- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz markknight #207533 üzenetére
Atyaég, meg a szolizó dohányos nők mellkasa 30+ évesen. Áh hagyjuk tényleg.
-
aujjobba
addikt
válasz markknight #207530 üzenetére
Akkor lesz ilyen kráteres, miután gyerekkorodban állandóan kinyomkodták a pattanásaidat, koszos körömmel, fertőtlenítés nélkül.
-
aujjobba
addikt
Kellene egy chatbot ide, ami új iOS verzió élesedése utáni 1-2 hétig minden egyes "jobban merül" típusú hozzászólásra belinkeli a választ:
"Az első pár napban természetes, hogy jobban merül, mert több háttérfolyamat még fut.
Néhány nap után beáll a frissítés előtti kerékvágásba."
485: akkumulátor cserében gondolkodtál már?[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz tuzpenge #207347 üzenetére
Laptopról megy, USB3 porton, kettőt is próbáltam, töltőn van a gép.
Egyéb érdekesség: ha csak simán mindenféle restore mód nélkül kötöm rá a telót a gépre, akkor -54 hiba fogad, és szinkronizálni sem tudom az iTunes-szal. Épp tegnap kérdezte tőlem a szomszédom, hogy mi lehet ilyenkor tenni, merthogy náluk is ez van, mindegyik telefonnal. Tehát nem tudnak szinkronizálni, -54 hibakód.
frissítés: azt hiszem megvan a megoldás. Nem restore módban csatlakoztatom a telefont, kiválasztom a helyreállítást iTunes-ban, kibontja a szoftvert, majd az iTunes löki át restore módba a telefont és már tolja is fel a cuccot rá. Tehát az a része a leírásoknak, hogy restore módban kell eleve csatlakoztatni a telefont, hibás.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz burgatshow #207341 üzenetére
Értem, ettől függetlenül képtelen vagyok gyalulni, mert ha a telefonon próbálom akkor jelkódot kér, ha gépen akkor kilép a módból mire a kibontás végetér, és az iPhone nem található hiba fogad.
Ha megint elszáll megpróbálom a DFU-t. -
aujjobba
addikt
válasz tuzpenge #207331 üzenetére
Elképzelhető, hogy végig a restore módot használtam, itt egy kép róla így néz ki.
[kép]Viszont ebből a módból kilép a telefon a szoftver kibontása közben, és ha újra csatlakoztatom ugyanebben a módban, akkor a kibontás végeztével az iTunes azt mondja az iPhone nem található ezért nem tudja visszaállítani.
(#207330) Diokhan: nem csak hogy egyszerűbbre állítom a jelkódot, teljesen ki is kapcsoltam a jelkódot! Ennek ellenére a törlés/visszaállítás jelkódot kér. Most utánaolvasva azt látom, hogy a screentime jelkódját kéri itt a cucc, de épp azért is akarom visszaállítani a telót, mert nem tudom a screentime jelkódot.
-
aujjobba
addikt
válasz aujjobba #207323 üzenetére
Segítsetek, kezdek megőrülni.
Végleges 13.1 van a telefonon.
Feloldom a jelkóddal.
Bemegyek a teljes visszaállíítás menüpontba a beállításokban, ahol kéri a jelkódot.
Beadom ugyanazt amivel felodottam a telefont.
Majd azt mondja sikertelen próbálkozás, adjam meg újra a jelkódot.Oda másféle jelkód kell, vagy mi a frász történik?
Most kikapcsoltam teljesen a jelkódot, feloldáskor nem is kéri, de a törlés/visszaállítás menüpont kéri. Most mit adjak oda be neki?
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz burgatshow #207315 üzenetére
Ugyanaz történik, elkezdődik a "szoftver kibontása", ami olyan sokáig tart, hogy közben a telefon kilép a DFU módból.
Ha lefrissítem a telót a beállításokból a 13.1-re, majd nyomok szintén a telón egy gyári visszaállítást, akkor ugyanazt érem el mint az iTunes-os szórakozással?
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Elfelejtett képernyőidő-jelszó és béta -> végleges visszaállás miatt szeretném a telót DFU módban újrahúzni nullára.
A 13.1 le is töltődött már szépen a gépre, most rádugom a telót DFU módban, felajánlja a helyreállítást, majd elkezdi a "szoftver kibontása" folyamatot az iTunes.
Nade, mire a szoftverkibontás véget érne, a telefon már kilép a DFU módból, 15 perc után.
Ha újra csatlakoztatom kibontás közben, akkor "a telefon nem található" hibaüzenet jön, és leáll az egész.
Ha újrakezdem, akkor megintcsak szoftverkibontás kezdődik, megin kilép DFU-ból, stb stb.Hogyan kellene ezt szépen?
-
aujjobba
addikt
válasz marlboromen #207301 üzenetére
Az szomorú, ezek szerint javításig marad a 3g.
Biztos nem tesztelték ki rendesen az Intel modemmel a kicsi indiánok. -
aujjobba
addikt
válasz marlboromen #207299 üzenetére
Több dolog is tudja ezt befolyásolni, nem csak az iOS verzió, a szolgáltatónál is lehet valami.
Valószínű 3g-n jó lesz, de nyilván jó lenne ha valamelyik fél mihamarabb orvosolná ezt a problémát. -
aujjobba
addikt
válasz syIex #207292 üzenetére
Úgy a szép beszélgetni, ha mindenki másról beszél.
Közben itt arról ment a diskurzus, hogy nyugodtan kihozhatja, legfeljebb ha nem tetszik eladja. Ebből a szempontból nem mindegy, hogy majd egy függő, vagy egy független készüléket kell továbbadnia. Nagyobb a bukó ha függő.
Én csak ennyit mondtam. -
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
Biztosan nem csinálnám meg ezt a váltást, gondolom el kellene adni az almás telefonokat, megvenni a droidokat, mindenkit átszoktatni a más rendszerre, minden adatot átmigrálni egyikből a másikra, aztán ha mégse jön be kezdheted elölről a vissza irányba.
Pénzügyileg is bukta szerintem, most van egy i7-ed, eladod, milyen droidot veszel abból a pénzből?
Ha végül vissza kell térni, az meg nyilvánvalóan még nagyobb bukta.Az i7 - Xr közötti árkülönbséget szerintem nem érdemes felhozni, mert az i7-et még legalább 2 évig normálisan tudod használni, ráérsz azután váltani akár Xr-re, amikor már az is olcsóbb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz kchris78 #206696 üzenetére
Volt itthon asus ac1300g+, most TP-Link Deco M5 van, egyikkel sem volt stabilitási probléma.
Az asus 5ghz-en a földszinti nappaliból az emeleti szobákba már nem tudta a jelet fellőni a vasbeton födémen keresztül, hiába van rajta négy antenna.
Nem tudom nálad milyenek lesznek a vételi viszonyok, tereptárgyak.
A Deco se tudja egyébként, de ez Mesh rendszer, két egységgel, mindkét emeletre egy. -
aujjobba
addikt
válasz burgatshow #206688 üzenetére
Ez sem teljesen igaz, ugyanis a 3dtouch-képes telefonoknál az erősen nyomás is, és a hosszan nyomás is működik ugyanúgy.
-
aujjobba
addikt
Nem tudom srácok, a 13.1 béta is nagyon bugos még, én nem tenném fel a 13-at azonnal.
-
aujjobba
addikt
YouTube-hoz chromecast kell, vagy gyakorlatilag akármelyik hálózatra kötött okostv, én még nem találkoztam olyannal amin ne ment volna.
A képek/videók cast-olása már nem olyan egyértelmű, általában van az adott TV márkának saját appja, amin keresztül megoldható, a chromecast-tal csak úgy alapból ez nem megy.Ultimate megoldás: Apple TV
-
aujjobba
addikt
válasz juhaszroli #206414 üzenetére
Próbáld ki egy-két mappával, bennük néhány képpel.
Értelemszerűen a Fotók appban fognak megjelenni a telefonon. -
aujjobba
addikt
válasz juhaszroli #206412 üzenetére
-
aujjobba
addikt
válasz juhaszroli #206406 üzenetére
Nade várj, mostmár tényleg tisztázzuk, hogy a drive-ba vagy a photos-ba akarod ezeket feltölteni, mert nem mindegy.
Amit az iCloud fotókba töltesz fel, az meg fog jelenni a telefonodon a galériában, és minden olyan eszközön is ami abba az icloud fiókba van bejelentkezve.
Ezt lehet Windows-on az iCloud-fotók/Uploads mappába másolással csinálni, bár szerintem nem fogja albumokba rendezni a képeket amit feltölt, legalábbis én így emlékszem.Ha az iCloud Drive-ba akarod feltenni, akkor azoka képek nem fognak megjelenni a galériádban, hanem a telefonon a Fájlok appból tudod majd elérni őket. Ebben az esetben olyan könyvtárstruktúrával ahogyan feltöltötted.
-
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz juhaszroli #206403 üzenetére
Ha feltelepítetted az iCloud for Windows-t, akkor meg kellene jelenlen egy "iCloud Drive" nevű mappa az intézőben.
Oda szinkronizálja le a felhőben tárolt dolgaidat, illetve innen fel is tolja természetesen, szinkronban tartja a Windows mappát az iCloud Drive-val.
Tehát csak ide behúzod a könyvtárakat, fájlokat, és majd szépen feltölti ezeket. -
aujjobba
addikt
válasz Penguin_ #206389 üzenetére
Azt írja akkor is rossz a hang, ha ő kap hívást más iPhone-ostól, ez mindenesetre fura, nem hinném hogy egyszerre rossz a mikrofonja is és a hangszórója is, vagy a beszélgetőpartnernek is rossz a mikrofonja.
Mindenesetre nekem volt már nem egy eset, amikor a túloldalt megjegyezték milyen tiszta a hang, emiatt is furcsa ez kicsit.
-
aujjobba
addikt
válasz eni0011 #206382 üzenetére
Van aki letakarja a mikrofont vagy a hangszórót fóliával/tokkal, az is előfordulhat hogy valamelyik mikrofon meghibásodik, hálózattal is lehetnek problémák.
Nem az az általános tapasztalat, hogy az iPhone-on sz.r a mikrofon, sőt.
Meg aztán tudod van az amikor semmit se érteni mit mondanak a hangosbemondóban, mert egy erős sercegés elnyomja, mivel Józsibácsi a bajszával dörgöli a mikrofont beszéd közben.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz mr.tamasbiro #206117 üzenetére
Egy majdnem 3 perces internetes kereséssel arra jutottam, hogy az Apple féle gépek alapból támogatják nyilván, a Windows tavaly ősz óta szintén, de ha mégsem akkor egy bővítményt felteszel és menni fog.
HEIC-ben érdemes, mert ugyanazt a minőséget kisebb fájlmérettel adja.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz K1nG HuNp #205857 üzenetére
Nem találkoztál vírussal - na pont erről beszélek, már mást jelent a vírus, ettől még sebezhetőségek vannak.
Gondolj csak a nemrég a Google által nyilvánosságra hozott dolgokra, az ujgurok megfigyelésére a kínaiak által, full hozzáféréssel az adott telefonokhoz.
Vagy volt az IamRoot sebezhetőség Mac-en, na az is szép ügy.White hat hacker - szerintem a feketepiacon nagyobb pénzek forognak, akármelyik állam titkosszolgálata tutira többet fizet egy jól használható felfedezett sérülékenységért, mint amit munkabérként egy hacker megkaphat.
Az almás rendszerek über-biztonságossága csak egy mítosz, amíg szakértők nem férnek hozzá a kódbázishoz hogy átnézzék.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz #78600448 #205832 üzenetére
Az emberek szeretnek abban az álomvilágban élni, amiben nem léteznek vírusok iOS-re, meg úgy általában az almás termékekre.
A valóság inkább az, hogy a vírus fogalma mutálódott az évtizedek során, a vírus már nem egy olyan kártevő, ami megmutatja magát, kiíírja hogy "you have been doomed" és használhatatlanná teszi a géped, vagy reklámokat ugráltat fel félpercenként.
Sokkal inkább biztonsági rések vannak (igen, iOS-en is vannak), amiken keresztül nyomtalanul, elbújva hozzáférhetnek a készüléken tárolt tartalmakhoz, neadjisten lehallgatnak, értékesíthető információkat szereznek rólad. -
aujjobba
addikt
válasz Hunt3r22 #205695 üzenetére
"A Dual SIM Standby azt jelenti, hogy mindkét SIM kártya folyamatosan kapcsolódik a mobil hálózatra, de csak az egyiken lehet aktív kapcsolat.
Azaz ha az egyik számon beszélsz, akkor a másik számra érkező hívás esetén a hívó fél “a hívott szám jelenleg nem elérhető” üzenetet hall.
Ennek oka, hogy a Dual SIM Standby technológiával működő telefonokban – amit DSS rövidítéssel is jelölnek – csak egy GSM antenna van. Amikor telefonálsz, ezen az egy GSM antennán keresztül megy a hanghívás, és lefoglalja azt.
Ezért nem tud a másik hívás becsörögni a telefonra." - [link]A kétkártyás telefonok 90%-a dualstandby, nagyon kevés az amelyikben két antenna van, azt úgy hívják dual active.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
R.I.P. 3DTouch
-
aujjobba
addikt
válasz markknight #205238 üzenetére
Nem tudom hol van, az informátoraim még nem jelezték.
Az új telefonokkal egy időben, vagy pár nappal később jön, nem? -
aujjobba
addikt
válasz tuzpenge #205236 üzenetére
Nem tapasztalok problémát a telefon és az óra kapcsolatában, igaz én soha nem kapcsolom ki az órát, tökéletesen felesleges dolognak tartom.
Ha ennyit szívsz vele miért kapcsolod ki?
Néhány napot kell már csak kibírni bekapcsolva tartott órával, és jön a végleges iOS és watchOS.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz Arellig #205200 üzenetére
NAS-ról stream-elek filmeket/sorozatokat, Infuse Pro 6 nevű appal, egy sima SMB megosztás kell csak a NAS-on, semmi DLNA meg egyéb cuccok.
Egyelőre wifi-n csatlakozik a hálózatra az ATV, 1080p anyagot problémamentesen tudok vele nézni így (4K-t nem próbáltam, a TV-m csak fullhd).
A távirányító giroszkópos, simán lehet vele például RealRacing3-t játszani, a gyerekek élvezik (meg mi is persze).
Szebb képet ad szubjektíve, mint amikor a TV maga játszik le például pendrive-ról.
A telefonnal és a Watch-csal tökéletes összhangban van, amikor az ATV-n bevitelimezőre lépek, akkor megjelenik egy értesítés a telefonon, felajánlja hogy írjam be a telón amit akarok, ne kínlódjak a távirányítóval.
Egyébként távirányító is nyílik a telón, ugyanazokkal a gombokkal mint a fizikai táv. -
aujjobba
addikt
válasz Kbali #205164 üzenetére
Félek az lesz ebből, ami az android felhasználók nagyrészénél van, hogy megvesznek valami alsókategóriás gépet, aztán amikor csalódnak rossz szájízzel konstatálják, hogy sohatöbbetandroid.
Ha legalább egy SE-vel kezdene, valószínűleg teljesen más lenne az első benyomás, ég és föld a két készülék. Volt a kezemben 5c, megkértek fotózzak vele, szánalmasan sokáig tartott mire sikerült vele azt a nyamvadt fotót ellőni.főnix1999: ez viszont igaz, belépésnek, az iOS-szel ismerkedéshez jó lehet. Bár azt tudni kell, hogy az iOS rengeteget fejlődött az iOS10 óta, a mostanában érkező iOS13 pedig mégtöbb hasznos újdonságot hoz.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz FuRiONight #204965 üzenetére
Nehezen hiszem, hogy az Apple is felszáll erre az értelmetlen RAM vonatra, szerintem marad 4gb mindegyik.
Ez a “11 Pro Max” elnevezés is olyan erőltetett, hosszú, fene tudja. -
aujjobba
addikt
válasz Gabesz87 #204763 üzenetére
Corvin iStyle jó, nekem is ott cseréltek az SE-ben, kb 15-20 perc volt, megvárhattam, mivel a szervizes srácnak szóltam hogy nagyon sietek és nem tudok később visszamenni érte.
Nagyon pozitív a tapasztalat.
A telefonnal nem kellett semmit csinálnom, csak feloldani.
Igaz fólia nincs rajta.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz markknight #204713 üzenetére
Egyetértek, nézegettem SE vs i8, vagy SE vs Xs összehasonlító sebességteszteket.
Persze értem én, hogy ez nem pontos, mikor egyszerre próbálja ugyanazokat az appokat elindítani a két telefonon, de valamennyi támpontnak jó.
Ezeken a teszteken a legtöbb esetben kizárólag a játékok elindításakor látszik különbség. -
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz #72445440 #204251 üzenetére
Az 5s megkapta az iOS12-t, ami a jelenlegi legfrissebb iOS kiadás.
Éveknek kell még eltelni ahhoz, hogy az appok már ne támogassák az iOS12-t.
Az 5s 2013-ban jelent meg.A 6s két generációval újabb, iOS 13 érkezik rá idén, simán elképzelhető a 14 is jövőre (egy generációt szoktak kiejteni évente amennyire én tudom, ergo a 14-ből az i6-nak kellene jövőre kiesnie).
Mire eljutunk oda, hogy a 6s olyan iOS verziót futtat, amit már nem támogatnak az appok, az a telefon már rég a szeméttelepen lesz. -
aujjobba
addikt
válasz Norbi. #204247 üzenetére
Fel tudod rakni a te rendszereddel kompatibilis verziót (már amennyiben az adott app arra az ios verzióra már létezett), viszont egyáltalán nem biztos, hogy az a régi app az aktuális szerveroldallal is kompatibilis.
Értsd, az új app sokszor már másképp kommunikál a szerverrel mint a régi, így hiába tudod feltenni a régi appot, ha működésképtelen.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Ha az AppStore-ban a telefonon megveszek egy appot (Infuse 6 Pro), aminek van AppletTV verziója is, akkor ugye nem kell majd külön megvennem újra az AppletTV-n is?
Ugyanazzal az ID-val menne a telefon és az ATV.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz norbertoth #204167 üzenetére
Milyen hangáruház?
Legalsó opciót választod, Lejátszás megállítása (nekem angolul van, Stop Playing).
Amikor lejár az időzítő leállítja az éppen folyó lejátszást, legyen az AM, spotify, podcast, Youtube, akármi. -
aujjobba
addikt
Fekete háttéren igazán szuper lett a mappák kinézete...
Mindegy, gondolom bug majd javítják. -
aujjobba
addikt
válasz Tibee86 #204081 üzenetére
Aha, és az egyébként még bőven használható készülékek, amiknél a gyári csere már nem éri meg, de az ebay-es akkuval még elmenne egy ideig, ezentúl mennek a kukába mint az iCloud záras telók.
-
aujjobba
addikt
válasz ittakary #204061 üzenetére
Most nem találom az oldalukon, de anno az volt a mondás, hogy a 3d secure (második szintű azonosítás/jóváhagyás) funkciónak bekapcsolva kell lenni a kártyán.
Nálam ez már be volt kapcsolva, jött egy SMS az aktiváló kóddal, az automatán be is íródott a mezőbe ahová kérte, és kész. -
aujjobba
addikt
-
aujjobba
addikt
válasz -Ben- #203974 üzenetére
Amikor elkezd fogyni a hely a telefonon a rendszer nekiáll takarítani, például a teljes letöltött PDF-eket a Könyvek appból.
Visszatölti amikor meg akarod nyitni, de ha nincs net akkor nyilván nem tudja.Ha az ismerősnek ennyire nincs mobilnete vagy nem akarja használni, akkor érdemes lehet előbb wi-fin megnyitogatni azokat a dolgokat, amikre szüksége lesz útközben.
-
aujjobba
addikt
válasz -Ben- #203935 üzenetére
Fotók
Beállítások / Legfelső sor profilod / iCloud / Fotók
Itt ha "iphone tárhely optimalizálása" van kiválasztva, akkor csak a lebutított bélyegképek
vannak a telefonon, és a teljes képet akkor tölti le amikor meg akarod nézni nagyméretben.Másik opció az eredetik megtartása, akkor a teljes képeket fogja tárolni a telefonon, nyilván a szabad tárhelyed kárára.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest