- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Robottal a nyomában üldözi a Honor a Huawei-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickeffe
aktív tag
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/window/requestAnimationFrame
The number of callbacks is usually 60 times per second, but will generally match the display refresh rate in most web browsers as per W3C recommendation.Böngészőtöl függ.
Először végeznék egy mérést ami megadja az aktuális kb fps-t. Aztán ahhoz viszonyítanék. -
Rickeffe
aktív tag
Szia!
A requestAnimationFrame lényege, hogy mindenhol ugyanolyan sebességgel fusson. Az, hogy ott lassabban futott vsz csak valami lokális ok miatt lehetett (pl sok tab, máshol is használta valami aktívan a grafikus drivert, vagy valami egyéb). Az is lehet, hogy nem volt lassabb, csak voltak olyan dolgok, ami miatt más volt a limitáló és amiatt tűnt lassabbnak.
írasd ki a képernyő szélére az fps-t, és látni fogod, hogy tényleg lassabb-e.Szerintem ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Ha egységnyi elmozdulás van framenként és a másik gépen a böngésző nem ugyanazt az fps-t adja akkor nem fog egyezni a "sebesség", viszont a tickekek pontosak. Az fps-t viszont a böngésző adja meg, de nem a ram mennyiség alapján ha jól tudom.
tomi_78
https://stackoverflow.com/questions/46852857/how-to-time-requestanimationframe-independent-of-refreshrates -
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy kicsinyke játékomban villognak a mozgó objektumok?
Ezek egy tömbben vannak és egy for ciklussal végigmegyek rajtuk, miközben a drawImage-dzsel kirajzolom őket a setInterval függvényben, aminek 60 az értéke.
Lehet, hogy kellene még valami külön képernyőújrarajzolási utasítás bele? Van ilyen a JS-ben?#7584
-
Rickeffe
aktív tag
Nem vagyok egy js guru de szerintem teljesen feleslegesen kettőzted.
-
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok ismét!
Tehát, a zenék már mennek, de az az egyetlen bajom ezekkel, hogy a hatterzene.mp3 csak egyszer játszódik le, márpedig ismétlődnie kellene, mivel a játékprogram háttérzenéjéről van szó.
Így kódoltam, de nem működik:
hatterzene = new sound("zenek/hatterzene.mp3");
hatterzene.loop = true;
Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?U.I.: a 7525. hozzászólásban van a kódom a zenék inicializálásáról.
...
-
Rickeffe
aktív tag
https://developers.google.com/web/updates/2017/09/autoplay-policy-changes
-
Rickeffe
aktív tag
Megoldódott a lassúság . Gyorsítót tettem bele, ami "IF Else" -ékből áll, nem bonyolult, de összetett kódrészlet . Most legalább nem kell funktorokkal kínlódnom miata egy jóideig . Egyikőtöknek se jutott eszébe javasolni nekem, pedig profik vagytok . Nem baj, mert akkor én legelább ügyes vagyok .
"gyorsítót"?
... -
Rickeffe
aktív tag
Sajnos nem működik még, pedig adtam az if előtt kezdőértéket a $num-nak, meg függvényt is létrehoztam. Most a JS függvényen belüli PHP-zés nem tetszik valamiért a programnak. Így néz ki most a kódom:
<html>
<head>
<title>Fájlkezelő</title>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
function szamlal() {
<?php
$File = 'adat.txt'; // A számláló file neve
$num=0;
if (file_exists($File)) // Létezik a file?
{
$fp = fopen($File,"r"); // Megnyitjuk olvasásra
$num = fread($fp, filesize($File)); // Beolvassuk a tartalmát a $num változóba.
fclose($fp); // Zárjuk a filet.
$num=$num+1; // A változó értékét megnöveljük
$fp = fopen($File,"w"); // Megnyitjuk ugyanazt a filet, de most írásra
fwrite($fp, $num, 10); // Kiírjuk a változó értékét.
fclose($fp); // Zárjuk a fájlt
return $num;
}
?>
};
//<script type="text/javascript">
valami = szamlal();//'<?php echo $num ?>'; //Ha elhagyom az idézőjeleket, UNEXPECTED TOKEN hiba lesz a konzolban, ha nem, akkor meg kiír mindent közte!!!
alert(valami);
</script>
</body>
</html>-
-
Rickeffe
aktív tag
Már ha ez engedélyezett.
-
Rickeffe
aktív tag
Ez így ebben a formában szerintem félrevezető. Már miért ne működne a js+php? Más kérdés, hogy mi a a cél; a felhasználónál vagy a szerveren tárolni az adatot?
-
Rickeffe
aktív tag
Jó kedvem van; épen egy másik JS programocskát írok, 45 oldal program 40 sor/oldal és 60 oldal tartalom{adat}, de közel sincs befejezve . A program elégé bonyolultra sikeredett, de a tartalom aránylag egyszerű .
Az a problémám vele, hogy egy csomó hivatkozást generál fordítás közben, ami rengeteg nem túl mélyen ágyazott cikluson fut keresztül, és emiat a tartalmat nem tudom növelni ennek a kb. 100 szorosára, mert elviselhetetlenül lassú lenne a laptoopomon .
Mit tehetnék ?
Ti ilyenkor mit szoktatok tenni ?
Bulikából programocskát írcsizol?
-
Rickeffe
aktív tag
A webtechnológiákhoz nem értek. A szakkifejezésekhez mint a node.js, fetch api és társai utána kell néznem mi az és mire jó.
De egy egyszerű példának itt ez az oldal [link] és erről egy iframebe beágyazva pl. meg akarom oldani, hogy csak a valuta árfolyamok blokkot jelenítse meg a tesztoldalam.
Ehhez pl. el kéne érnem az oldal forrásában az exchange_widget_4941 id-jű div-et és alosztályait feldolgozásra. Vmi ilyesmi...Véleményem szerint real time akkor oldható meg ha az iframeben található tartalom elemeinek stílusának módosítása után az iframe tartalama továbbra is frissül és nem generálódik újra az egész. Ezt próbálnám meg.
-
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Zenét szeretnék lejátszani egy JS-es játékomban, amely zene OGG vagy MP3 formátumban van. Úgy tapasztaltam, hogy a JS alapban ezeket nem, csak WAV-okat képes lejátszani, így kénytelen vagyok letölteni valami audió bővítést.
Elsőre a howler.js-re esett a választásom, de nem boldogulok vele:
a howler.js állományt bemásoltam a játékom mellé, majd - ahogy a howler dokumentációjában is olvasható - beírtam a játékomba ezen sorokat:
<script src="/howler.js"></script>
<script> var zene = new Howl({ src: ['cimzene.mp3'] }); </script>
De hiába futtatom, mert nem érti a progi, hogy mi az a Howl. Beírtam utána még ezeket is:
import {Howl, Howler} from 'howler';
const {Howl, Howler} = require('howler');
de így sem működött.
Valaki ért ehhez, hogy leírhassa a megoldást nekem? Előre is köszönöm!Webaudio.
Nem kell semmilyen library meg hasonló mostrumok. -
Rickeffe
aktív tag
-
Rickeffe
aktív tag
persze én sem nyúlnék már bottal sem a bootstraphez, de szerintem amíg barátkozik az ember a reszponziv webdesignal addig teljesen jó, főleg a fasza dokumentációja és a millio stackoverflowos válasz miatt

Más:
Referenciamunkának szerintetek ilyesmiket szoktak várni a cégek? Ez egy alap kis nodejs könyvesbolt amit most az egyik vizsgám után dobtam össze.Már csak azért sem jó már az elején sem mert rossz gyakorlatot mutat be. ( pl. az elrendezést befolyásoló specifikus kód mit keres a html-ben? Persze nem helytelen csak felesleges. )
-
Rickeffe
aktív tag
Év elején már nekiugrottam ennek, meg kérdezősködtem is (változott az avatarom)
Viszont azt a projektet eldobtam *, csak közben suliban szakmai gyakra kell menni, és ott front enden leszek, ahol angulart használnak, szóval most megint próbálom magam kicsit okosítani, hogy ne piszkáljam az ottani kollégákat minden aprósággal

*Rájöttem, hogy mocsok sok meló egy szép weboldal megcsinálni, és kevésbé kell hozzá 'fejlesztői' gondolkodás, olyan szintű tudás kéne itt a html,css bootstrap stb be, amit értelmes idő alatt nem tudnék magamra szedni szeritem, mert nem front endes a gondolkodásom, ha ezt így lehet mondani, back enden sokkal jobban érzem magam
Persze pl az android layout designer-e tetszik, tök gyorsan lehet összedobni látványos dolgokat
Csak egy javaslat. A bootstrapet kerüld.
Feleslegesen túlterhelt html kód. -
Rickeffe
aktív tag
Az, hogy hülye valaki, pontosabban: hülye kérdést tesz fel, miért gátol abban, hogy segíts neki? Értem, nagyon fáj látni, de pár mondat / szó is elég lehet. Meg elolvasni így is-úgy is elolvasod, szóval mindenképpen fáj, esetleg segítesz az illetőn.
Esetleg egy-egy ilyen kérdésnél emlékezz vissza arra, hogy te hogyan kezdted, mennyit szívtál, amikor valamit nem értettél és mekkora blődségeket csináltál. Ha ilyen nem volt, akkor tényleg nem értem, mit keresel itt.
Felesleges nagyon sokat vitázni, nem érzem át teljesen a helyzeted, de a mentalitás, és az, hogy már ~10x válaszolhattál volna a kérdésekre, egy kicsit zavar. Szép estét.
Úgy tapasztalom, hogy manapság hatalmas "zaj" generálódik csak amiatt, hogy az alapokat is megkérdezik több százezerszer ahelyett, hogy rákeresnének, minimális kutatást végeznének.
Bár lehet tévedek. -
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, jelenleg ezzel a problémával küzdök: a features nevű változó értékét (ami egy tömb) szeretném felhasználni a függvényen kívül. Ez most szépen kiírja a konzolra a tömb értékét:
function refresh(){
var features;
$.ajax('http://xxx', {
type: 'GET',
data: {xxxxxx}
}).done( function (response) {
var features = xxxxx
return console.log(features);
})
};
console.log(refresh())Viszont én fel akarom használni a features változó értékét. Mondjuk úgy, hogy egy másik (külső) változónak átadom az értékét. Hogyan lehet ezt megtenni?
Ha azt csinálom, hogy return console.log helyett :
return features, majd így hívom meg a függvényt:var tomb = refresh();console.log(tomb);Akkor undefined lesz.Így fáradtan csak egy kérdés: a második "features" elé biztosan kell a var?
-
Rickeffe
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok JS-ben, jelenleg ezzel a problémával küzdök: a features nevű változó értékét (ami egy tömb) szeretném felhasználni a függvényen kívül. Ez most szépen kiírja a konzolra a tömb értékét:
function refresh(){
var features;
$.ajax('http://xxx', {
type: 'GET',
data: {xxxxxx}
}).done( function (response) {
var features = xxxxx
return console.log(features);
})
};
console.log(refresh())Viszont én fel akarom használni a features változó értékét. Mondjuk úgy, hogy egy másik (külső) változónak átadom az értékét. Hogyan lehet ezt megtenni?
Ha azt csinálom, hogy return console.log helyett :
return features, majd így hívom meg a függvényt:var tomb = refresh();console.log(tomb);Akkor undefined lesz..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/512 Astro
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 MAX 32/1TB Astro
- Lemezes PlayStation 5 Slim CFI-2016 // 2 kontrollerrel // töltőállomás // távirányító
- HP ZBOOK FURY 15 G7 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10850H 32/512 Quadro T2000 4GB LTE
- GAMING PC! i7-9700K / RTX 3070 / Z390 / 32GB 3200MHz / 2TB SSD / 850W Gold Plus!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 Ryzen 5 PRO 6650u Ultravékony, üzleti prémium! Garancia 2027.05.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing kormányszett garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G Pro 2 Lightspeed (910-007302) Gaming Egér!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest