Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacces

    őstag

    válasz Soak #3588 üzenetére

    Szerintem előbb döntsd el, hogy mit szeretnél pontosan a Java-tól és abba az irányba indulj el. A PHP-hoz képest itt nagy a "Birodalom" mérete.
    Már maga a Java SE sem kis mennyiség. (GUI-k-ról nem beszélve, annotációk, amelyek a gyenge pontjaim, stb. Könyv függő, hogy mit sorolnak ide :))

    Java EE végül is durván mondva, API-k gyűjteménye, párat már Modder is írt. (Najó talán az alapokat, a nagyon-nagyon alapokat érdemes átnézni esetleg egy szakdolgozatból, hogy elméletileg tud, hogy mi az. Amikor olyanokról beszélnek, hogy komponens, konténer, szervlet stb.)

    Cég függő, hogy melyiket használják a Spring és a Java EE közül. Bár lehet a pénzszektorhoz a Java EE kell. Mondjuk a Morgan Stanley Spring szakembereket keress.

    Ha webes alkalmazások érdekelnek akkor én inkább a Grails-et javasolnám. Egyszerű szimpla és a Spring-re épül (na meg az a csapat is fejleszti :) ). Java EE esetén meg ott a JSP és a JSF is... (itt viszont az ASP.NET-tel mutatt rokonságot... JSF az olyan Webforms benyomást kelti a JSP pedig az (asp.net)MVC és PHP benyomását). Grails-nél keveset kell a config fájlokban lennem :)

    És ott van még a fentebb említett nagy vállalati "irány" is.

    Bár még én sem vagyok pro, de szerintem az irányt nem árt tudni :)

Új hozzászólás Aktív témák