- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
A kérdésem a következő lenne:
A kérdés: Ott van a 0 de az innerHTML mégis undefiniedet ad vissza. Miért? Nem értem, ezzel szenvedtem egész nap. Ha több kódra van szükség tudok még szolgáltatni.
-
PumpkinSeed
addikt
A függvényben kapott paramétert hogyan tudom globálisan elérhetővé tenni?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Speeedfire #5005 üzenetére
Ez inkább algoritmus tervezés mint JS de azért megpróbálkozok vele. Itt egy kód ami annyit tesz, hogy sakktáblát rajzol. Ezt az algoritmust elkezdtem úgy csiszolgatni, hogy n=végtelenre is helyesen adja meg a sakktáblát, de a betűk elrendezése nem működik. Úgy terveztem, hogy mivel 26 betűt használok ezért a betűk mennyisége attól függ, hogy n=valamennyi a 26 hányadik hatványán van. Pl.: 26^2=676 ezáltal két AA-val kezdődik és ZZ-vel végződik. De nem úgy működik a kódom ahogy kellene.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4994 üzenetére
Akkor mutatom, hogy hogy néz ki most.
var randText = "Valami 44344 nagyon 4342 menő 44 van itt.";
var minta = /[^\d]\d{4}[^\d]/gi;
document.write(randText.replace(minta," XXXX "));A negált azért kell, hogy minden ami előtte vagy utána van kivéve szám.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4991 üzenetére
A négyjegyű számokat kell XXXX-re alakítani. De csak a 4 jegyűeket. Ha már 5 jegyű akkor nem lehet átalakítani az első 4-et XXXX-re.
-
PumpkinSeed
addikt
Reguláris kifejezéseknél meg tudom adni, hogy pl. van egy 4 jegyű számsorozatom és azt szeretném hogy ezt csak akkor válassza ki ha tényleg csak 4 jegyű. Negálnám előtte a \d-t és akkor \d{4} lenne előtte meg utána a \d negáltjával és jó, vagy ilyet nem lehet csinálni?^ - ezt kerestem.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #4931 üzenetére
w3schools-ról tanít a tanár, és ott a prototípus ez (csakhogy Jim-Y példájával éljek):
function Animal(name) {
this.name = name;
}(#4932) Jim-Y
Akkor az egyetemi tanár is keveri.
Amúgy de ezekről van szó, csak ha fentebb olvasol akkor megvan a keverés indoka.
Ezeket meg elolvasgatom. Köszönöm.
-
PumpkinSeed
addikt
Mi a különbség aközött, hogy objektumot csinálok vagy prototípust? Mert látszólag ugyan az a funkciója mind a kettőnek.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4824 üzenetére
Amikor fel se kerülnek.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4822 üzenetére
Függhet a liszensztől is, hogy mennyire szerencsés sima copy-paste-tel felhasználni külső kódot egy az egyben...
Nekünk az ilyenre azt mondták, hogy az internetre feltett kódok jobb esetben azonnal elvesztik licencüket, mert teljes mértékben visszanyomozhatatlan hol mikor használják. Persze, ha egy teljes fizetős lib-et nyúlnak le az más. Hogy ha akárhonnan is szedünk le terjedelmesebb kódot legalább megjegyzésbe tegyük oda a készítőt.
-
PumpkinSeed
addikt
Igazából ez a logikai menet a codeacademy-n volt fent. Az eredeti működött is, majd mikor elkezdtem új dolgokat beletenni a 3. új dolog után ez lett belőle de addig is működött.
Azért nem így tároltam, mert addig a tutorial még nem tartott az objektumoknál de így, hogy már eljutottam oda, érthető a te kódod is. Bár a játék menete eltérő a két kódban, de a lényegen ez nem változtat, mert a te megoldásod átfektethető a saját hulladékomba. Köszönöm a segítséget.
-
PumpkinSeed
addikt
Lenne egy kérdésem, mit rontok el? Kő, papír, ollós játék. De valamiért indokolatlanul ilyeneket kapok:
Computer choice: paper
Your choice: paper
scissors winsHát ezt hogy sikerült összehoznia? Remélem minden fent van a kód érthetősége érdekében.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4379 üzenetére
Azért lokálisan tesztelek webszerver nélkül, mert órai feladatra készül és ott nem szabad olyan kódot alkotni ami webszerver nélkül nem működik, ezért az osztályozás is webszerver nélküli teszt alapján megy, így én is anélkül tesztelek.
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Olyan kérdésem lenne, hogy kizárólag lokális megnyitás alatt kapom ezeket:
Ha webszerverre felteszem akkor probléma nélkül működik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #4321 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
Azt hogy tudom kivitelezni, hogy adott egy ilyen struktúra:
#home
#about_us
#contactszépen egymás alatt. Ha a menüben elkattintok a pl. az about_us-ra akkor jelenjen meg egy kis nyíl jobb alsó sarokba, hogy a #home-ra szeretnék vissza ugrani. Milyen eseményt kell figyeljek, ha minden #home elhagyás esetén szeretném, hogy ez a kis nyíl felvillanjon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hálózati / IP kamera
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged