- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Most sikerült megcsinálnom az internetes kapcsolatmegosztást is az ISDN-es gépre, szóval most úszok a boldogságban. Az adatátviteli sebesség letöltésnél 3.3-ról 7.5-re emelkedett. Ez azért már elég számottevő javulás szerintem. Ez tök jó! Bár még mindig messze van az ADSL-től.
-
Den
veterán
válasz
Godfather #33 üzenetére
Az xp helpje szerint:
Network Connections can dynamically control the use of multilinked lines. By allocating lines only as they are required, thereby eliminating excess bandwidth, you can realize a significant efficiency advantage. You can configure the conditions under which extra lines are dialed, and underused lines are hung up, through Network Connections settings.
Multilink is automatically enabled in Windows XP Home Edition and Windows XP Professional. -
Godfather
aktív tag
Elvileg nem kell, mert kipróbáltam két internetcsatlakozást hoztan létre, két különbözőt, és me alatt simán csatlakozik a dolog. Tehát most mind a kettőt használom egyszere. Multilink. ISDN esetében nem gáz a percdíj, mert meg van kötve a matávnál a mindenkinek csomag, és mindkét csatornára él a dolog. tehát nincs pluszköltség ezálltal. De engem elsősorban az érdekel, hogy XP alatt hogy tudom ezt megoldani.
-
Dalai Láma
őstag
Még lenne egy kérdésem. Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy internetmegosztásnál ne csak az egyik gépen keresztül tudjon a másik is fölmenni, hanem fordítva is? És ebben a gépben nincs CDmeghajtó, szóval a vindózos fájlokat csak hálózaton vagy flopin lehet szállítani.
-
Dalai Láma
őstag
Bocs, vaklárma. Csak a gépet kellett újraindítani. Kösz a segítséget, és írjatok, ha van még valami tippetek. Például, hogy konkrétan mit tud ez a ketyere (BeeTelHome100)
-
Dalai Láma
őstag
Kösz a tippeket. Most fel van telepítve a készülék. De ha a szoftvert is elindítom, és a telefon ikonra kattintok, akkor kér valami ISDN-CAPI vezérlőt. Most mit tegyek?
-
Godfather
aktív tag
válasz
Dalai Láma #25 üzenetére
A Win98 nem teljessen jól ismeri fel az usb-s cuccokat, pláne, hogy ez nem valószínű hogy szerepel az adatbázisában. Ha felismeri usb-s eszköznek, akkor már jó a dolog. (A Me se ismerte névről). Szóval, ha felismerte, akkor a rendszereszközöknél nézd meg, és frissítsd a drivert. most jön be az, hogy kell a drivercd. ha hálón át tudod húznia saját gépedre, akkor O.K. a dolog. Ne hagyd, hogy a windows automatikussan telepítsen hozzá valamit, te add meg, hogy mit, honnan. De az is jó, ha minden igaz, ha a setup exe-t választod. akkor már települ is. Próbálkozz. Elvíleg ha meg van osztva a másik gépben a cd-rom, akkor onnan is tudod telepíteni, csak ne jelszavas megosztás legyen, és a cd-rom-ra korlátlan. Sikerülnie kell. Én már telepítetem így webkamerát win98-ra.
-
Dalai Láma
őstag
Asus lapom van, a konkrét típust még nem sikerült kideríteni. De egy 766-os P3 van benne. Az USB támogatást megnézem, hátha azzal van valami. Amúgy meg nem tudom mi lehet, win98SE-m van. De néha felismer valamit, és azt mondja, hogy ismeretlen eszköz. Pedig a leírásban az van, hogy a win98 automatikusan felismeri.
-
Godfather
aktív tag
válasz
Dalai Láma #23 üzenetére
A tárcsázást a windows automatikusan intézi. Ugyanúgy müxik, mint a modemes tárcsázás. Ugyanúgy kell megadni az internetcsatlakozást, mintmodemesnél, és modemnek a windows ezt fogja használni. semmi gáz. nem is veszed észre a különbséget. viszont usb-n fel kéne ismernie a gépnek az egységet. milyen alaplapod van. és milyen OS? és melyik usb-re van dugva, illetve engedélyezve van a biosban az usb támogatás? Nekem megy a dolog XP alatt is, meg ME alatt is, habár mindkettőhöz tök más hardverelemeket elepít, de ezt már észrevettem a hankártyánál is.
-
Dalai Láma
őstag
Ja. De amikor nem írja ki, és nem a vindóz cd kell? Mert csak valami drivert keres? Mondjuk akkor megkereshetem a cd-n, éh hálózaton átmásolhatom. Talán megoldható. Mindenesetre próbálkozom vele, hátha. De usb-n nem kellene automatikusan felismernie a dolgot? És hogyan lehetne vele tárcsázni? Leírná valaki részletesen?
-
andorpapa
őstag
válasz
Dalai Láma #21 üzenetére
Tudom, hogy szar és időpazarló módszer, de egyszer már jártam így. Nem pont ugyanígy, de akkor hálózati kártyát kellett telepíteni, és a Win98 CD kellett volna.
Kiírja, hogy melyik fájlra van szüksége. Oké, elrohansz a másik géphez, floppyra teszed a cuccot, vissza, telepítés és kész.
Nekem 20 perc alatt sikerült a dolog. És persze 1 emelet volt a két gép alatt. Leizzadtam, és akkora volt a combizmom, mint a fejem! De sikerült! :DD -
Dalai Láma
őstag
De hálózatról hogyan telepítsem fel? Hardver telepítése opció alatt, amikor drivert keres, nem tudom megadni a másik gép CDmeghajtóját. akkor hát mit tudok csinálni?
-
Godfather
aktív tag
válasz
Dalai Láma #18 üzenetére
Mondjuk az engem is érdekelne, hogy hogy tudnám mind a két csatornát használni netezésre, mert eddig nem jöttem rá én se... :(
-
Godfather
aktív tag
ISDN modemnek látja a gép. Szoftveresen lehet programozni, meg lehet határozni, hogy melyik telefonon melyik szám csörögjön, átirányíás, fax g3-g4, üzenetrögzítő, terminálemuláció, persze ezekhez kell a számitógép, hogy lehesen használni.
Még én se ismerem teljessen, mit is tud, mert kb. egy hete van nekem is. de semmi gond nem volt vele, amikor bekötötték, kivettem az analóg modemet, ezt rádugtam usb-n, XP megismerte, majd kérte a telepítőcd-t, és már ment is. -
Dalai Láma
őstag
És hogyan lehet a 2 isdn vonalat összefogni, és ígymekkora lesz a sebesség? (128kbit/s?) És ha 2 gépen van netmegosztás, akkor visszafelé is műxik, vagy csak a ''szerver'' felől? Az egyik gépben nincs CDmeghajtó, és ezért itt nem lehet semmit sem csinálni a Win98-as CD-vel. Ezért is kérdezem, hogy hálózatról hogyan kell telepíteni az usb-s készüléket, és alapból miért nem ismeri fel?
-
Dalai Láma
őstag
Kösz. Ez a készülék rohadt sok mindent tud. De még nem bírtam felinstallálni, mert hálózaton keresztül elég nehéz. (erre is írhatnátok). Hogyan kell hálózatról telepíteni? Magától nem érzékeli az usb-n a BeeTelHome100-at. Miért?
-
Godfather
aktív tag
Tehát nem kell isdn modem. Nyilván a matáv szerelte be a cuccot, akkor meg mindent kaptál, ami kell.
-
Godfather
aktív tag
válasz
Dalai Láma #7 üzenetére
Kösd össze usb-n keresztül azt a BeeTelHome100 nevű háziközpontot a géppel. Elvileg kaptál hozzá telepítőcdt is, na arról feltelepül a cucc, és a gép külső usbmodemnek látja majd. nekem is ilyen van. ha meg nincs usb a gépeden, akkor elvileg kaptál egy olyan kábelt is a dobozban, ami egy rs232-a másik vége meg más. :) na ezt is használhatod.
-
Den
veterán
válasz
Dalai Láma #11 üzenetére
Esetleg módosíthatod a szerződést. Kérdés melyik olcsób ez, vagy a modem.
-
Dalai Láma
őstag
Akkor ezek szerint ISDN2-höz muszáj az isdnmodem! Szívás! Nincs más megoldás? (az analógon kívül)
-
Den
veterán
válasz
Dalai Láma #9 üzenetére
A csatlakozó fizikailag lehet hogy ugyanolyan, de nem tudok róla hogy az isdn végterminál ethernet kompatibilis lenne.
Az isdn három, digitális csatornát használ: két 64kbps és egy 16kbps csatornát. A két 64-es adatátvitelre, a 16k-s vezérlőjeleknek van. -
Dalai Láma
őstag
Az ISDN-hez. Szerinted Az UTP kábellel nem lehet összekötni a gépet az ISDN-nel?
És ha van olyan kábelem, aminek az egyik vége az ISDNbe megy, a másik meg soros, akkor azzal megyek valamire? És hogyan tárcsáz, ha nincs modem? -
Den
veterán
válasz
Dalai Láma #7 üzenetére
A vga alatti pci slotba lehet kártyát tenni azért van ott, esetleg azért érdemes kihagyni hogy az aktív hűtésű videókártya kapjon elég hideg levegőt.
Nem tudom mihez kapcsolnád a hálókártyát?
A pci-os isdn modemek nettó 11-15 ezer körül vannal. -
Dalai Láma
őstag
Kösz a választ. De sajnos az USB nem az ISDN-en van, hanem a BeeTelHome100 nevű házi telefonközponton. Ez az ISDN-hez csatlakozik. Az általad leírtak alapján nekem ISDN2-m van. Az ugye nem igaz, hogy a vga alatti PCI foglalatba nem lehet kártyát szerelni? És mennyibe kerül az ISDN modem? ÉS mi van a hálókártyás akcióval? Működne?
-
Den
veterán
válasz
Dalai Láma #4 üzenetére
Konkrétan a matávnál háromféle isdn előfizetés van, isdn2, végkészülék két isdn kimenettel, isdn 2+, végkészülék két isdn és két analóg kimenettel, isdn ip (vagy it?), végkészülék két isdn, két analóg, és egy soros kimenettel.
Az isdn2-nél kell egy isdn modem a gépbe, az isdnterminálra két busz (két spec kábel) kell ehhez lehet csatlakoztatni az isdn készülékeket (pl. telefon, modem). Isdn2+, ugyan ez csak ahhoz két analóg készüléket is csatolhatsz. Isdn2 ip (it?) ugyanaz min isdn2+, de van rajta soros kimenet, általában rs232c csati formájában, de lehet hogy már van usb-s is, akkor ilyen a tied is.
Ez a legjobb mert akkor mindenféle modem és hókuszpókusz nélkül összekapcsolod a a géped soros portjával és kész. -
Dalai Láma
őstag
Annyit még kell írnom, hogy az ISDN-hez most egy házi telefonközpontocska csatlakozik, ami analóggá alakítja a dolgokat, magyarul analóg telefon, és modem is tud rá csatlakozni. És van egy USB, meg egy v.24 elnevezésű portja.
-
Dalai Láma
őstag
Most lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek: Az isdn-t össze lehet kötni a hálókártyával? Vagy a soros porttal kell összekötni az isdn-t? Mert most analóg módon használom. Modemmel. Ez nem a legjobb dolog, hiszen a modem sokat lassít a sebességen. Le tudnád írni, hogy pontosan milyen kábelek, és beállítások szükségesek az ISDN használatához?
-
Den
veterán
válasz
Dalai Láma #1 üzenetére
Az attól függ. Ha az isdn terminál analóg kimenetét használod sima modemmel, akkor ugyanott vagy mint az analóg vonalnál. Ha az isdn terminálon van rs232c kimenet és azt kötöd össze a géppel akkor nem kell isdn modem és kihasználod az előnyöket is.
-
Dalai Láma
őstag
Kérdésem a következő: mennyivel rosszabb az ISDN, ha nincs ISDN modemem? És milyen kábelekkel lehet a gépet összekötni az ISDN készülékkel, melből csak 2 db UTP dugó van? Várom a válaszokat!
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest