Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Oldman2

Topikgazda

Kérdés: Egyszerre hozzáadható-e 2db eSIM az iPhone-hoz?

Nem kell Dual SIM-ként működnie, átmenetileg lenne csak rá szükségem. Illetve, hogy tudjam felváltva használni a 2 eSIM-et, ne kelljen eltávolítanom az előfizetési profilt, ez lenne a lényeg.

Válasz: A Kettős SIM használata eSIM-mel

#esim #phone #dualsim

• Oldman2

Topikgazda

Kérdés: Kértem egy eSIM-et a céges számomhoz és a fizikai SIM-nek beraktam a sajátomat. Azt be lehet valahogy állítani, hogy egy mentett kontakt hívásakor a készülék kérdezzen rá, hogy melyik számról indítsa a hívást?

Válasz: Megnyitod a kontaktot, a név alatt ott lesz, hogy melyik kártyáról volt az utolsó hívás, mellette pedig egy nyíl.

Ha erre rákattintasz, akkor ott tudod megadni, hogy az adott kontaktnál melyik legyen a preferált SIM.

Amelyikhez nem rendeled hozzá külön a megfelelő SIM-et, ott az alapértelmezett főkártyát fogja használni. Ha hívásnaplóból hívunk vissza valakit, akkor alapból azzal a kártyával fog menni, amelyiket hívták, vagy amelyikről mi hívtuk az adott számot.

#esim #call #contacts

• Oldman2

Topikgazda

Kérdés: Dual SIM esetén ha az egyik kártyán telefonálok, és a másikon keresnek, azt jelzi a telefon?

Válasz: Attól függ. Ha Telekomos vagy és WiFi-n vagy, akkor a VoWiFi miatt az éppen nem használt Telekomos kártya jelez.

Egyébként nem, hiszen nem Dual Active a telefon, csak Dual Standby. Amikor az egyik kártyával telefonálunk, akkor addig a másik leválik a hálózatról.

Nálam fizikai Vodafone és T-Mobile eSIM van használatban. A Standby Dual SIM megoldás miatt a két számot egymásra irányítottam, ha nem elérhető, tehát, ha a Vodán beszélek, akkor a T-Mobile nem elérhető, de a szolgáltató átirányítja a hívást a Voda számra, és az „becsörög” az aktuális beszélgetésbe. És persze fordítva is. Amikor itthon vagyok, akkor nincs ilyen kérdés, mert a Telekomos VoWiFi-n megy.

#dualsim #esim #vowifi

• Oldman2

Topikgazda

E-SIM vagy fizikai?

Van pár előnye az eSIM-nek (pl. lopás esetén nem lehet kikapcsolni a netet a telefonon, illetve ami többször volt téma szolgáltatós topikban, hogy valakinek régi volt a SIM-je és ezért nem ment pl az 5G, ezt egyszerűbb orvosolni, vagy hiába jön ki új SIM méret szabvány, nem kell vágatni, cserélni a SIM-et), de van pár hátránya is.

Egyik például, hogy ha pl. vasárnap délelőtt teljesen kuka lesz a telefon amiben eSIM van, akkor hirtelen nem tudni, hogy lehet átrakni másik telefonba, esetleg vészhelyzetileg egy butatelefonba a SIM-et (se SMS-t nem lehet fogadni se semmi).
    Fizikai SIM-nél ez nem gond.
    Van aki az előzőeket jól átgondolva, mérlegelve a fő számát visszaváltotta eSIM-ről fizikaira.

#esim #phone #sms

Aktív témák