Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- V80 Design néven jött az almaízű Nubia
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Scroll Lock
üzenetére
Hát őh, én úgy olvasom, hogy van a Fordító a (Javac) ami a forrásfájlt bytecode-ra fordítja. Ez tiszta.
Aztán van a JIT ami egyszer biztosan lefordít mindent! Bytecodra - natív gép kódra fordít.Szal a Javac forrásfájt -> bytecode-ra
és a JIT bytecoderól -> gép kódraA JIT elvégzi ezt egyszer. De ha mondjuk a forrásfájlon változtatsz, például az egyik függvényt módosítod a forrásfájlban, akkor a JIT csak azt a függvényhez tartozó bytecode-t fordítja le! És nem az egész .class fájlt.
(Több helyen többféleképpen magyarazák, én ilyesmit olvasok ki és akkor így a wikipédiás rész is szerintem érthetőbb, mert ott írja, hogy a C/C++ esetén minden egyes fájl újra fordítja, ha van valami változás, még a JIT csak ott, ahol történik, és nem minden egyes fájlt fordít újra)
Meg ha portolod az alkalmazást, egyszer Linuxon máskor Windowson... akkor biztosan lefut, de csak bytecode-ról gépikódra (Javac mégegyszer nem fut le).De ha például én csak az Autó osztályban módosítom a függvényeket, plusz függvényt adok hozzá, akkor a JIT csak ezt az osztályt fordítja le ismét. A motor vagy teherautó osztályt békén hagyja, azt nem fordítja le mégegyszer, mert minek? Abban módosítás nem történt, a bytecode-ja ugyanúgy nézz ki.
Szerintem inkább ez a lényeg.Szóval igen, az amit te mondtál. De én így tudom elképzelni a folyamatot.
Meg ez .NET is így van, ugyanezt az elvet használja fel és elsőfordításkor minden lassú, még Java-ban is de utána, már nem, érezhetően gyorsabb

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest