- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
Aethelstone #12179 üzenetére
Most egyelőre úgy néz ki, marad a projekt a mostani barebone PC-n, mert a vezetőség azt mondta, nincs pénz RPi-re... de azért köszi. Nagyon kíváncsi leszek, hogy fog futni Raspberry-n, ha egyszer eljutunk odáig.
Más.
GraalVM native image készítésről ki tudna mesélni? Mennyire használható? A végeredmény mennyire kicsit méretre, és mennyivel gyorsabb (ha gyorsabb egyáltalán)?
Én kb. 1 évvel ezelőtt próbálgattam, hát elég körülményes, illetve le sem fordult teljesen a projektem, a java.net.http csomagra panaszkodott folyamatosan. -
urandom0
senior tag
Sziasztok,
van esetleg valakinek tapasztalata abban, hogy egy JavaFX-et és/vagy Apache POI-t projekt mennyire problémásan futtatható Raspberry Pi-ról? -
urandom0
senior tag
válasz
Ablakos #12151 üzenetére
A resources mappának a classpath-ban kell lennie, különben a Javanak fogalma sem lesz róla, hogy hol keresse a fájlaidat.
Ha a resources mappát hozzáadtad a classpath-hoz, akkor így hivatkozz rá a fájlodra:URL fxmlUrl = this.getClass().getClassLoader().getResource("fxml/sayhello.fxml");
Elméletileg legalábbis...
-
urandom0
senior tag
válasz
lanszelot #12143 üzenetére
Ez az xml-es bohóckodást én is utáltam Androidban. Sőt, az igazat megvallva, az egész Android fejlesztést utáltam elejétől a végéit. Van egy cikk ebben a témában angolul, ezt szoktam ajánlgatni: https://rmirabelle.medium.com/the-android-sdk-is-the-worst-thing-on-earth-c3aaebbd2e6d
Százával vannak még hasonló írások: https://news.ycombinator.com/item?id=41062292
https://news.ycombinator.com/item?id=40742719Aki ezt az xml-es faszkodást kitalálta, annak remélem külön bugyra van a pokolban. Lehet egyébként procedurálisan is csinálni az egészet, de ahhoz közel nulla dokumentáció van.
Mondanám, hogy térj át inkább Kotlinra, és tanuld meg a Jetpack Compose-t, de csak akkor mondanám, ha rosszat akarnék neked (és ha nem tudnám, mi az a declarative UI nevű lázálom). Én azért hagytam abba az Android fejlesztést, mert egy tragédia az egész, elejétől a végéig.Csak egy dolgot mondok neked, ha egy framework doksijában olyanokat látsz, mint pl. hogy "less code", "intuitive", "it simplifies...", "makes it easy", akkor sovány vaddisznó vágtában menekülj onnan. Sőt, ha jót akarsz magadnak, a nagyvállalati cuccokat, úgy, ahogy vannak, kerüld el.
-
urandom0
senior tag
válasz
lanszelot #12138 üzenetére
Mindig tedd hozzá, hogy milyen platformon fejlesztesz, mert anélkül nem lehet pontos választ adni. Az Android processzkezelése egész más, mint mondjuk egy asztali Java alkalmazásé vagy egy Spring Boot appé, mert ugye Androidon intentekkel meg activitykkel kell játszani. Ott valami ilyesmi megoldást kell csinálnod (nem értek hozzá, én is csak úgy copyztam):
Context ctx = getApplicationContext();
PackageManager pm = ctx.getPackageManager();
Intent intent = pm.getLaunchIntentForPackage(ctx.getPackageName());
Intent mainIntent = Intent.makeRestartActivityTask(intent.getComponent());
ctx.startActivity(mainIntent);
Runtime.getRuntime().exit(0);Vagy ilyet:
public static void triggerRebirth(Context context, Intent nextIntent) {
Intent intent = new Intent(context, YourClass.class);
intent.addFlags(FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK);
intent.putExtra(KEY_RESTART_INTENT, nextIntent);
context.startActivity(intent);
if (context instanceof Activity) {
((Activity) context).finish();
}
Runtime.getRuntime().exit(0);
}De lényegében ez is arról szól, hogy új processzként elindítod saját magad, magadból pedig kilépsz, és az új processz pedig fut tovább.
-
urandom0
senior tag
válasz
lanszelot #12136 üzenetére
Android? Ha igen, akkor az Android topikban kellene feltenni a kérdést, mert ott más megoldás kell (újrahívni az intentet, vagy nem tudom, nem értek hozzá).
Ha asztali program, akkor több lehetőség is van, pl. ProcessBuilder-rel elindítasz egy új példányt a programodból, a jelenlegiből pedig kilépsz System.exit()-tel. Vagy a Runtime.getRuntime().exec() metódussal indítasz egy új példány, és kilépsz a jelenlegiből.
Vagy ha kicsit softosabb újraindítás kell, akkor csinálhatod azt, hogy a main() metóduson belül egy másik metódusba (pl. launch) rakod a programod lényegi részét, és ezt a metódust bármikor újra tudod hívni.
De végső soron visszaállíthatsz mindent alapra egy metódussal, de ezzel kapcsolatban nekem vannak kétségeim, elég könnyű hibázni, főleg, ha vannak statikus metódusaid is.Nyilván a konkrét megvalósítás erősen függ attól, hogy pontosan mit és hogyan csinál a programod.
-
urandom0
senior tag
válasz
lanszelot #12130 üzenetére
Ha itt is azt fogod csinálni, mint a PHP-s topikban, elég hamar kiidegeled a népet
Ezt figyelmesen, alaposan olvasd át:
https://developer.android.com/studio/debug/index.htmlSzerintem a Attach the debugger to a running app rész kell neked, ott csúszhatott el a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Építő/felújító topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- 3D nyomtatás
- Bundle topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged