Hirdetés
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Most barátkozom a JS-el, egy pofon egyszerű dologgal elakadtam, és nem tudok rájönni, hogy hol a hiba. Neten keresések alapján nem kaptam választ.
DOM manipulation a téma, van egy button egy HTML dokumentumban, amire kattintást akarom "mérni".
const button = document.getElementsByTagName("button");
button.addEventListener("click", function() {
console.log("Cliked!");
})
Ezt a hibaüzenetet kapom:
Uncaught TypeError: button.addEventListener is not a function
Itt a JSFiddle
Szerk: közben megvan, hiányzik a [0] a végéről -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Mint írtam nemrég, most ismerkedem a JS-el. Egy tutorialban látható kis játékot szerettem volna továbbvinni, de elakadtam. Eredetileg három kör, kattra eltűnik. Most van 6 kör, pirosra és sárgára kattintva azok eltűnnek, a kékre alertet dob böngésző. Kis segítséggel összeraktam eddig, viszont most megy az alert része. A kód így nézne ki:
let redAndYellowElements = document.getElementsByClassName("red-and-yellow");
for (let i = 0; i < redAndYellowElements.length; i++) {
redAndYellowElements[i].onclick = () => {
redAndYellowElements[i].style.display = "none";
}
}
let blueElements = document.getElementsByClassName("blue");
for (let i = 0; i < blueElements.length; i++) {
blueElements.onclick = () => {
alert("Nono!");
}
}
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Most kezdetem JS-t tanulni, ehhez szeretnék segítséget kérni. Olyan dokumentációt keresek, ami a nyelv alapfogalmait röviden elmagyarázza (pl arrays, function, equality operators, etc).
Néztem az összefoglalót, de kimondottan ilyet nem találtam és a legtöbb linkre 404-et dob.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest