Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArchElf
    addikt

A lényeg az lenne ,hogy az akadályt elkerüljök. Fekete az akadály, a fehér a szabad út. A kamerának csak egy állása van ,egyenes menet esetén előre néz, csak előre.Csak itt meg az a baj ,hogy ha mondjuk a kép nagy része fehér de belelóg az akadály ,akkor azt is meg kell különböztetni, na meg a táv kiértékelése is jó lenne az akadálytól.....Nem is olyan egyszerű...Csak ilyennel még soha nem foglaslkoztam ,így azt se tudom hol kezdjem..

1) Ha minden fehér, a többi meg fekete, akkor egyszerűen úgy kell mozgatni az eszközt, hogy a fekete test egy adott kamera szélességbe (mondjuk a középső 30%-ba) ne lógjon be. Jobb módszer, ha a látottak alapján virtuális térképet készítesz, de ez egyrészt bejárást igényel, másrészt távolságokat kell valahogy számolni)
    2) Távolságot csak úgy tudsz mérni, ha
    a) tudod mekkora a tárgy
    b) nem fix a kamera fókusza (akkor a objektív állásából + élességből) tudsz következtetni a távolságra
    c) 3D-s kamera-rendszernéll a két kamera látószöge alapján lehet számolni a távolságot
    d) elmozdulsz és nézed a tárgy növekedését/csökkenését. Ha a te elmozdulásod mértékét tudod, onnan tudsz következtetni a tárgy távolságáta/méretére.

AE

• x123456
    aktív tag

A lényeg az lenne ,hogy az akadályt elkerüljök. Fekete az akadály, a fehér a szabad út. A kamerának csak egy állása van ,egyenes menet esetén előre néz, csak előre.Csak itt meg az a baj ,hogy ha mondjuk a kép nagy része fehér de belelóg az akadály ,akkor azt is meg kell különböztetni, na meg a táv kiértékelése is jó lenne az akadálytól.....Nem is olyan egyszerű...Csak ilyennel még soha nem foglaslkoztam ,így azt se tudom hol kezdjem..

Optikai úton történő távolság méréshez szerintem két kamera képe kellene... rosszul gondolom?

Új hozzászólás Aktív témák