Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Kimmuriel

aktív tag

Érdemes föltenni a 0.9.95-ös verziót, sokat javult a memóriakezelése a TrekBuddy-nak! :K

• Kimmuriel

aktív tag

A TrekBuddy a tuhu-s térképpel Hűvösvölgynél mindig kirohad OutOfMemoryError-ral! :(

• Kimmuriel

aktív tag

válasz MC Pite #29 üzenetére

TB alatt van tuhu-s térképem, de használhatatlan zoom szinten, és minden egyes zoomoláskor külön kell megnyitogatni az egyes rétegeket, szóval baromi idegesítő... Jó lenne tudni, hogyan kell tuhu-s térképet beszerkeszteni alá, és akkor megcsinálhatnám jobb zoom szinttel is, hogy használható legyen.
    A We Travel egy katasztrófa, egyszerűen arra sem bírok rájönni, hogy hogyan kell használni a menüjét, hülyére nyomkodom a mobilom és nem csinál semmit. Úgyhogy letöröltem.
    A TrekBuddy nagyon szimpi, csak hát jó lenne, ha tudna olvasni Garminos .img kiterjesztésű, vektoros térképeket is, nemcsak raszterest. Utca szintű Gugli térkép és tuhu kellene hogy megférjen egymás mellett 2 GB-on TB alatt, és akkor nagyon boldog lennék! :(

• Kimmuriel

aktív tag

Sziasztok!

Én mostanság kezdtem el kicsit komolyabban utánajárni az offline Java alapú térképprogiknak. Egy Nokia 6300-át használok, amiben ugyan nincsen beépített GPS, azonban Bluetooth-on keresztül kiválóan együttműködik a MobileAction i-gotU GT-200e GPS trackerrel.
    Elég sok progival sakkozgatok, a Mobile GMaps már régóta ott figyel a telómon, viszont a GPS-t csak nemrég szereztem be, így csak mostanában kezdek rájönni, hogy jó lenne valami komolyabb progi is.
    Ami eddig nagyon bejött, az a TrekBuddy és az orosz fejlesztésű MapNav (térkép nélküli navigációra még szóba jöhet a vlkGPS is). Viszont a legnagyobb szívfájdalmam, hogy sehogy sem tudok egyik alá se bevarrni normális, használható zoom szintű térképeket a turistautak.hu-ról. Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan lehetne legenerálni a megfelelő térképeket a progikhoz.. :(
    Városokban az utcai közlekedéshez semmi szükségem GPS-re, ellenben nagyobb kirándulásoknál az erdő közepén nagyon is hasznos lenne a navigáció, viszont a susnyás kellős közepén egy Gugli térképpel sz*rt se érek! :((( Mindegyik Java alapú térképprogi raszteres képekként tárolja a térképrészleteket, így bődületes mennyiségű helyet foglalnak a memóriakártyán (részemről kizárólag offline módban üzemelő progik jöhetnek szóba). Márpedig nekem többféle térkép kell: egy utcaszintű Gugli térkép a városi közlekedéshez és egy turistautakat jelölő térkép. A nagy tárhelyigény miatt sehogy sem tudom a kettőt együtt tető alá hozni! :O
    Fontos lenne még a tracklog készítése és az előre definiált útvonalak beolvasása (hogy menet közben ehhez lehessen igazodni), viszont ezt az mGmaps egyáltalán nem tudja.
    A turistautak.hu-n lévő térképet sikerült már valamelyikőtöknek bevarrni offline módban valamelyik térképprogi alá?

Új hozzászólás Aktív témák