- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryu
tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy van sima HTML oldal ami tartalmaz egy iframe-t és egy sima DIV-et. Az iFrame-be egy php oldal tőltődik be, ami a következő JavaScript kóddal egy menüt helyez a szűlő oldal DIV-jébe:<script>
parent.document.getElementById('DIVNEVE').innerHTML='$menu'
</script>
A kód rendben le is fut, a menü működik, egészen addig, míg nem frissítem az oldalt. Utána elszáll, ''Engedély megtagadtva'' hibával. Külföldi oldalakon olvastam, hogy ilyen akkor szokott előfordulni, ha a hivatkozás nem ugyanabból a tartományból érkezik. Viszont nálam sajnos egy szerveren van a szűlő ablak is, és a php is. Valaki valami ötlet?
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
<td class='menu_box_kep'
onmouseover=''this.style.background='url(images/box5a.JPG)''';
onmouseout=''this.style.background='url(images/box5.JPG)''';
style='background-image: url('images/box5.JPG')'>
Valahogy így, bár ez egy táblázathoz tartozik, de valószínűleg képre is működik.
Szerk: az idézőjelek elállítódnak
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
Akit érdekel, annak itt a megoldás. Elég hosszú időbe telt, mire rájöttem, hogy egy nyitott bináris ADODB.Stream objectet menet közben átlehet állítani szövegesre:
var forras_html_adat = new ActiveXObject('MSXML2.XMLHTTP');
var forras_html_adat_txt=new ActiveXObject('ADODB.Stream');
url='URL cím'
forras_html_adat.open('GET', url, false);
forras_html_adat.send();
forras_html_adat_txt.Type = 1;
forras_html_adat_txt.Open();
forras_html_adat_txt.Write(forras_html_adat.responseBody);
forras_html_adat_txt.Position=0;
forras_html_adat_txt.Type = 2;
forras_html_adat_txt.Charset='iso-8859-2'
forras=forras_html_adat_txt.ReadText();
forras_html_adat_txt.Close();
WScript.Echo(forras);
[Szerkesztve] -
Ryu
tag
válasz
Forest_roby #339 üzenetére
Muszáj scriptet használnom, mert ez egy nagyobb program része lenne. Arra viszont nincs megszorítás, hogy VisualBasic, vagy Java. Kódtáblát ez is tud cserélgetni, de nem értem, hogy miért csak lementés után ad helyes karaktereket.
-
Ryu
tag
Sziasztok.
Már jó pár napja szívok a MSXML2.XMLHTTP objectel. Egy server válaszát szeretném eltárolni vele. Össze is jön, viszont a server iso-8859-2 kódtáblát használ. Az így elmentett karakter sorozatban lévő ékezetes betűk helyén ismeretlen karakterek szerepelnek. Egy megoldást találtam, ha a választ lementem fájlba és utána kódtábla konverzióval visszatöltöm, akkor minden helyre áll:
Bővebben: link
Ám, ha szeretném kikerülni a fájl mentést, akkor már nem működik. Ugyanez jelenség, ha a ResponseText-et mentem el. Próbáltam írni egy karakter konvertálót, de valamiért az ékezetes betűk utáni karakterek is eltünnek?!Valaki valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- iGO Primo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Gombászkönyvek egyben
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest