- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
S0m30n3
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat.
Igen, érdekel komolyabban a programozás. Amúgy a tanárnőnk is mindig mondja, hogy a tervezés egy nagyon fontos szempont, én is így gondolom, csak adatbázisokhoz még nem sok közöm volt, pont azért is próbáltam ki a vizsgaprogramban. Nem gondoltam, hogy ennyire szerteágazó az adatbázisok világa, de legalább ez a kis fejlesztés erre is ráébresztett.
-
S0m30n3
aktív tag
Ezeket végképp nem ismerem, egyetlen órán vettük érintőlegesen az adatbáziskezelést. MSSQL volt a gépemen, gondoltam menni fog, de hát nem jött össze. De most már legalább tudom, hogy az általad írtak is léteznek.
(#4810) floatr : a-a, december végén nekiálltam, alapok már meg voltak, de az adatbázishoz való csatlakozással azóta szívtam, gondoltam már megkérdezem itt. közben meg persze volt jó pár egyéb vizsgám, amikre szintúgy kellett készülni, nem csak ez a tárgyam létezik.
Netbeans vs Eclipse témához (ha már véletlen elindítottam
) : Eclipse-et nem is túlzottan próbáltam ki, mi órán Netbeans-ben dolgoztunk (persze lehetett Eclipse-ben is), de tanulási szakaszra inkább nem próbálkozom mással, órait követem. Amire kell, arra jó, de majd Eclipse-et is tervezem felfedezni.
-
S0m30n3
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Tegnap este még kipróbáltam a jTDS-t, de ott is problémázott különböző dolgok miatt, úgyhogy ma fogtam magam és az adatbázist újracsináltam MySQL-ben (MySQL-t most telepítettem, szóval itt minden beállítást végigbogarászhattam telepítéskor rögtön), ahhoz pedig rögtön csatlakozott is a programom. Szórakoznék én szívesen még mssql-lel is, de szombat 8:00-ra készen kell lennie a programomnak (vizsgafeladat egyetemen (egyéni fejlesztés)), szóval most inkább ezt a megoldást választottam. De egy ráérős időmben mindenképpen működésre akarom majd bírni mssql-t, mert jó lenne tudni miket rontottam el.
Még egyszer köszönöm.
-
S0m30n3
aktív tag
Hello emberek!
Már egy-két napja böngészem a netet, de nem találtam még jó megoldást az alábbi problémához:
Netbeans-t használok, szeretnék csatlakozni egy általam készített MSSQL adatbázishoz, de egyszerűen nem akar összejönni. Az alábbi hibaüzenetet kapom: com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerException: Login failed. The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication.
A kódom pedig a következő:
Class.forName("com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver");
String url = "jdbc:sqlserver://localhost;instance=SQLEXPRESS;databaseName=prog3_ef;integratedSecurity=true;";A driver-t leszedtem Microsoft oldaláról, csatoltam is a projekthez. 1433-as port nyitva van, működik is. SQL Server Browser service fut.
Már vagy 5-6 féle változatot kipróbáltam, windows authentication-nel és anélkül, de nem akar összejönni. Egyik oldalon azt is írták, hogy netbeans-ben nem is lehet így csatlakozni és inkább állítsam át "SQL Server and Windows Authentication mode"-ra a Management Studio-ban, hogy „sa”-val csatlakozzak, de az sem ment. Valaki tudna segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Apple watch Ultra 2 megkímélt akku 100% 2025.08.25.Apple jótállás beszámítok!
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest