- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
Hirdetés
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy van sima HTML oldal ami tartalmaz egy iframe-t és egy sima DIV-et. Az iFrame-be egy php oldal tőltődik be, ami a következő JavaScript kóddal egy menüt helyez a szűlő oldal DIV-jébe:<script>
parent.document.getElementById('DIVNEVE').innerHTML='$menu'
</script>
A kód rendben le is fut, a menü működik, egészen addig, míg nem frissítem az oldalt. Utána elszáll, ''Engedély megtagadtva'' hibával. Külföldi oldalakon olvastam, hogy ilyen akkor szokott előfordulni, ha a hivatkozás nem ugyanabból a tartományból érkezik. Viszont nálam sajnos egy szerveren van a szűlő ablak is, és a php is. Valaki valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
<td class='menu_box_kep'
onmouseover=''this.style.background='url(images/box5a.JPG)''';
onmouseout=''this.style.background='url(images/box5.JPG)''';
style='background-image: url('images/box5.JPG')'>
Valahogy így, bár ez egy táblázathoz tartozik, de valószínűleg képre is működik.
Szerk: az idézőjelek elállítódnak
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Akit érdekel, annak itt a megoldás. Elég hosszú időbe telt, mire rájöttem, hogy egy nyitott bináris ADODB.Stream objectet menet közben átlehet állítani szövegesre:
var forras_html_adat = new ActiveXObject('MSXML2.XMLHTTP');
var forras_html_adat_txt=new ActiveXObject('ADODB.Stream');
url='URL cím'
forras_html_adat.open('GET', url, false);
forras_html_adat.send();
forras_html_adat_txt.Type = 1;
forras_html_adat_txt.Open();
forras_html_adat_txt.Write(forras_html_adat.responseBody);
forras_html_adat_txt.Position=0;
forras_html_adat_txt.Type = 2;
forras_html_adat_txt.Charset='iso-8859-2'
forras=forras_html_adat_txt.ReadText();
forras_html_adat_txt.Close();
WScript.Echo(forras);
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
válasz
Forest_roby #339 üzenetére
Muszáj scriptet használnom, mert ez egy nagyobb program része lenne. Arra viszont nincs megszorítás, hogy VisualBasic, vagy Java. Kódtáblát ez is tud cserélgetni, de nem értem, hogy miért csak lementés után ad helyes karaktereket.
-
Ryu
tag
Sziasztok.
Már jó pár napja szívok a MSXML2.XMLHTTP objectel. Egy server válaszát szeretném eltárolni vele. Össze is jön, viszont a server iso-8859-2 kódtáblát használ. Az így elmentett karakter sorozatban lévő ékezetes betűk helyén ismeretlen karakterek szerepelnek. Egy megoldást találtam, ha a választ lementem fájlba és utána kódtábla konverzióval visszatöltöm, akkor minden helyre áll:
Bővebben: link
Ám, ha szeretném kikerülni a fájl mentést, akkor már nem működik. Ugyanez jelenség, ha a ResponseText-et mentem el. Próbáltam írni egy karakter konvertálót, de valamiért az ékezetes betűk utáni karakterek is eltünnek?!Valaki valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -50% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest