- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
BE4GLE #11952 üzenetére
Kicsit a logisztikával vagyok bajban, ha piconetet használnék. Ami esetet írsz, vélhetően egy helyi windows-os gép volt a piconet központ, és amikor beérkezett egy új android a hatósugárba, már tudta, melyik piconet-het csatlakozzon, csatlakozott, és jelezte, hogy érkezik az ember. Ha rosszul sejtem, javíts ki.
Ha egy kliens piconet-hez csatlakozik, egyszerre csak egy központhoz csatlakozhat. Oda küldheti el az üzenetet. Aztán kotorásznia kell a többi beacon után, csatlakozni oda, és küldeni üzenetet újra. Kicsit hasonló szitu, mint amikor vonalas LAN-on letiltják a multicast csomagokat, és következésképp ha küldeni akarsz egy multicast-ot, fel kell deríteni az összes állomást, és egyesével elküldeni a csomagokat. Mindazt a temérdek sok kommunikációt végezni el ahelyett, hogy csak kiküldenél egy szem multicast csomagot, és aki kapta, kapta, aki nem, az nem. Vonalas LAN-on még letojnám az esetet, mert úgyis hálózatról megy minden, van energia. Mobil telefon esetében akkumulátor van véges kapacitással.
Nem jobb a helyzet akkor sem, ha a mobil telefon a beacon. A beacon-nek állandóan üzemben kell lennie ahelyett, hogy mondjuk időzített job jelleggel 5 percenként egyszer feléled, kidob egy üzenetet a környezetének, aki kapta, kapta, aki nem, az nem, ignore, és alkalmazás lepihen újra. Beacon esetében nincsen pihi. Akku kajálás van helyette.
Szóval ez a bajom a piconet-tel, és ezért akarok inkább broadcast send-et.
Ha az nem létezik, még kiegészítőként azon gondolkodok el, hogy windows-on be lehet-e állítani low energy beacon-t, és az korlátozná a hatósugarat. Lehetségesen csak korlátos számú master lehet a környezetben egy adott időpillanatban. Viszont az eddigiekben nem találtam arra módot, hogy piconet-hez csatlakozó kliens hogyan kérdezheti meg a master-től az adási energia szintet. Ha megkérdezheti, az még mindig kommunikáció minden master felé, amit a master nem biztos, hogy venni fog, mert míg a master ad 100 mW-on, a slave 1 mW-on, a slave megkapja az üzenetet, a master nem, és kivárási idő telik el minden alkalommal, mire kiderül, hogy "az a hálózat messze van". Nem csak az én beacon-jeim lehetnek ott, de ezernyi másik ugyan úgy. Ha lehetne azt párhuzamosan, minden létező beacon-höz egyszerre csatlakozni, talán megpróbálnám, de ahogy olvasgattam, arra nincsen támogatás, csak egyik a másik után, és úgy a szükséges idő már nem korlátos.
-
coco2
őstag
válasz
BE4GLE #11950 üzenetére
Nem akarok piconetet, nem akarok semmi kapcsolódást. Publikus információt akarok kiküldeni bármilyen vevőnek, ami éppen akkor éppen ott van vagy nincs. A többi eszköz tervezetten windows-os lesz, de annak nem kellene számítson, ha nem barkácsolok át szabványos alapokat.
A fenti linken olyan sok mappa van mappa hátán, hogy még keresem a levesben a húst, hogy a saját függvények rétegei alatt végül mit használ
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Android telefonra keresek példát BT broadcast üzenetet küldeni.
A tippeket köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
floatr #10779 üzenetére
Akkor egy kicsit vakarom a buksit. A bugfix és hasonlók időszakosak - amennyire a hírekből ki tudtam olvasni - akár fizet valaki, akár nem, nem kap gyorsabban semmit, mint a többiek. Frissítés és hasonlók a rendszergazda dolga, az Oracle miért foglalkozna azzal? Szóval nagyon nem értem én, miért is kapna az Oracle pénzt bármelyik cégtől, ha csak nem valami függöny mögötti sumák végett.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van itt valami, amit mindig tudni akartam a java-ról, de sosem mertem megkérdezni. Vagy valami olyasmi.
A java-nak már van fizetős verziója is. Azzal az sdk-val felépítek egy alkalmazást. Utólag a jvm vagy a felhasznált offici libek vonatkozásában olyasmi derül ki, hogy trojan jutott be az alkalmazásba. Üzleti károkozás is történik annak kapcsán. Vállalni fog azért az Oracle üzleti felelősséget? Konkrétan kártérítés. Igen / Nem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest