Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DoubleD

aktív tag

válasz MIFtIli #48 üzenetére

Olvasd el a linket:

Ez egy teljes értékű Dolby Pro Logic dekóder (ezen szabvány lényege, hogy a sztereó jelre van ráültetve a két hátsó csatorna, ennek jobb megértéséhez érdemes utánaolvasni). Vagyis sztereó jel megy be:

- ha DPL jel megy be megy be a sztereó csatlakozáson, akkor valós térhangzás van, minden hangfal megkapja a saját jelét.

- Ha ez a jel ''egyszerű sztereó'', akkor is képes mindegyik falra lekeverni, értelemszerűen ekkor a bal első-hátsó kap egy jelet (bal csatorna), a jobb első-hátsó (jobb csatorna) a másikat, a center egy egybemostottat (átmenet), a szub pedig a megfelelően levágott mély hangokat.

Én világéletében sztereó jel osztására használtam, vagy szimpla sztereó üzemmódban, vagy a beállítható effektusok valamelyikével (szoba, koncertterem, és még vagy 6 másik stb.).

Gondolom, Te úgy használnád, hogy egyik bemenetre megy a szoni, a másikra meg a PC. Ebben az esetben a tv hangja is megfelelően jelenik meg.
    Szerintem úgy van értelme, ha jellemzően sztereó dolgokat kötsz rá (tv, vhs, nem 5.1-es hangkártya). Én azért adom el, mert nagyobbra váltottam (házimozi erősítő).
    Valódi értéke számomra a távirányíthatóság volt: csatornánként lehet operálni, vagy egyszerre az egészet.

Szvsz régen kifutott termék (=nem lehet kapni), én annó egy hasonló jazz rendszerrel együtt vettem, manapság ritkaság, szóval ha még mindig érdekel, tegyél egy ajánlatot (borsosat). :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák