- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.F.
aktív tag
Szívesen, hogyan oldottad meg végül?
Amúgy megnéztem az oldalt, határozottan jobb, hogy nem JavaScripttel van megoldva.
Fura volt, amikor kikapcsoltam a JavaScriptet, és szétesősebben nézett ki, így már tök korrekt.A menüre emlékeztem, hogy mintha ezen alakítgattunk volna valamit régebben, hogy JS nélkül is menjen, vagy valami kinézettel kapcsolatos CSS-buherát.

Viszont azt tényleg megcsinálhatnád valahogy, hogy legyen némi késleltetés a menüváltásban, ha máshova viszem az egérkurzort, mert ilyen vékonyka menücsík esetében nagyon könnyű "elrontani" a navigációt, és más fölé vinni az egeret, és biztos más is belefut, az meg nagyon sokat ront egy oldal összképén, ha van egy ilyen frusztráló dolog - a menü meg elég fontos része egy oldalnak (meghatározza, hogy egy felhasználó hogyan tud egyik oldalról a másikra lépegetni, így kiemelt fontosságú).
Például a Rólunk felirat almenüire szeretnék kattintani, és nagyon könnyű vagy túlzottan fölé- (a fejlécben látható logóra, ami szintén link) vagy alá- (valamelyik akciót hirdető linkre) vagy melléhúzni (pl. másik menüpontra) az egeret, és akkor máris nem tudom elérni az almenüpontokat.Ja, nem js... Pont ebben segítettél anno... [link]
-
G.F.
aktív tag
Szívesen, hogyan oldottad meg végül?
Amúgy megnéztem az oldalt, határozottan jobb, hogy nem JavaScripttel van megoldva.
Fura volt, amikor kikapcsoltam a JavaScriptet, és szétesősebben nézett ki, így már tök korrekt.A menüre emlékeztem, hogy mintha ezen alakítgattunk volna valamit régebben, hogy JS nélkül is menjen, vagy valami kinézettel kapcsolatos CSS-buherát.

Viszont azt tényleg megcsinálhatnád valahogy, hogy legyen némi késleltetés a menüváltásban, ha máshova viszem az egérkurzort, mert ilyen vékonyka menücsík esetében nagyon könnyű "elrontani" a navigációt, és más fölé vinni az egeret, és biztos más is belefut, az meg nagyon sokat ront egy oldal összképén, ha van egy ilyen frusztráló dolog - a menü meg elég fontos része egy oldalnak (meghatározza, hogy egy felhasználó hogyan tud egyik oldalról a másikra lépegetni, így kiemelt fontosságú).
Például a Rólunk felirat almenüire szeretnék kattintani, és nagyon könnyű vagy túlzottan fölé- (a fejlécben látható logóra, ami szintén link) vagy alá- (valamelyik akciót hirdető linkre) vagy melléhúzni (pl. másik menüpontra) az egeret, és akkor máris nem tudom elérni az almenüpontokat.A padding: xxxpx, margin:-xxxpx-el oldottam meg. A menünél annyi van, hogyha rákattintasz, kinn hagyja az almenüt. Azóta sem értek a js-hez, nem tudom mi mást csinálhatnék...
-
G.F.
aktív tag
Inkább én bocs, így utólag visszaolvasva kicsit túlzás, amit írtam, pedig eredetileg nem szántam ilyen oltósnak, csak kissé fáradt vagyok.
(3 óra alvás, kissé nehéz nap, ilyesmik. Sorry.
)OK, látom már a problémát, lejjebb görgettem.
(Eddig csak megnéztem gyorsan a kezdőlapot, aztán lefostam.) Igazából ott kezdődik a probléma szerintem, hogy mindezt JavaScripttel akarod megoldani, ahogy martonx már utalt erre.
Sok megoldás van divek egyenlő magasságának megoldására:
http://www.hongkiat.com/blog/css-equal-height/ (nézd a demóját)
http://matthewjamestaylor.com/blog/equal-height-columns-cross-browser-css-no-hacks
http://css-tricks.com/fluid-width-equal-height-columns/ (+demo)
http://codepen.io/micahgodbolt/pen/FgqLcA jelenlegi megoldásban ez az a kód, ami nálad csinálja a dolgot, erre voltam korábban kíváncsi, de lusta voltam megnézni a forráskódot:
function equalHeight(group) {
tallest = 0;
group.each(function() {
thisHeight = $(this).height();
if(thisHeight > tallest) {
tallest = thisHeight;
}
});
group.height(tallest);
}
$(document).ready(function() {
equalHeight($(".mid"));
});Ha a .mid class-ra raksz egy overflow: auto; tulajdonságot, akkor működni fog a jelenlegi is. De akkor ott van a görgetősáv, feltételezem, azt nem akartad korábban, azért vetetted be többek közt ezt a kódot.
Hogy most itt a .height() miért ad vissza rossz magasságot, mármint konkrétan 580px-est a 694px körüli helyett, azt most nincs agyam felfogni.
Amúgy a fölső menünél rohadt idegesítő, hogy bizonyos esetekben nem lehet eltalálni a menüpontot, pl. a Rólunk felirat föléviszem, és picit is máshova viszem a kurzort, mint az alsó sáv, akkor már rossz, "kiugrott" belőle. Erről a jelenségről az ennek a hsz.-nek a végén belinkelt cikkben olvashatsz: [link].
http://bjk5.com/post/44698559168/breaking-down-amazons-mega-dropdownSzerk.:
időközben megelőztek, ugyanazzal a linkkel, amit fentebb én is bedobtam, most láttam, hogy végül nem is küldtem el a hsz.-t, amikor megírtam, csak itthagytam a háttérben az egyik fülön, kész vagyok ma...
Köszönöm szépen a segítséget, végül sikerült egyik módszerrel megoldani. Amúgy a menün elkészítésénél segítettél még nyáron. Remélem így már tényleg jó lesz... Szóval köszönök mindent.
-
G.F.
aktív tag
Én személy szerint üdvözlöm, hogy felvállaltad az oldal linkjét, mert így élőben is látható. Nem egy JSFiddle, mert kísérletezni nehezebb, de azért jobb mint képről és irreleváns részletekből dolgozni.
Próbáld meg azt, hogy ezt a javascriptes fost kiirtod, aztán kiegészíted a CSS-t azzal, hogy az oszlopok (mr10 class talán?) display: table-cell;, az őket befoglaló div pedig display: table; attribútumokat kapjanak. Az ötlet forrása itt, harmadik változat.
Másrészt, ha ezt az oldalt kézzel írod, akkor igazán adhatnál a dolgoknál rendes classokat, ID-ket, meg úgy alapból lehetne sokkal egyszerűbb ez a spagetti helyett...
Ez tényleg egyszerűnek tűnt, átalakítottam, de nem működik.

-
G.F.
aktív tag
Hát majd remélem valakinek lesz kedve bogarászni, én biztos, hogy nem fogom keresni screenshot meg bármilyen kód nélkül, hol is kellene segíteni.

Ha segítséget kérsz, engedd meg nekünk, hogy lustábbak legyünk nálad egy fokkal.Ja, és erre: "Bocsánat, ha nem volt egyértelmű, nekem annak tűnt..."
Lehetőleg ne keltsd azt az érzetet, hogy még én vagyok a hülye, hogy nem vagyok hajlandó keresgélni, hogy mégis mi a frászt akarsz.
Írd le, illusztráld, és akkor nincs ez a tök felesleges oda-vissza kérdezgetés. Kérdezni is tudni kell.Bocsánat, azért írtam a linket, mert ha rákattintasz jelentkezni kell annak a hibának, amit leírtam. Azt gondoltam, az többet ér, mint egy screenshot. Nem néztem senkit hülyének, pláne már segítettél nekem. De hát leírtam a hibajelenséget. Rakjak be screenshotot?
-
G.F.
aktív tag
Azt szeretném elérni, hogy rendesen igazítsa a legmagasabb divhez a többit, ne csak a fent leírt műveletek utám. Bocsánat, ha nem volt egyértelmű, nekem annak tűnt...
Martonx: Ez tűnt a legegyszerűbbnek!
-
G.F.
aktív tag
Div-ek magasságának egalizálására találtam sok jquerys megoldást, múködik is, de van egy kis szépséghibája. FF alatt a betöltés után lecsal vagy 40 pixelnyit a magasságból, vagyis kilóg a tartalom, és frissítés után áll csak helyre. A Chrome-nál, Safarinál meg ugyan az, csak el kell kattintanom egy másik oldalra, majd vissza a kezdőlapra. IE11-nél jó. itt az oldal
-
G.F.
aktív tag
Hát ez csak akkor kell, ha a többi tartalmat AJAX-szal tölti be. Feltételezem, nem ez a helyzet, ha nem vágja a JavaScriptet, úgyhogy ez lehet, h tárgytalan.

http://www.openjs.com/scripts/dom/class_manipulation.php
itt van egy nagyon egyszerű addClass, removeClass, hasClass implementáció. Nem tanulmányoztam az esetleges bugjait, de nekem eddig bevált, ha plain JS-ben kellett ilyesmi.function hasClass(ele, cls) {
return ele.className.match(new RegExp('(\\s|^)' + cls + '(\\s|$)'));
}
function addClass(ele, cls) {
if (!this.hasClass(ele, cls)) ele.className += " " + cls;
}
function removeClass(ele, cls) {
if (hasClass(ele, cls)) {
var reg = new RegExp('(\\s|^)' + cls + '(\\s|$)');
ele.className = ele.className.replace(reg, ' ');
}
}ez alapján nem túl szép gyorsmegoldással ugyanaz:
de mondom, mindez valszeg most úgysem érdekes, legfeljebb egymás közt

Köszönöm szépen a megoldásokat mindkettőtöknek...
-
G.F.
aktív tag
Van egy menüm, ami most úgy működik, ahogy kell: [link]
Én viszont azt szeretném, ha az aktiv menüponthoz tartozó submenük mindig látszódnának. Én a javascripthez egyátalán nem értek, de 'martonx' fórumtárs egy másik topikban javasolta, hogy nézzek szét itt, hátha kisegít valaki egy javascripttel. Előre is köszönöm a fáradozásaitokat..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - ASUS ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Alaplap
- 27% - ASUS ROG MAXIMUS Z890 HERO Alaplap
- Nitro ANV16-41 15.6" FHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe SSD magyar vbill gar
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fura volt, amikor kikapcsoltam a JavaScriptet, és szétesősebben nézett ki, így már tök korrekt.
(3 óra alvás, kissé nehéz nap, ilyesmik. Sorry.
)