Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Beköltözik a platformköltözés az iOS-be és az Androidba
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3
üzenetére
Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.
Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.
Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.
-
válasz
S0m30n3
üzenetére
NetBeanst én elvből se használok, de SQL Serverrel már kommunikáltam JDBC-n keresztül.
A Microsoft driver helyett a jTDS-t használtam, SQL Server authentikációval. A Management Studioban előtte bekapcsoltam a TCP protokollt, és így néz ki az URL:jdbc.driverClassName=net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver
jdbc.url=jdbc:jtds:sqlserver://192.168.1.103:11433;instanceName=SECRETPROJECT;databaseName=SecretProjectDB;Legalábbis ez a helyi teszt konfiguráció, élesítés után azt hiszem hangoltunk még rajta, de azt nem tudom (és nem is akarnám) felidézni. Mindenesetre célszerű megnézni a jTDS URL-jének a lehetséges paramétereit.
Ezt a két propertyt, karöltve a felhasználóval és jelszóval átadom egy DriverManagerDataSource-nak, és vígan megy a Hibernate is meg a kézi SQL is. Leegyszerűsítve

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Flint 2 OFF topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vicces képek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- OpenWRT topic
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB,Újszerű,Töltővel,12 hónap garanciával
- iPad mini 5 Wi-fi 64 GB
- Brutál Gamer PC RTX 5060 Ti 16GB, i5-14400, DDR5 32GB Garis 2027-ig!
- Samsung Galaxy S25 5G 12/256GB Kártya-független,12 Hónap Garancia,Bontatlan
- Apple iPhone 16e 128GB Fehér Színben Kártya-független,12 Hónap Garancia,Bontatlan
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- iPhone 13 mini 128 GB fekete Midnight
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi