Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eheh hat ez sztem nem tul optimalis megoldas ;)
    ime az en otletem:
    olvasod az egyik filet, es pakolod bele az elemeket gondolkodas nelkul 1 hashtable-be.
    aztan amikor vegeztel elkezded olvasni a masik filet, es minden szora rakeresel a hashtable-ben, ha megtalalod akkor kiirod kimenetre, (es ha csak egyszer kell kiirni akkor torlod a hashtable-bol, ha tobbszor is lehet akkor ez a zarojel targytalan) es olvasol tovabb :)
    ez kb 6 sor amit en most felvazoltam, es szerintem gyorsabb is, es kevesebb memo kell hozza, mint a ket vektoros megoldashoz :P

szerk: hashtable helyett valamilyen set-szeru dologba megjobb volna, foleg ha hash-alapu, de nem tudom van-e ilyen adatszerkerkezet alapbol az APIban

[Szerkesztve]

Gondoltam a HashSet-re, de elvetettem, mert az kezdőknek esetleg kevésbé érthető hogy mért jó az. :)
    Amire gondoltál az a HashSet, ilyen van, rendben. Elvileg a beillesztés/keresés O(1) idejű benne, de pl. telítettség függvénye a konstans szorzó és alapvetően elég nehéz megjósolni. Összességében tehát O(n+m) lépés lenne a HashSetes módszer. A rendezéses módszer garantált O(nlogn)+O(mlogm), meg még min(n,m) lépés.
    Attól függ hogy átlagban, vagy legrosszabb esetben hogyan kell teljesítenie az algoritmusnak. :)

Új hozzászólás Aktív témák