vele.
-
Lecs@
addikt
El-el dobálja a wifit nekem. Van valami heck, mód, tweak vagy modemcsere, valami megoldás erre?
-
Lecs@
addikt
válasz
csoki46
üzenetére
Szia! Nekem még "csak" egy hetes tesztidőm van.Elég sok készülékkel a hátam mögött. Ugyanezt az 1GB Ramos verziót használom, 3000 mAh-val teljes megelégedéssel. Nekem pl kis negatívum, hogy a fekete készüléknél, alul a hardveres "érintőgombok" nem látszanak. Sajna nincsenek megvilágítva. Attól függően, te milyen felhasználó vagy, és mire szeretnéd használni a készüléket, nekem zökkenőmentesen, vajsimán működik a rendszer. Elég az 1.5 procis, 3 mAh-s készülék nekem simán. Én nem vagyok Kínai teló guru, de ha lenne kérdésed, szívesen megnézek bármit. Kínai vásárláshoz nem értek sajna.
Üdv
-
csoki46
senior tag
Sziasztok, ilyen telefon vásárlásán gondolkodom, nagyon megtetszett a külseje és ahogy utána olvastam hardverileg se egy rossz telefon. Konkrétan EZT néztem ki, vagy spóroljak még a 2GB RAM-os verzióra? A hétköznapokban elég az 1 GB is? 2 éve nem volt androidos telefonom kicsit lemaradtam...Esetleg 1-2 észrevételt tudnátok írni erről az oldalról? Illetve aki rendelt külföldről VÁM ellenőrzés mennyire gyakori? Előre is köszi!
-
KisBundi
őstag
válasz
flash pete
üzenetére
Lehet, hogy van, de miután letöltöttem és felraktam a telefonra nem volt benne!

-
flash pete
tag
Aki nem tudna, screenshotot a power+hang le gombbal lehet kesziteni.
-
KisBundi
őstag
Egyetlen egy tetves romot nem találtam ami tartalmaz magyar nyelvet..

Hiába töltöttem le a az 5.15-öset abban sincs benne..
-
Lecs@
addikt
válasz
flash pete
üzenetére
Egyik sem letölthető

-
flash pete
tag
válasz
KisBundi
üzenetére
easy_ridernek vannak fent romjai, 4-5 oldallal korábbi hszben írta.
-
KisBundi
őstag
G4L-re nincs valakinek magyar nyelvű romja? Nagyon sürgős!

Sima G4 1850 mAh akkuval! -
Lecs@
addikt
válasz
flash pete
üzenetére
1.5 procis slim van-e ?
G4H - 1GB RAM, 4GB ROM 3000mAh ez van nekem.
-
Lecs@
addikt
válasz
flash pete
üzenetére
Miért KELL annak lenni? 3000 mAh akku van benne.
-
-
Urby66
aktív tag
válasz
Easy.2K12
üzenetére
Nekem a következő módszer működik:
Bekapcsolom a wifit és a GPS-t.
Frissitem az EPO adatokat.
A GPS test-ben nyomok egy clear AGPS-t
Kicsit várok majd egy Update AGPS.
Ez után a GPS test fél percen belül talál holdat. A programból kilépve a navi is működik.
Semmi más hekkelést nem használok. Gps.conf file-om nincs létrehozva -
Easy.2K12
tag
Valakinek ötlete megcsináltam a gps fixet de a navi programok nem mennek és a Gps test is csak annyit ír hogy in view 9 és in use 0 . Segitségetek megköszönöm

-
Nwis86
aktív tag
Helló!
Jiayu G4-et szeretnék venni, de csak minidealon találtam magyar nyelvel, vagyis ott fel van tüntetve, másik kb 10 boltba pedig nem írják a magyar nyelvet, van ahol képernyőmentés is van a választható nyelvekről és ott sincs benne a magyar. Szóval az lenne a kérdésem hogy tud-e valaki olyan boltot ahonnan rendelhetnék fekete G4-et 3000es akkuval, magyar nyelvel a minidealon kívül?
-
Lecs@
addikt
válasz
easy...rider
üzenetére
"a modelt meg ne a szoftverbol hanem az akksi alatti szambol lehet megallapitani" rengeteg szám van.Segítsen pls valaki, hogy melyik a modell száma, mert nem szeretnék rossz gyári Romot felrakni a készülékemre ! Ty !
-
SZACSKO
tag
Sziasztok!
Látom, hogy sokan ódzkodnak a fehértől, én is ezt tettem, de mivel ilyen volt, hát megvettem. Fekete szilion tokkal bitang jól néz ki, szerintem jobban, mint a fekete, tehát bárkinek nyugodtan ajánlom (felszabadult így egy fekete eredeti vadiúj flipes tokom, ha valakit érdekel, mert azt is rendeltem hozzá)
Fényképezőt teszteltem, aki szerint kínai átlag, az erősen túloz. 100 képet lőttem mindenféle beállítást kipróbálva, és hát sajnos azt kell mondanom, hogy 5 Ft-ot nem ér, a 100-ból egy sem lett olyan, amit büszkén mutogatnék másoknak (kb a 5230-as 2mp-es nokiám lőtt ilyen képeket, vagy jobbakat)
Videó fronton más a helyzet, az elég tetszetős lett, azonban ha zoomolva veszek fel valamit, akkor ugyanaz a helyzet, 1.5-közelítésnél már tiszta pixel)
Úgyhogy akinek a fotó létfontosságú, ne ezt válassza, amúgy minden más szempontból kitűnő masina (fotót azért is sajnálom, mert amúgy jóféle funkciók vannak, pl. panoráma, körbe fényképezés, stb) dehát ez van... -
Lecs@
addikt
Szeretnék még egy dolgot kérdezni . Ha butaság, sorry. Jiayu G4T 3000 mAh készülékre jó minden Jiayu G4 Custom Rom ? Ez ugyanúgy mint pl a Motorolla Razr MAXX - nál, csak az akksi, illetve a prociban más készülék, és az alap készülék összes custom romja jó rá ? Tehát hogy mit kéne keresnem, nehogy rossz Romot töltsek le. Én csak egy Romot szeretnék találni, ami mindenben stabil és azt használni: Ha valaki tud valamit ajánlani, nagyon megköszönném.
ITT egy G4T Rom sincs.
-
Lecs@
addikt
válasz
paolinho
üzenetére
Van gyári rom is magyar nyelvvel. Én semmi rosszat nem gondolok, és semmi rossz indulat nincs a fejemben.Csak szeretnék tisztában lenni a dologgal, hogy pl gyári rom-e a készülékemen, ami rajta van. Pár hsz-el lejjebb írtam az alapsáv stb verzióimat is. Mivel otthon vannak a micro SIM kártyáim, csak a pici belső memóra tudok dolgozni.Lehet kevés a hely egy Backupnak? Valamit tuti én nem csinálok jól..Nyomok még egy backupot, és lefotózom mit ír ki recoveryben.
Le is futott . Utolsó 4 sor :
Backing up System
Backup of System completed
Backing up data
Error while making a backup image of /data!Ezzel zár le a backup. De van a clockworkomode mappában mentés, csak nem tudom elég-e, vagy valami nincs mentve még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)