- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
Scroll Lock #2549 üzenetére
Hát őh, én úgy olvasom, hogy van a Fordító a (Javac) ami a forrásfájlt bytecode-ra fordítja. Ez tiszta.
Aztán van a JIT ami egyszer biztosan lefordít mindent! Bytecodra - natív gép kódra fordít.Szal a Javac forrásfájt -> bytecode-ra
és a JIT bytecoderól -> gép kódraA JIT elvégzi ezt egyszer. De ha mondjuk a forrásfájlon változtatsz, például az egyik függvényt módosítod a forrásfájlban, akkor a JIT csak azt a függvényhez tartozó bytecode-t fordítja le! És nem az egész .class fájlt.
(Több helyen többféleképpen magyarazák, én ilyesmit olvasok ki és akkor így a wikipédiás rész is szerintem érthetőbb, mert ott írja, hogy a C/C++ esetén minden egyes fájl újra fordítja, ha van valami változás, még a JIT csak ott, ahol történik, és nem minden egyes fájlt fordít újra)
Meg ha portolod az alkalmazást, egyszer Linuxon máskor Windowson... akkor biztosan lefut, de csak bytecode-ról gépikódra (Javac mégegyszer nem fut le).De ha például én csak az Autó osztályban módosítom a függvényeket, plusz függvényt adok hozzá, akkor a JIT csak ezt az osztályt fordítja le ismét. A motor vagy teherautó osztályt békén hagyja, azt nem fordítja le mégegyszer, mert minek? Abban módosítás nem történt, a bytecode-ja ugyanúgy nézz ki.
Szerintem inkább ez a lényeg.Szóval igen, az amit te mondtál. De én így tudom elképzelni a folyamatot.
Meg ez .NET is így van, ugyanezt az elvet használja fel és elsőfordításkor minden lassú, még Java-ban is de utána, már nem, érezhetően gyorsabb
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3202, 95% Akkumulátor
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest