Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandi0000

nagyúr

sziasztok

Mivel nem találtam külön fórumot, remélem itt is elfér, vagy lehet ide is tartozik, ha nem akkor majd törlik

Angular Tour of Heroes tutorialt csinálgatom, most barátkozok a javascript/typescript világával

Nagyon jól össze van szedve ez a tutorial, de azért van pár kérdés, ami részben az angol tudásom, részben a tudatlanságomnak köszönhetek, szóval ha tudna valaki pár mondatban segíteni, azt megköszönném

Construktor, és az ngOninit zavart össze kicsit, konstruktorban csak a függőségeket adta át a tutorial, ha jól értelmezem, de akkor mit csinál ez az ngOninit? Gyakorlatilag itt használtuk mindkettőt

export class HeroesComponent implements OnInit {

heroes:Hero[];

selectedHero: Hero;

onSelect(hero: Hero): void {
    this.selectedHero = hero;
    }
    getHeroes(): void {
    this.heroService.getHeroes()
    .subscribe(heroes => this.heroes = heroes);
    }

constructor(private heroService: HeroService) { }

ngOnInit() {
    this.getHeroes();
    }
    }

Ha már itt a kód, akkor függvénynél, miért kellett hivatkozni ? saját magára? this-el, vagy csak ez a szintaktika és kész?

Miért kellett az a lambda kifejezés? Elvileg van egy HeroService, ami egy tömböt adna vissza
    Nagyon nem vagyunk vele barátok, nem tudom felfogni, hogy mikor mit csinál, hiába próbálkoztam már megszeretni :D

Ennyi lenne kb, meg pár amit szerintem értek, de inkább kérdezek, nehogy félre értsem

ezek a service osztályok csak arra vannak, hogy adatokat szolgáltassanak

a komponensek meg gyakorlatilag minden másra

Observable<> meg azért kell, hogy ha servertől várnám az adatot, és ha az nem érkezik meg, akkor ne omoljon össze az alkalmazás, hanem várjon addig, amíg nem kapja meg

Tutorialba csináltunk még üzenet kezelést, pl, amikor betöltődnek az adatok, akkor kiírja hogy sikeres volt,ezt valós alkalmazásnál is használják, vagy nem ilyen formában gondolom, hanem lementik valahova?

Új hozzászólás Aktív témák