- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Mégsem lesz Sony autó
- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Superhun
üzenetére
Én nem keverném ezt bele, mert az equals()-nak és a hashCode()-nak az egyedet kell tudnia azonosítania, és nem egyetlen tulajdonságát. Végtelenféle háromszöget lehet ugyanazzal a területtel. Szóval ez ellent mond a Java equals()-ra és hashCode()-ra vonatkozó contractjának.
Nem is adna jó eredményt, mert a terület nagy valószínűséggel Float lesz, amit nem tudsz még javában sem alapból úgy összehasonlítani, hogy mindig jó eredményt kapj, pláne nem az == operátorral:
http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/lang/Float.html#equals(java.lang.Object)Nem tudom mire kell itt a HashSet, de én úgy oldanám meg a dolgot memóriahatékonyan, hogy:
1) csinálok egy ArrayList<Haromszog> haromszogek listát
2) csinálok egy másik ArrayList<Float> teruletek listát
3) ahogy generálom a háromszögeket a ciklusban, egy belső ciklusban minden legenerált háromszögre végigmegyek a 'területek' összes elemén és megnézem, hogy benne van-e az új háromszög területe, így:
if(Math.abs( aktualisTerulet - ujHaromszogTerulet) < 0.001f)
benne van
else
nincs benne, hozzáadom a háromszögekhez a háromszöget, és hozzáadom a az ujHaromszogTeruletet a teruletekhezHa pontosabb float egyenlőség vizsgálat kell, ezt találtam neten http://www.cygnus-software.com/papers/comparingfloats/comparingfloats.htm
esetleg gyorsabban futó megoldást is találhatsz, ha valamilyen orderes listet használsz pl http://docs.oracle.com/javase/1.4.2/docs/api/java/util/Collections.html#binarySearch(java.util.List, java.lang.Object, java.util.Comparator) -vel keresel a területek között
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2, dobozában, játékkal, ajándék tokkal és kiegészítőkkel, 6 hónap garanciával eladó!
- HP PROBOOK X360 11 G5 N5030 /8GB/256 GB SSD/11.6" Hd Touch laptop+tablet garanciás
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16G - Alza garancia 2027.01.31 - BESZÁMÍTOK!
- Prémium Tápegységek Yó árasítva Ingyen Fox-al érdekelnek?
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 90%
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest