- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Á tényleg!
Akkor jól logikáztam, csak nem gondoltam arra, hogy entitással csináljam meg.
Amúgy szerintem ott van a random is:
"if(world.getBlockId(tx, ty, tz) == blockID && world.rand.nextInt(1000) < NetherOresCore.explosionProbability.getInt())"
Ezt az explosionProbability-t pedig a mod konfigjából olvassa ki.
Nekem is nagyon szimpatikus a forge, de ellentétben a Bukkittal itt alig van wiki, vagy vmi, amiből az ember megtanulhatja a dolgokat... Viszont ha az ember bele tudja magát ásni, akkor elképesztő dolgokat lehet elkészíteni. Most pl a transzformációkkal/animációkkal szórakozom. Viszont ha kész a mod, akkor rengeteg hálás lurkó kerül a táboromba!
-
Közben Githubon rátalátam egy NetherOres nevű modra, ahol úgy értelmezem, h ott is kis eséllyel robbanhat a dolog és hangot is ad ki, szóval puskának tökéletes!
Már csak azt kéne megtalálnom, hogy hol itt a késleltetés...
-
Igen, a minecraftban tickek vannak. Be kell állítani, hogy a blokk/cucc, amit hozzáadsz hány tickenként frissüljön. 10 tick jelent 1 mp-et. És az általad linkelt EventHandlerrel lehet lekódolni, h mit hajtson végre, ha blokkfrissítés van. Nade, ez azért nem jó, mert én azt szeretném, ha az általam létrehozott rubint blokkot kiütöd, akkor 20% eséllyel ad egy sercegő hangot, majd 4 mp múlva robban.
Megoldhatnám úgy, hogy beleírom az EventHandler onDestroy részébe, hogy a változót állítsa mondjuk 1-re, és az update tick-be pedig berakhatnám, hogy ha a változó 1, akkor minden update ticknél adjon hozzá 1-et, és ha mondjuk elérte a 4-et, akkor robbanjon, de ezzel az a gond, h szétütés után már nincsen update tick. Másodsorban pedig, hogy ha több rubint blokk van a világban, akkor azok is frissítődnek és ha a változó 1, akkor az összes ad hozzá mrg egyet és ezzel vagy kifagy a játék, vagy felrobban az egész map...
Tehát picit tanácstalan vagyok. De akkor du megosztom a kódot püben.
-
Igazából, nekem nem is sleepre lenne szükségem, hanem egy szimpla counterre. Csak nem tudom, hogyha pl while-lal létrehozok egy i változót 0 értékkel és ahhoz adok hozzá mindig +1-et, amíg eléri a 4-et, akkor az valóban mpenként fog hozzáadni +1-et. Gondolom nem...
Forge mod loader-t használok, elvileg ott is van egy csomó extra lib, ami a segítségemre lehet. A gond az, hogy sehol egy doksi, hogy hogyan is működnek, mi a szintaktika stb...
(#8246) M_AND_Ms
Ezt próbáltam már try-ba tenni és elkapni, de kicrashelt a játék, ha robbanni kellett volna neki...
Amúgy ezt próbáltam:
try {
Thread.sleep(1000);
}
catch (InterruptedException e) {
continue;
}Ja és continue; nélkül is ugyanaz az eredmény...
-
válasz
Mr Dini #8239 üzenetére
Nah, most mást dob, konkrétabban ezt:
rubyOre.java:199: error: unreported exception InterruptedException; must be caught or declared to be thrown
Thread.sleep(3500);
^
Note: Some input files use or override a deprecated API.
Note: Recompile with -Xlint:deprecation for details.Csak ezt adtam hozzá: Thread.sleep(3500); ...
Nekem csak arra lenne szükségem, hogy az 1. parancs (hang kiadás) után 5 mp-vel menjen a 2. parancsra, ami egy robbanás a játékon belül. Van más sima counter javaban, ami nem altatja el az egészet és működőképes?
-
-
válasz
zsambek #8236 üzenetére
3-3,5 sec sleepet számoltam.
Ezekkel próbálkoztam:
thread.sleep(3500);
TimeUnit.SECONDS.sleep(3);
Az elsőre azt dobta, hogy szüksége van még adatra, a TimeUnit pedig az importnál akadt el. Sorry, most konkrét gradle logot nem tudok beszúrni, mert csak mobilon van net... :/
Arra tudok tippelni, h valamelyik mc-s (forgeos) libraryval "akad össze" a cucc.
Azért kell a delay, mert szeretném, ha a modolt Minecraftban kiütök egy blokkot, akkor 20% eséllyel adjon ki robbanó hangot, majd 3-3,5 sec múlva robbanjon fel a környezet. Eddig minden megy, csak a delay nem...
-
Nah, attól tartok naponta írnom kell ide a kezdőbbnél kezdőbb kérdéseim...
Most abba a hibába ütköztem, hogy egy kis delayre lenne szükségem a modban 2 command között.
Próbáltam a thread félét és a TimeUnit-os sleepet is, de egyik sem ment... :/ Tudtok vmi más módszert sleepre?
-
-
Igen, sajnos winen próbálkozom.
Köszi amúgy a választ, ilyen egyszerűre nem is gondoltam!
Majd holnap ránézek.
2. Igen, az mc is támogat hasonlót, sőt, mi-több! Van minden nyelvhez külön egy .lang fájl, ami tökéletesen működik, de a list.add-nál vmiért nem sikerült a fájlból kiolvastatnom a hozzá tartozó értéket... De akkor még próbálkozom!
-
-
Üdv ismét!
Még mindig a Minecraft modon dolgozom, közben a Jetpacket is megoldottam, tehát nagyon happy vagyok, viszont ismét egy noob problémába ütköztem...
Tehát ahhoz, h az adott mc itemhez adjon leírást a list.add("Leiras szovege..."); -t használom és ez működik is perfektül. Viszont, ha ékezet is van benne, akkor az ékezetek helyén ASCII szerű kriksz-krakszok lesznek... :/ Először azt hittem, hogy csak a fordító tréfált meg, ezért HxD-ből átírtam a classokban az ékezetes karaktereket, de nem segített...
Nyilván triviális a megoldás, de nekem nem sikerült rájönnöm, így Benneteket kérdeznélek, hogy Ti mit ajánlotok.
Előre is köszi!
-
Sziasztok!
Egy Minecraft modot készítek a gyerekeknek (mcreatorral fordítom, mert az Eclipse vmiért nem indul el), de ez a Jetpack kód kifogott rajtam... Sajnos egyenlőre nem jöttem rá, hogy hol lehet a hiba, de nyilván triviális és csak én nem veszem észre...
És ezt dobja a compiler:
jetpack.java:152: error: ')' expected
}
^
jetpack.java:153: error: illegal start of expression
}).setUnlocalizedName("jetpack");body.setMaxStackSize(1);
^
jetpack.java:153: error: ';' expected
}).setUnlocalizedName("jetpack");body.setMaxStackSize(1);
^
3 errors
:compileJava FAILED
FAILURE: Build failed with an exception.
BUILD FAILED
* What went wrong:
Execution failed for task ':compileJava'.
> Compilation failed; see the compiler error output for details.
Total time: 24.777 secs
* Try:
Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.A kugli nem dobott semmi használható infót, így a szakikhoz fordulnék.
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged