Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Scroll Lock
üzenetére
Hát őh, én úgy olvasom, hogy van a Fordító a (Javac) ami a forrásfájlt bytecode-ra fordítja. Ez tiszta.
Aztán van a JIT ami egyszer biztosan lefordít mindent! Bytecodra - natív gép kódra fordít.Szal a Javac forrásfájt -> bytecode-ra
és a JIT bytecoderól -> gép kódraA JIT elvégzi ezt egyszer. De ha mondjuk a forrásfájlon változtatsz, például az egyik függvényt módosítod a forrásfájlban, akkor a JIT csak azt a függvényhez tartozó bytecode-t fordítja le! És nem az egész .class fájlt.
(Több helyen többféleképpen magyarazák, én ilyesmit olvasok ki és akkor így a wikipédiás rész is szerintem érthetőbb, mert ott írja, hogy a C/C++ esetén minden egyes fájl újra fordítja, ha van valami változás, még a JIT csak ott, ahol történik, és nem minden egyes fájlt fordít újra)
Meg ha portolod az alkalmazást, egyszer Linuxon máskor Windowson... akkor biztosan lefut, de csak bytecode-ról gépikódra (Javac mégegyszer nem fut le).De ha például én csak az Autó osztályban módosítom a függvényeket, plusz függvényt adok hozzá, akkor a JIT csak ezt az osztályt fordítja le ismét. A motor vagy teherautó osztályt békén hagyja, azt nem fordítja le mégegyszer, mert minek? Abban módosítás nem történt, a bytecode-ja ugyanúgy nézz ki.
Szerintem inkább ez a lényeg.Szóval igen, az amit te mondtál. De én így tudom elképzelni a folyamatot.
Meg ez .NET is így van, ugyanezt az elvet használja fel és elsőfordításkor minden lassú, még Java-ban is de utána, már nem, érezhetően gyorsabb

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iPhone 13 128GB 92% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRX9 notebook - i5 13450HX 32GB DDR5 512GB SSD nVidia RTX 4050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi