Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsanna44
csendes tag
válasz
#67688960 #395 üzenetére
Szerintem a csapvíz lehet fertőtlenítős!..de a napfényt sem szereti a gomba, meg a hűvöset!!!
Próbáld meg felforralt-majd lehűtött vízzel!!+15dkg cukor ,kb 10 mazsi fél citrom(megmosva)
Nekem a konyhapult szélén vannak, műanyag üdítős üvegbe és szaporodik-szaporodik ezerrel... -
törölt tag
válasz
#67688960 #394 üzenetére
Talán valamit kavartak a csapvízzel, amivel át szokam mosni őket szüret után?
Natur szentkirályit szoktam használni, de az elejétől azt kapak, egy két kivételtől eltekintve.
Most egy 2literes kólás flakonban vannak.
Akinek van véleménye, az ne fogja vissza magát!(helyesírási hibáktól eltekintve, mostanában félrenyomkodok) -
törölt tag
Hát az enyémek úgy néz ki nem szaporodnak, amióta a multkor ott maradtak, próbáltam rendbehozni őket de, nem tudom mi a bajuk.
Lehet hogy kamu a biomazsola amit használok, az elején nem biót kaptak azzal semmi bajuk nem volt.
Összetört a nagy befőttes üveg amit egy időben használtam, és megint ásványvizespalacka tettem őket de mindig úfrissenbontottba, talán azzal is lehet gond.
Naturfood mazsolát használ valaki? -
Zsóka51
csendes tag
válasz
zsanna44 #389 üzenetére
Amióta iszom, csak a pozitív hatását érezm. Teljesen rendben a széklet, vizelet. Mert az egyik leglényegesebb dolgok! Minnél előbb a szervezetből a méreganyag kimenjen! Naponta 1 litert iszom, az elsőt éhgyomorra!
Mivel két naponta kell készíteni, a kész "limonádét" már hideg helyen tárolom. Így nem lesz "pezsgős" íze. Amikor megiszom az adagomat, a következőt kiöntöm, és szobahőmérsékleten tartom. Biztosan van gyulladáscsökkentő hatása is!
Az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy nem vagyok éhes. Igazából súlycsökkentő hatása is van.
Jó a közérzetem, nyugodtak az éjszakáim......
Ajánlom mindenkinek, -
Zsóka51
csendes tag
Szia Tevus! Én is újonc vagyok itt, de a kristálygomba "limonádé" ivásban már kb. 4 hónapos. Nagyon jó hatással van rám.
Pontosan azért regisztráltam ide, hogy ha valakinek kell, szívesen küldök. Még lehet postán küldeni, mert ha elsőbbséggel adjuk fel, akkor másnap ott van. Tehát baja még nem lehet.
Amennyiben érdekel valakit szívesen küldöm.
A megrendelést a levedia@gmail.com-ra küld. -
tevus
újonc
Sziasztok! Lenne valaki oly kedves és küldene nekem egy kis kristálygombát! Mert a boltokban nagyon dárga pedig elvileg gyorsan szaporodik, szóval ha valakinek egy kis feleslege szívesen elfogadom! Évi (tothevi92@freemail.hu)
-
törölt tag
válasz
andreybaba #388 üzenetére
megiszod az akváriumból a vizet?
én még nem váltottam -
zsanna44
csendes tag
válasz
andreybaba #388 üzenetére
Sziasztok!
Az én szöcskéim nagyon jól érezhetik magukat,mert rettenetesen szaporodnak!!
Már több helyre postáztam belőlük cukorszirupban ,nylonzacsiban-pufiborítékban!!Szerencsésen megérkeztek és jól vannak az új családban!!Valaki feljebb kérdezte a hatását!
Nekem a fájdalmas nyirokmirigy duzzanatomra nagyon jó hatással van!
Fogyasztás után 1órával elmúlik a fájó-feszítő érzés a torkomban!
Ebből viszont arra következtetek, hogy tuti van gyulladáscsökkentő hatása!A 3 napos itóka viszont olyan mintha bepiálltam volna!!
Kissá zsibbadnak a végtagjaim 3dl után!!
Ezért csak 2 naposan fogyasztom!!!...és én 8-10evőkanál cukrot teszek hozzá!!(kb15dkg) -
andreybaba
csendes tag
van egy üveg döglött szöcsköm...
most a hallal próbálkozok inkább... de azt nem iszom meg... bár a szöcsköket se mertem
nálatok mi a helyzet az űrlényekkel?
-
zsanna44
csendes tag
válasz
Louloudaki #385 üzenetére
Mi nem jött be???..az íze, vagy nem sokasodnak???!!
Nekem már 2 befőttes üvegnyi félre lett rakvacukorszirupban,annyira szaporodnak!!
-
törölt tag
na mia kefír van?
olyan egészséges lett mindenki, hogy fórum helyett inkább hógolyózik -
törölt tag
Azt vettem észre, ha végig légmentesen le van zárva a cucc, akkor mintha nem erjedne.
-
zsanna44
csendes tag
válasz
Raidenman #381 üzenetére
Sziasztok!
Én is most kezdtem el használni ezt az italt!...és meglepetésemre használ!!
Elmulasztotta torokfájásomat!!!
A gombácskáim gyorsan szaporodnak,4-6 nap alatt duplájára gyarapodtak!
Már adtam belőle egy kemós ismerősömnek,bízom benne, hogy segít neki is!
Annyi jót írnak róla,megerősíti az immunrendszert stb...
Nagyon fincsi a belőle készült limonádés ital!
Örülök, hogy kipróbáltam!! -
Raidenman
csendes tag
válasz
Louloudaki #378 üzenetére
Sziasztok! Én most nem ittam több hónapig, vÍzben raktam el, és jó hidegbe...
Tegnap elövettem leszürtem őket, bekevertem. Ma tisztitas bekeverés, hnap már meg szeretném inni, picit aprobbak lettek, de átteccőek még mindig, pár kristály kicsit sárgás lett. Most nemtudom van-e bajuk...
-
törölt tag
válasz
anonim80 #373 üzenetére
Hát, talán bekészítve kell eltenni a hűtőbe, csak kevés vízzel készítve. Mindenesetre okulunk belőled.
Szóval nem volt hiábavaló.
Én múltkor asszem egy hétre otthagytam őket bekeverve, és mintha összébb mentek volna, aszottabbak lettek és fehérebbek. Kidobtam a lét, bekészítettem egy újat, két nap múlva leszűrtem, és úgy néz ki jól vannak.Tényleg a fagyasztást, túlélik, próbálta már valaki?
-
anonim80
csendes tag
válasz
Louloudaki #374 üzenetére
na-na-na-na-na-na-na
-
anonim80
csendes tag
Sziasztok ,én sem tegnap voltam itt, kicsit visszaolvasgattam, látom a "gyermekeim" jól elvannak az új helyen . Tapsot az új gazdiknak
Nem, még nem vittem át őket a mikrobira, mert megvan nekik most a saját kis okosságuk, nem tudok odapofátlankodni, hogy légyszi-légyszi...
Na az én gombáim punnyadnak már jó ideje egy műanyag dobozkában "csak úgy" a hűtőben lezárva, minden víz és egyéb cucc nélkül, viszont belekukkantottam a dobozba egyik nap és
néhány galacsin bezöldült-beszürkült... nem penész, csak más a színük...
nekiálltam kiválogatni, szűrni, mentettem ami menthető...
El ugyan nem indítottam újra (nem mertem) , de most ugye megint fehér az összes...
Mehet a móka újra, vagy kuka az egész ???
Köszi,és BUÉK -
törölt tag
Múltkor olvastam valahol, hogy a citromot is szokták gombaölővel kezelni: Ezt még nem olvastam itt, és hátha más se tudja.
Szóval érdemes forróvízzel lemosni a citrom héjáról a vegyszereket, ha esetleg félbevágott citromot tesztek bele. Gondolom más citrusféle sem különb. -
ilonci
újonc
válasz
Louloudaki #363 üzenetére
Köszi , Louloudaki megpróbálom ! Később beszámolok ! Sziamia
-
törölt tag
válasz
próbáld ki a Highland Bioflora-t nekem jobban bejön mint a kefir
ja és a heineken, tihanyi camamber kombó is jobban bejön mint a kefir, de azért nem rossz, igaz macerás de olcsó és tuti friss(nem úgy mint a boltok árúk), na meg a bolti kefirnél azért sokkal jobb
-
törölt tag
akkor olyan orvos vagy természetgyógyász kell aki ért is hozzá, és nemcsak papírja van
Még nem kaptam meg a vizsgálati eredményt, és nem is vagyok biztos az ember szavahihetőségében, szóval lehet hogy nem is lesz.
Körbenéztem mikroszkóp után, hogy kivizsgáljam akkor magam a kérdést, de mivel 60rugó egy ehhez kellő gép letettem róla, annyit asszem nem ér meg nekem.
Ahhoz hogy tudni lehessen hogy mire jó ez a kefir, ahhoz tudni kellene hogy pontosan mi van benne és ezeknek pontosan kellene tudni az élettani hatásait. Az ember meg elég komplex, meg lehet hogy a kefir lé is.
Ami biztos hogy van benne némi alkohol, és valamennyi cukor, szóval cukrosoknak nem hinném hogy jó, meg valószínű hogy pár baktérium törzs, és élesztőgomba van benne.
Olyan mintha minden nap innál valami gyengébb sört, és ennél hozzá sajtot(igazi) meg ilyesmit. -
Zbando
csendes tag
válasz
Louloudaki #367 üzenetére
Persze,hogy nem biztos.Csak azért irtam a koleszterint,mert arra tuti,hogy nem ér semmit.
Amúgy pedig (és ez a saját véleményem,nem biztos,hogy így is van),tök felesleges hónapokig,vagy évekig inni.Szerintem elég lenne betegség után,főleg antibiotikum szedését követően inni egy két hétig,hogy a jó bacikat "visszatelepitsük" a szervezetbe. -
Louloudaki
aktív tag
biztos ez dobta meg a koleszterinedet? ha leálltál vele, akkor pár hónap múlva szerintem nézesd meg újra. elvileg amit iszol belőle az csak víz, kevés alkohol meg ecetsav, meg talán minimális cukor. meg hát ugye a gombákok. elvileg semmi koleszterinnövelő zsír meg ilyesmi.
-
Zbando
csendes tag
válasz
Louloudaki #365 üzenetére
Fél évig ittam a kristálygombát nemrég hagytam abba.A koleszterin mellet 2 másik vérétékem is magasabb lett (az egyik jóval),amivel elötte nem volt gond,úgyhogy most nem iszom.A refluxra Salvust is próbáltam,+ gyógyszerek.
-
Zbando
csendes tag
válasz
Annak idején a refluxom miatt kezdtem el inni,arra nem volt hatással.Az emésztésem egy kicsit jobb lett tőle.Evés közben ittam fél litert.
-
Zbando
csendes tag
A másik észrevételem,az amúgy nagyon jó topichoz,,hogy néha vak vezet világtalant.Nem akarok senkit ezzel megsérteni,de most már már jó lenne,ha valaki aki ért is hozzá (orvos,természetgyógyász),és nem az aki 2 napja issza, azt is megirná,hogy kinek tesz jót és kinek nem!Tehát úgy értem,hogyha van egy konkrét betegsége,árt vagy használ ha a levét issza a kristálygombának.A "mindenre jó" mondat kezd egy kicsit elcsépeltnek tünni!.Amúgy emésztésre,puffadásra biztos jó,azt tapasztaltam.
Zbando
-
Zbando
csendes tag
Sziasztok!
Én már nyár eleje óta iszom a kristálygomba levét!Nemrég voltam vérvételen,és azt hittem,hogy rosszul látok,a koleszterin szintem 8.6-volt.5-ig normális.Egy kicsivel mindig magasabb volt,de ennyivel?A dokim azt mondta,hogy ez már kóros,és gyógyszerekkel akar kezelni.Infarktus,agyvérzés stb-vel rémisztgetett.Hozzáteszem, nem vagyok túlsúlyos,41 éves vagyok,és nem eszem semmi zsírosat.Szóval nem elrettenteni akarok senkit,de hogy rendezné a vérképet kamu.A páromnak viszont pár hét alatt rendberakta az asztmáját.Most már tényleg nem tudom,hogy igyam vagy ne!
-
ilonci
újonc
Sziasztok ! Én két hete vettem a vaterán ,, igaz postai uton küldték ,, de nemigen szaporodik , illetve szemlátomást nem , és még nagyon pici szemű is . Nem lehetséges , hogy tönkre ment a szállítás közben ?.
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #358 üzenetére
úgy tudom már odaért, ingyen lónak nem nézem a fogát
szóval türelem
különben remélem tényleg ki is lesz vizsgálva, ha nem morcos leszek
ja és jól sejtettem hogy két minta már nem akaródzik, a mazsolás ment el -
Louloudaki
aktív tag
válasz
orkester #357 üzenetére
nemtom én nem kísérleteztem ilyesmivel, egyik helyen azt írják, semmi fémmel nem érintkezhet. másik helyen hogy csak ezüsttel nem. harmadik helyen hogy rozsdamentes acél meg zománcozott cucc ok. én műanyagban tenyésztem őket oszt jóvan
gog, azt írtad elviszed bevizsgáltatni, van már valami fejlemény?
-
orkester
őstag
válasz
Louloudaki #353 üzenetére
Érdekes ez a fém dolog, mert pár hete a mosdóba esett néhány gomba és olyan a fém lefolyó, hogy ott meg tudtak ragadni, gondoltam hagyom őket és még mindig meg vannak, a méretük sem csökkent.
-
törölt tag
válasz
andreybaba #354 üzenetére
próbáld az etalon kombót(2dl-es pohárnyi kefíhez):
-4evőkanál cukor
-1 liter felforralt víz csapvíz lehűtve
-fél citrom
-8-12 szem bio mazsola
(24-36 óra szobahőmérsékleten, sötétben)
-
andreybaba
csendes tag
nem szaporodnak a kis dögök.... akkor lehet h kinyírtam őket?? 3 hete ugyanannyi... vkinek tippje??
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #352 üzenetére
mindegy csak tiszta legyen és ne fémből.
-
andreybaba
csendes tag
Költözök.... Most a kis "szöcsköket" is kell... A vajasdobozt bírják??
-
törölt tag
válasz
andreybaba #347 üzenetére
nekem most is csak méz van benne cukor helyett, és a múltkor is csináltam ilyet
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #349 üzenetére
egy francot
inkább bizonyítsd be magadnak amiket irkálsz -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #347 üzenetére
a mézben valami összetettebb cukor van, lehet hogy azzal nem tudnak nagyon mit kezdeni. amúgy a méz csíraölő hatású, lehet ez is betesz a baciknak a kommunában
a rám gyakorolt hatása egyenlő a nullával. a puffadós emésztési problémámat nem oldotta meg de még csak kicsit se lett jobbgog: az extra élesztőre gondolsz ami elvileg az aszalt gyümölcs héján van? lol azon nincs már semmi annyit kezelték aszaláskor kénnel mindennel. amúgy meg az aszalás magas hőfokon történik az is megöl mindent. a citrusféle nem a pezsgéshez kell hanem a benne lévő savaktól a lé savas kémhatású lesz (nem, aszalt gyümölcsben már nincs csak a friss citrusfélékben) és ez kell muszáj kötelező hogy a gombák egészségesek maradjanak. próbáld ki egy adagon mennyit nyírsz ki ha pár alkalommal nem teszel bele citromot.
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #346 üzenetére
"A keleti országokban hagyomány a maradék kefir mag elfogyasztása.(amelyet erősen ajánlanak)."
ha igaz, edd meg!mondjuk, ha ideges vagy csinálj rántott kefírt
szóval a savas hatásért kellene a gyümi? hát azért ha van mazsola akkor van ám igazi pezsgés, citrommal elég lájtosnak néz kién az extra élesztőre tippelnék minimum(mármint az ok)
nahát, most elkaptalak,mert te sem figyelsz
ha semmi nem jön közbe, ki lesz vizsgálva, őő, nem is tudom hogy hol
azért nem vagy semmi, a gyomirtós mazsolásat inkább ne nézzék meg?! -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #346 üzenetére
nyomattam nekik egy kanál mézet
kíváncsi vagyok a reakcióra... az enyémek megálltak a fejlődésben kissé, pedig eddig mindent a leírtak szerint kaptak
egyéb tapasztalaitok mik? egészségre, közérzetre, stb?? valami info? jel? észrevétel??
üdv
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #345 üzenetére
Lehet hogy a citromot nem kellett volna, mert most nem tudom hogy anélkül is savanykás lett volna-e.
előbb írtam hogy citrusféle mindenképp kell az éréshez, a gombák egészségéhez nélkülözhetetlen a savas közeg.víz + cukor + aszalt gyümölcs = semleges kémhatás
a kermibe akarod bevinni? ott van ilyen, hogy besétálsz egy valamivel és azt neked bevizsgálják? hát kétlem, de ha sikerül mesélj mindenképpen
ne a mazsolásat add be mert kisütik hogy gyomirtót gombaölő szert és egyéb cuccokat tartalmaz ha nem bio- és kénmentes mazsolát használtál
a datolyás valami bűnrossz lett.
az epres még mindig iható, viszont az aszalt eperből 400ftba kerül 10deka, hát nemtom ennyit megér-e. az epres társaság megint megduplázódott, őrület, elönt a gomba, hova tegyek ennyit?
-
törölt tag
A kefir+ásványvíz+cukor+citrom kombó is kész asszem be szénsavasodott, viszont kevésbé buborékosodik és a bubik mérete is kisebb. Lehet hogy a citromot nem kellett volna, mert most nem tudom hogy anélkül is savanykás lett volna-e. Mert akkor tuti működik a kefír+víz+cukor kombó.
A másik kefir+ásványvíz+cukor+citrom+mazsola+aszalt meggy+aszalt vörös áfonya
Holnap viszek mintát, és ha netán csak az egyiket nézik meg, melyik legyen?
Arra gondoltam hogy a mazsolást mindenképp.
Mit gondoltok? -
Louloudaki
aktív tag
találtam ilyen receptet is:
Szőlő-kefir
Szőlőléből és vízből készül fele-fele arányban. Néhány friss mentalevelet is tehetünk hozzá ízesítésül. Csak 2/3 részéig töltsük tele az üveget e keverékkel, tegyük bele a kefirgombát, zárjuk le szorosan és fermentáljuk 24-48 óráig szobahőmérsékleten. Szűrjük le. Tele lesz pezsgő buborékkal, de még jobban hasonlít az igazi pezsgőre, ha a szőlő 1/4 mennyiségéig éretlen szőlőt préselünk ki lének, vagy ha nincs, belefacsarunk fél literbe egy citrom levét.
Piros szőlő esetén a kefirgombák színe is besötétül.ezt majd jövő szüretkor ki lehet próbálni aki kitartó és akkor is gombászni fog még.
amúgy az epertől és a szilvától az enyémeknek is szép rózsaszínes árnyalatuk van már -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #338 üzenetére
Végre valamiféle tanács. Köszi! Szerintem se próbálkozzanak vele candidások (mármint akiknek a candida túltengéssel van problémájuk)
Saját meggondolásom az, hogy ez a cucc azoknak jó, akik valamilyen antibiotikum szedése után vannak. Mivel az antibiotikum kiöl mindent az emésztőrendszerből, jó, rossz bacikat egyaránt, így ez a gombás lötyi talán segít helyreállítani az egyensúlyt, újratelepíteni a bacikat.
De valamiért szkeptikus vagyok még mindig...
Nagyon várom a bevizsgálás eredményeit, kérlek osszátok meg velünk ha elkészült!
Üdv mindenkinek! -
törölt tag
válasz
Louloudaki #341 üzenetére
jó, jó
tanulni kellene az angolt, de utálom
-
törölt tag
na, asszem még kicsit hagyni kell érni ezt a kefír témát a fejemben, hogy tisztuljon a kép
próbaképp csinálok egy csak víz+kefír+cukor mixeta paraszti ész és tagozat témát hagyd meg másnak, én a logikában és a gyakorlattal alátámasztott elméletben hiszek
-
törölt tag
na közben kiderítettem hogy a mazsola(vagy más) azért kell mert a héján vagy héjában van az élesztőgomba, ehhez teszel még cukrot akkor megvan a szesz
a kefír magban meg ott vannak a tejsabbacik(meg szintén ott van az élesztőgomba is?)
de szerintem lesz ott más is különben sikerült volna előállítani mesterségesen is a kefirt, ami állítólag nem jött össze -
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #337 üzenetére
biológia-kémia tagozatos mivoltom de józan paraszti ész alapján is belátható, hogy egy bizonyos fajta élőlény törzse nem képes másik törzs egyedeinek termelésére.
ez a cucc szimbiózis. a gomba bontja a cukrot és közben alkoholt termel, a bacik meg az alkoholt átalakítják savakká. a gombáknak jó mert nem öli meg az alkohol, és a baciknak is jó valamiért hogy ott élnek velük (még nem sikerült kideríteni hogy miért)
ha mindkét fél jól érzi magát és megvannak a megfelelő életkörülmények, akkor szaporodnak de tök maguktól.
cikk vége olvas: [link]mod: Typical tibicos have a mix of Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus and Leuconostoc bacteria with yeasts from Saccharomyces, Candida, Kloeckera and possibly others. szerintem candidások ne kísérletezzenek vele...
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #336 üzenetére
ezt te most állítod, vagy csak gondolod?
mert szerintem, közvetetten vagy közvetlenül de tejsavbacikat termelnektényleg asszem anonim80 azt írta, hogy bevizsgáltatja
megvan már az eredmény?
ha nem, egy munkatársam felesége asszem kermis, megpróbálom megvizsgáltatni -
törölt tag
válasz
andreybaba #334 üzenetére
álljunk meg egy szóra!
igazából nem az a lényeg hogy a gombák által készített baktériumokat igyuk meg?
mert szerintem igen
nem vagyok biztos benne, de a gombák lebontják a cukrot és tejsavbaktériumokat termelnek, nyilván hogy megfelelő legyen a szaporodásukhoz való körülmény
amit mi a megfelelő időben lefejtünk, ezért a tiszta vízzel megint kezdik a folyamatot előröl
magyarán rendesen palira vesszük őket, kb. mint a méhekettényleg milyen horror film lenne, a gyilkos kombuchák támadása
-
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #330 üzenetére
Nem értem a problémád... komolyan... nyilvánvaló, hogy a gomba 'spóráit" vagy mit iszogatod, ha nem azt tennéd, minek kéne bele gomba egyáltalán??? nyilván a gomba dolgozik benned, miután megittad. szóval ha gusztustalannak érzed, akkor ne idd meg. mert ez gomba így is úgy is... akármennyire is leszűröd... épp a lényeget akarod kiszűrni... wáá ez totál ellentmondás
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
#67688960 #331 üzenetére
hát ugye a mikroszkóp kukucskálója kb 3mm a fényképezőgép objektíve meg 55mm, képtelenség azon a kis lyukon befókuszálni, ilyesmire spéci kamerával egybeépített fényképezőgépeket használnak. amúgy sajnálattal tapasztaltam ma, hogy a 300x nagyítású mikroszkópom ehhez édes kevés. növények légzőnyílását vizsgálgatni elég volt anno, de sejtszintű vizsgálódásokhoz nem jó már
viszont a kis fehér részek tuti gombabigyók mert ahogy egy kisebb gombatarhonyát bepréseltem a tárgylemezek közé, az is ilyen kis fehér részecskékre lapult ki
az aszalt cumó feljön a víz tetejére ne aggódj. sőt megszívják magukat, nekem az aszalt töppedt eprem teljesen akkora lett, mint egy friss eper.
a kis fehér gombriók ellen viszont nem használ az ülepítés mert a nagyon kis részecskék folyamatosan kavarognak, kvázi kolloid oldatot alkotva, tehát mindenképp benyeled.hagytam állni 3 napig a lében mert nem volt időm rá, erre mára hatalmas gyermekáldás történt, 2 teaszűrőnyire szaporodtunk. úgy látszik az aszalt szilva fokozta a libidójukat
ha kell valakinek szóljon vigyen, én nem akarom nagyüzemben termeszteni és palackozó gyártósort beüzemelniemlékszem nagybátyám úgy kb 15-20 éve kombucsázott és 5-6db 10-15 literes üvegben érlelte a cuccot, na én nem akarok így járni
az aszalt szilvás narancsos íztől nem vagyok annyira elragadtatva bár lehet a 3 nap buggyantás is a hátrányára vált. most 2 adagot csinálok, egyik a jól bevált eper+narancs a másik datolya+narancs. még ki fogom próbálni a grapefruitot is.
-
törölt tag
ma kevertem be a cuccost és már a feljött a felszínre egy mazsola és három áfonya
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #330 üzenetére
ma találkoztam ezzel a problémával, és nemtom
abban maradtam, hogy úgy is ott áll az hűtőben és leülepszik, szóval iszogatom és amikor oda érek, majd elválik hogy az alját kiöntöm vagy megiszomúgy nem lehet, hogy oda helyezed a fényképező lencséjét ahol belenézel a mikroszkópba?
persze macro módra állított géppel kellene fényképezni -
törölt tag
bekevertem egy új adagot:
liter ásványvíz
kb. 8 szem mazsola
kb. 4 szem aszalt vörös áfonya
két kanál selyemfűméz
fél citrom belefacsarva(azért facsarva mert ásványvizes palackba ment, majd legközelebb kap egy nagy befőttest)lehet véleményezni
pár kérdés:
- cukor muszáj, nem elég ami az aszalt gyümölcsbe van?
- miért langyos vízben kell mosni?
utána jutott az eszembe, miután hideggel mostam át őketkaptak mézet megfázásra
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #326 üzenetére
kérhetek képeket?
különben max annyira lehet undi mint a tej
bár szerintem a gombákat nem kellene meginnimost vizsgáltam át a helyzetet és van olyan gombám amiben van valami fehér, tehát nem teljesen áttetsző hanem olyan mintha valami lenne benne
az mi a fene? remélem nem betegek -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #325 üzenetére
undiiiiiii fúúúúúúúj
hétvégén előkapom a mikroszkópot és megvizsgálom. lássam má mi kerül belém -
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #318 üzenetére
nyilvánvaló... hisz a gombának a levét iszod
vagy mire gondoltál?
-
törölt tag
Tibicos(tibi, water kefir grains, sugar kefir grains, Japanese water crystals and California Bees)
-
törölt tag
válasz
Louloudaki #322 üzenetére
nemtom
csak úgy írtam, de lehet
gyakorlatilag még most ismerkedem ezzel az egésszel
meg kellene vizslatni mikroszkóppal
lehet hogy ez olyasmi mint a gombafonál, vagy kis kezdetleges gombák -
törölt tag
válasz
Louloudaki #318 üzenetére
gombriók?
-
törölt tag
na, most már nekem is van ilyen gombám orkeste jóvoltából
-
Louloudaki
aktív tag
azt vettem észre, hogy szűrés után is ilyen kis fehér hópehely szerű cuccok úszkálnak a lében, fúúúúúúj azok gombakezdemények???
elment tőle a gusztusom miután megláttam... műanyaghálós sűrű teaszűrőn szűröm pedig.
-
törölt tag
válasz
andreybaba #311 üzenetére
Szívesen!
Esetleg próbáld ki a Spirulina és, vagy a Chlorella algát. Én kajáltam mindkettőt.
Amúgy nem hiszem hogy rontana a helyzeten ez a japánkristály, ha jól tudom valamelyik baci törsz vagy törzsek is kordában tartják a candidát. Ha jól tudom, akkor helyre fog tenni idővel.Louloudaki:Asszem, ha hagyod egy kicsit állni a csapvizet, akkor eltűnik belőle a klór, fehéres színe van azt figyeld. Már nem csak klórral tisztítják a csapvizet, nem is nagyon szoktam inni, amikor áradás van vegyszer szagú. Arra gondoltam hogy mentes ásványvizet fogok használni.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #313 üzenetére
sajnos nem
-
andreybaba
csendes tag
válasz
Louloudaki #312 üzenetére
Igen, tudom, hogy jelen van mindenkiben és hogy nem lehet, nem is szabad teljesen kiirtani.
A kérdésem az, hogy a két gombafaj milyen hatással van egymásra? Erősíti-e egyik a másikat, irtja, vagy semleges? Tudsz erről valamit? -
Louloudaki
aktív tag
válasz
andreybaba #311 üzenetére
az másfajta gomba és amúgy a candida is jelen van mindenkiben, véglegesen kiirtani nem tudod, ha legyengülsz, elborít
-
andreybaba
csendes tag
válasz
#67688960 #304 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Kutakodtam még ezen az oldalon nagyon sok információ található, ajánlom mindenkinek a figyelmébe!!!
http://candida.bioenergetikus.hu/Én egy éve "szenvedek" a candida gomba kiirtásával a szervezetemből. A diéta által sikerült 20kg-ot leadnom és nagyon sok egyéb tünetem is megszűnt (puffadás, székrekedés, pattanásos arcbőr, fáradékonyság, szem alatti karikák, fényesebb lett a hajam, a diétás ételek fogyasztásakor kellemes jóllakottság érzetet tapasztalok, nem feszít, nem puffad a hasam, stb). Fél éves nagyon szigorú diéta eredménye, de ajánlom tovább "kitartónak" lenni mert a gombák nagyon alattomosak. Gyorsan elszaporodnak újból ha maradt még a szervezetben, és kezdődhet az egész előről.
Egyébként jobb mint bármilyen diéta, mert fantasztikusan jókat lehet enni, csak meg kell válogatni mit!Szóval nem tudom mennyire lehet jó ha "bombázzuk" a szervezetet még egy kis gombával, mivel a túl nagy mennyiség a szervezetben komoly betegségeket okoz! lásd az ajánlott linken...
Ha van itt esetleg orvos, szakértő, vagy aki jártas a témában írjon!
Üdv mindenkinek!
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
orkester #308 üzenetére
Igen érdekes, erre énis a napokban figyeltem fel. Az egyik adagomat tovább hagytam mint kellett volna, és most hirtelen megduplázódott. Ezek szerint ha hagyjuk állni őket sokáig, és nem szűrjük le a levet, akkor gyorsan szaporodnak. Amugy meg ha erős lesz egy kicsit én olyankor 1 egész citrom levét belenyomom, és máris elveszi a buggyant ízt
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
Louloudaki #305 üzenetére
Biztos van benne egy kis klór, de az enyémek rá se tojnak a klórra
A szaporulat... nekem kb 1-2 hónap alatt duplázódik meg egy adag. Attól függ hogy mennyire érzik jól magukat, szóval dobáld csak az epret meg a mazsolát -
orkester
őstag
válasz
Louloudaki #307 üzenetére
Az első adag duplájára nőtt 2 nap alatt a csapvíztől(+a szokásos), és a többi is nagyjából így viselkedik.
De anno a biosz tanárnőm is elkérte a humusz(giliszták vs. föld és levelek) kísérletet a pesti suliban mert nekem volt a legjobb. És érdekes, hogy Páromnál Dányban sem szaporodnak ennyire. -
orkester
őstag
Sziasztok!
Kb. 2 hete magukra hagytam a gombákat a 2 napra elegendő cukorral, mazsolával, citrommal mert nem volt rá időm(vagy csak , lusta voltam), elég erőteljes szaguk lett, de talán még finomabb is mint előtte. Persze nem ittam meg a 2 hetes löttyöt, de amit utána termeltek az finomabb, mint volt. Legalábbis töményebb, ez nem biztos. hogy mindenkinek ízlik.
Én még anonim80tól kaptam a gombát, ha valaki Vecsés felé jár szóljon, mert kb. 2 naponta tudok adni 1L-hez elegendőt, csak előtte írjatok.
-
Louloudaki
aktív tag
leszűrtem megkóstoltam, cukor mentes gyenge limonádé enyhe szénsavval, semmi mellékízt nem érzek. betolok fél litert még este, remélem nem lesz rókamuri egész éjjel
anyám beleszagolt kb ilyen arcot vágottnem értem miért
nem találtam citromot így kaptak egy negyed narancsot a kis genyók meg 2 aszalt epret, meglátjuk mit alkotnak.amúgy milyen gyorsan szaporodnak? nem vagyok türelmetlen de már 2 napja nevelem őket és nem lettek többen
na de most komolyan.
hopp most látom hogy klórmentes víz kell nekik. én a csapból szedtem de nálunk nem klórozzák a vizet (vagy nem annyira?), nem pesti vagyok. akkor áttérek az ásványvízre legközelebb.
-
törölt tag
válasz
andreybaba #299 üzenetére
egy kisebb lista hogy mi mire, de valahol van egy nagyobb részletes is de nem emlékszem már hogy hol
-
törölt tag
válasz
andreybaba #300 üzenetére
Figyelj, úgy néz ki, hogy ez egy komplex jótékony baktérium készítmény.
Azt hiszem már eléggé köztudott ezeknek a jótékony hatása.
Ha jobban érdekel, arra pörögj rá, hogy milyen törzseket tartalmaz és az pontosan miért jó neked. De egyszerűbb ha leteszteled, én is azt fogom tenni. Ha nem jönne be, mint pl a bolti kefír készítmények nekem, akkor fátylat rá.
Ezek nem mű dolgok, az első bacitörzs alapot az anyatejjel kapod, állítólag.
Én pl. szedek bacikat kapszulásat ami nem olcsó, vagy drazsét(az még drágább), ez meg ha úgy nézzük ingyenes, eszek sajtot(a vizikefírben van a camembert-ben található törzs is). Mielőtt megkérdeznéd a szétcseszett emésztésemet és immunrendszeremet hoztam velük helyre. -
törölt tag
válasz
Louloudaki #298 üzenetére
akkor várok, előre is köszi
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
andreybaba #299 üzenetére
Én annyit tudok, hogy a gombák cukor nélkül éhenhalnak. A cukrot helyettesítheted mézzel is, de nemtudom hogy fogyaszthatják-e cukorbetegek. Elvileg a cukrot a gomba feldolgozza, és kis alkoholt termel. De hátha van itt olyan aki jobban tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult a PROHARDVER!
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Politikai mémek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest