- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Kartács #284077 üzenetére
Esetleg ez: Themify - Widget & Icon Themes
Azt sem tudtam eddig, hogy ilyent is lehet. Bár én már öreg vagyok az ilyesmihez, jó nekem a gyári kinézet is
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
balazska92 #284075 üzenetére
Nem akarok bunkó lenni, de a Galaxy S23-ak egészen jól sikerültek ;-)
Vagy, át is lehetne írni azt a policy-t modernebbre. Nem látok benne biztonsági kockázatot a fizikai SIM-mel ellentétben, de lehetne rá egy kockázat elemzést csinálni.
Nálunk én felelek a vállalatirányítási rendszerért, és tudom, hogy hogy működik. Néha érdemes a dokumentációt felülvizsgálni és összeegyeztetni azzal amit szabályoz és ha eltérés, elavulás van, akkor át is lehet írni. -
Fritz Teufel
addikt
Szerencsére a telefonok is kikapcsolják, ha CarPlay módban vannak. Mivel én az autó USB portjára kötöm és így lassan tölt ergo nem is melegszik, a telfon el van téve, hogy ne süsse a nap (könyöklő rekeszbe).
-
Fritz Teufel
addikt
Autóban én a lassabb töltést preferálnám. Megmondom miért: nyáron amúgy is meleg lesz az autóban, a gyorsabb töltés meg önmagában is nagyobb hőt generál. A hő meg az akkumulátor legnagyobb ellensége. Szóval nem baj, ha a tartó képes hűteni a telefont vagy nincs útjában a befúvónak ha oda fogatod és nem az elérhető leggyorsabban tölti.
Példa:
HaloLock™ Wireless Car Charger with CryoBoost™ - Wireless Charger - Kód: affkl30
ár: 9658 Ft
HaloLock™ Dashboard Wireless Charger with Low-Profile Mounting Arm - Black Kód: affkl30 ár: 7978 FtArra kell figyelni, hogy 10500 forinttól ingyenes a szállítás
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #283861 üzenetére
Ezért nem szeretek Pesten autókázni
Mondjuk, engem már az is megforgat, hogy mikor melyik sávba álljak. Ha nem jó a sáv, mehetek tovább és persze ezt előtte 500 méterrel mondja, amit megteszek már másodp... mondjuk, most már lehet, hogy lenne rá idő
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #283835 üzenetére
Majd osztok meg róla élő képeket is. Akár összehasonlítva a 3in1 CryoBoost-tal. Egyébként, azzal ellentétben ennek annyi a hátránya, hogy ez csak 7,5w-al képes tölti a telefont a hűtés hiánya miatt.
-
Fritz Teufel
addikt
HaloLock™ 3-in-1 Watch Wireless Charging Set - EU Plug
Kellett valami munkába is. Bár lehet, hogy ez lesz otthon és a CryoBoost-os lesz a munkahelyen. 17,998 Ft ingyenes szállítással. Kód: dash25A Watch töltő USB-vel csatlakozik, levehető és így akár notebookba is dugható.
7,5W + 5W + 5W -
Fritz Teufel
addikt
válasz
kulu22 #283712 üzenetére
A félvezető gombok funkcionalitását az egyes modellekhez csatolt tokkal tervezik megoldani. Nagy a valószínűsége annak, hogy a fényes és vadonatúj iPhone-t vásárláskor, egy prémium tokkal védi meg az ember. Az Apple valószínűleg ezt a gondolatot tartotta szem előtt és úgy döntött, hogy félvezető gombjait bármilyen tartozékkal kompatibilissé teszi. A Twitteren található ShrimpApplePro szerint ezeket a gombokat erre a felhasználásra tervezték, jelezve, hogy a felhasználóknak nem lehet problémájuk a hangerő beállításával vagy a kijelző kikapcsolásával ezekkel a gombokkal.
Az Apple emellett szorosan együttműködhet a népszerű tokgyártókkal is, pontos méreteket biztosítva számukra az egyes iPhone 15 modellekről, különös tekintettel a szilárdtest gombokról a hosszukra, mélységükre, kiemelkedésükre és egyéb változtatásokra vonatkozóan. Ez biztosítja, hogy ezeknek a gomboknak a minden egyes megnyomása a tokkal együtt többé-kevésbé ugyanazt az érzést keltse, mint a tok eltávolításakor.
forrás: wccftech
Szerintem, majd valamilyen vezető anyagot keverhetnek a granulátumba, és úgy oldják meg a dolgot.
-
Fritz Teufel
addikt
Szivárgások és amit eddig lehet tudni:
Összesen négy, az iPhone 14 modellel azonos méretű iPhone 15 modellt várunk, köztük két 6,1 hüvelykes iPhone-t és két 6,7 hüvelykes iPhone-t. Az egyik 6,1 hüvelykes iPhone a szabványos iPhone 15, míg a 6,7 hüvelykes modellek közül az egyik iPhone 15 "Plus" lesz. A többi 6,1 és 6,7 hüvelykes iPhone magasabb kategóriájú és drágább "Pro" modell lesz. Az iPhone 14 termékcsaládhoz hasonlóan a legjobb funkciókat az iPhone 15 Pro modellek számára tartják fenn, hogy megérje a többletköltséget.
Az eddigi pletykák szerint az összes iPhone 15 modellen USB-C portra számíthatunk Lightning port helyett, a Dynamic Island pedig az iPhone 15 Pro mellett az iPhone 15 és iPhone 15 Plus számára is elérhető lesz a Pro Max-okhoz hasonlóan. Ez azt jelenti, hogy az Apple megszünteti az iPhone X megjelenése óta alkalmazott notch-ot a zászlóshajó iPhone-kínálatban.
Az Apple azt tervezi, hogy Qualcomm modemchipeket használ az új készülékekhez, mivel a fejlesztés alatt álló saját modem chipjei még nincsenek teljesen készen. A szabványos iPhone 15 modellek frissítést kapnak az A16 chipre, amely az iPhone 14 Pro modellekben volt, míg az iPhone 15 Pro modellek gyorsabb és hatékonyabb 3 nanométeres A17 chipeket fognak használni. A Pro modellek titán vázakra való frissítést és néhány kisebb tervezési változtatást láthatnak az eszköz ívelt éleivel, és az iPhone 15 Pro Max várhatóan periszkóp-lencse technológiát is kap a továbbfejlesztett zoomolás érdekében.
Az iPhone 15 modellek ára várhatóan változatlan marad, a normál belépő szintű 6,1 hüvelykes készülék 799 dollártól, a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus 899 dollártól indul.
Dizájn
A pletykák azt sugallják, hogy az iPhone 15 modellek az iPhone 14 modellekhez hasonlóan fognak kinézni, de a pirula-és-lyuk kivágás a teljes termékkínálatra kiterjed majd. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 15 modelleken nem lesz bevágás, helyette az iPhone 14 Pro modellekben bevezetett Dynamic Island-et veszik át.
Mivel nem várható jelentős változás a dizájnban, az Apple továbbra is négy modellt kínál: a 6,1 hüvelykes iPhone 15, a 6,1 hüvelykes iPhone 15 Pro, a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Max és a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Pro Max. . A "pro" modellek magasabb szintű funkciókkal rendelkeznek majd és drágábbak lesznek, míg a szabványos iPhone 15 modellek olcsóbbak lesznek.
Egy pletyka szerint az iPhone 15 mérete 6,1 hüvelyk helyett 6,2 hüvelykes lehet, de nem világos, hogy az Apple miért hajtja végre ezt a változtatást. Az információ egy CAD-rajzon alapult, amelyet a házgyártók használtak az új eszközök tokjainak létrehozásához, és lehetséges, hogy az adatok egy része pontatlan volt, mivel egy ilyen kis eltérés nem befolyásolja a ház tervezését.
A Dynamic Island mellett minden iPhone 15 modell felszerelhető egy energiahatékonyabb OLED kijelző-meghajtó chippel, amelyet 28 nm-es eljárással gyártanak, ami csökkenti az energiafogyasztást, ami végső soron az akkumulátor élettartamának növekedéséhez vezethet.Szín opciók
Az iPhone 15 modellek sötét rózsaszín és világoskék színben is elérhetőek lehetnek. Az Apple gyakran kínálja a szabványos iPhone modelleket élénk színekben, és ez az év sem lesz kivétel. Az élénk rózsaszín és kék árnyalatok valószínűleg a szabványos fekete, fehér és PRODUCT(RED) színválaszték mellett lesznek elérhetőek.
iPhone 15 Pro Exklúzív dizájn
Bár az összes iPhone 15 modell átveszi az USB-C portot, vannak olyan tervezési változások, amelyek kizárólag az iPhone 15 Pro és Pro Max esetében érvényesek.
A pletykák azt sugallják, hogy az iPhone 15 Pro modellek vékonyabb, íveltebb kerettel fognak rendelkezni, mint az iPhone 14 Pro modellek, ami jól látható a kézen-közön keringő részletek alapján készített, készülék renderelésein. Ezek a mélyebb ívek az iPhone 15 Pro modellekre korlátozódnak, az iPhone 15 modellek pedig úgy néznek ki, mint az iPhone 14 modellek laposabb élekkel, alumínium kerettel, valamint üveg elő- és hátlappal.
Az Apple iPhone 15 Pro termékcsaládja várhatóan íveltebb elülső üveggel fog megjelenni, amely jobban eltűnik a keretben, és az Apple várhatóan titánt használ rozsdamentes acél helyett a házhoz.
A Pro modellekben a gombok kialakítása megváltozik, az Apple szilárdtest hangerő- és bekapcsológombokat alkalmaz, amelyek hasonlóak az iPhone 7 Home gombjához és a MacBookokon a Force Touch érintőpadhoz. Jelenleg az iPhone-ok mechanikus gombot használnak, amelyek fizikailag lenyomhatók, de a szilárdtest gomb haptikus visszacsatolást használna, hogy utánozza a gombnyomás érzetét. Ha az Apple hozzáadja a szilárdtest gombokat, az iPhone 15 Pro modellek két további taptic motorral rendelkezhetnek az eszköz bal és jobb oldalán. A két új Taptic Engine csatlakozna a meglévő Taptic Engine-hez.
később folyt köv, van még
forrás: MacRumors
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Pyttawrx #283650 üzenetére
Az egyik kollégám akkumulátorokat tervezett fiatalabb korában, majd megkérdezem tőle a biztonság kedvéért és akkor az végképp pontot tesz a dologra.
Minden esetre nem véletlen, hogy lefelé nincs szabályozva, csak felfelé. Pont azért amit írtam.
Köszi, szép napot neked is! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Pyttawrx #283644 üzenetére
"Kisebbet nem célszerű használni"? Mesélj nekem erről kérlek!
Csak 5W-al töltöm a telefont az autóban, de lehet, még annyival sem. Feltölt 100%-ra mint mindenkinek. És csak szólok. A kisebb a jobb, ha centizzük. Lassabb felvétel mellett kevesebb hő keletkezik és mint tudjuk a magas hő okozza a gyorsabb degradációt. Minél gyorsabban töltöd, annál nagyobb hő keletkezik. Csak figyeld meg, hogy az adaptív töltésnél a töltés indításakor meleg a készülék és amikor visszavesz a felvétel sebességéből (mondom visszavesz vagyis lassabban tölt) akkor meg kevésbé lesz meleg a készülék. És ezek erre vannak tervezve. Igazából a 20%-80% tartás közötti téma is szőrszál hasogatás, mert: 1. nem tudod 0-ra meríteni, mert az elektronika nem engedi. Amikor te 0%-ot látsz, akkor az nem 0%. A 100% meg új korában az Apple termékeknél MINDIG fölötte van a névleges értéknek kinek ennyivel, kinek annyival. A szerencséseknek annyival. Abban igazad van, hogy az elektronika leszabályozza a töltés maximumot, védi a hardvert.
A lényeg, hogy sértetlen és hibátlan töltőt és kábelt kell használni és annyi. Meg arra figyelni, hogy a készülék töltés közben ne a dunnában vagy a napon legyen, hanem szellőzhessen és ennyi. -
Fritz Teufel
addikt
Sajnos ezek a megoldások meg sem közelítik azt amit a DeX tud. Ez volt az egyik komoly kompromisszum amit meg kellett kötnöm amikor ráböktem a "Megrendel" gombra. Két hónapig nem volt notebookom, a DeX kimentett. Azán meg azon filóztam, hogy minek kellett a notebook, telefonról mindent is megoldottam, a munkát is beleértve.
-
Fritz Teufel
addikt
Previewing Phone Link for iPhone users on Windows 11 with Windows Insiders
iOS-es eszközöket is támogatni fog a Microsoft Windows 11 Phone Link asztali alkalmazása, így egyenesen a winfosos számítógépről küldhetők és fogadhatók a mobilos üzenetek.
Egyenlőre csak üzenetek és csak olyanoknak, akik szerepelnek a kontaktok között. Képekhez nem lehet hozzáférni, nem is lehet levélbe beszúrni. Így kezdődött Droid fronton is, és kiterjesztették a lehetőségeket. Valószínűleg idővel itt is ez lesz. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
yodamester10 #283013 üzenetére
Azt hiszem, ennek annyi az ára amennyit ér... :S
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Revesz #283009 üzenetére
Tényleg, posta!
Szerintem a magyar postára nem érdemes panaszkodni, inkább örülj neki! Íme az alja:
Mangalia helyett Mongólia – „csak” 5700 kilométert tévedett a Román Posta -
Fritz Teufel
addikt
Nagyon kíváncsi lennék, hogy a Google Camera (GCam) mit hozna ki a 14 Pro Maxból
-
Fritz Teufel
addikt
Köszi, mert már azt hittem én vagyok a béna és hülyeségekkel segítek.
Két külön ébresztési profilom is van. Egy a munkanapokra, egy pedig egy alkalmi ébresztő, ami csak akkor aktív, ha szükség van rá.
Egyszerre is működik a kettő, egyszer véletlenül bekapcsolva hagytam és mint a két ébresztés működött egyszerre. -
Fritz Teufel
addikt
Ha valamelyik tüske hiányozna vagy más helyen lenne, ott kommunikációs problémák lennének vagy a töltés nem lenne teljes sebességű.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
smallmer #282690 üzenetére
Ránézésre nem lehet megmondani. Milyen volt a csomagolása? Gondolom az "eredeti" kábelt nem így vetted csomagolás nélkül?
A csatolófelületben meg nem lehet különbség. A különbség az anyagminőség lehet és az, hogy nincs benne az MFi chip. De az MFi chip benne van a nem Apple márkájú partner gyártók kiegészítőiben is. Ha nincs benne chip, akkor meg mindegy milyen az anyagminőség, nem biztos, hogy megfelelően fog működni. -
Fritz Teufel
addikt
Tegnap frissítettem mindent amit lehetett. Nem akarom elkiabálni, de most nem akad meg a Waze. Lehet, nem is azzal volt a probléma, hanem az iOS-sel, mivel a Waze nem frissült tegnap óta.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kakuk.tamas #282604 üzenetére
Így van, egyetértek.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
Ezért nem működik együtt a CarPlay az utángyártott kábelek mindegyikével. Amiben nincs hitelesítő, azt nem engedni max sávszélességgel üzemelni.
Mondjuk ez arra mindenképpen jó, hogy nem kell azon filózni, hogy melyik C típusú kábelnek milyen a sávszélessége és melyik jó nekem. Ami rendelkezik MFi certifikációval, az tuti maxon fog működni és minden fog működni megfelelően. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
INGJOKE #282577 üzenetére
Nagyon rászoktam a Waze-re, látom mikor érkezem, időben értesítjük egymás mindenféle dolgokról
, de bosszantó a teljesítménye az iOS-en. Egyébként meg nem értem, hogy a Googli miért nem szántja be és olvasztja már össze a Maps-szel? Eredetileg erről volt szó vagy 5 éve. Teljesen értelmetlen így pazarolni az erőforrásokat. Kellett eladni ennek a fakezű bandának a Waze-t!
-
Fritz Teufel
addikt
Új pletyka: elképzelhető, hogy az Apple hitelesítő chip-et tesz az USB-C kábelekbe
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Imi1981 #282568 üzenetére
Nálam állandóan lefagyott a CarPlay csatlakozás után. Volt, hogy újra is indult miatta a telefon (a Waze a kiakadás oka mindig)
Más hibát nem tapasztaltam. Ezt meg remélem megoldja az új frissítés, mert kezd frusztrálni a dolog. Ennyire nem volt ratyi az Android Auto, pedig az sem a programozók diploma munkája. -
Fritz Teufel
addikt
Ezekkel a lencsevédőkkel az a bajom, hogy rontják a képminőséget. Nincs az a márka vagy csilli-villi lencsevédő ami nem tenné. Nem jó, ha a kameralencse előtt megtörjük a fényt, nem lehet utólag kiigazítani.
-
Fritz Teufel
addikt
Jól emlékszem, hogy valaki azt szerette volna tudni hogyan lehet a Google nélkül képről szöveget fordítani?
Van két megoldásom és nem kell alkalmazást telepíteni -
Fritz Teufel
addikt
válasz
janosiorsi #282272 üzenetére
Valószínűleg alkatrészhiány lehet a háttérben
Metal213: az egy dolog. Aztán szó nélkül változtatnak a substrate összetételén és máris jön le a festék. Mi is jártunk így...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Micsurin #282259 üzenetére
Szerintem nem fog. Nézz utána, hogy mi a legkisebb kijelző méret amivel még készülék kapható. aztán nézd meg, hogy ez időben hogyan változott.
A mobil már nem telefon. Az, hogy telefonálsz vele, csak másod esetleg harmad vagy negyedrangú dologgá vált. Amire pedig elsősorban használod, az a nagyobb kijelzőt igényli. A minél nagyobb kijelzőt. És így jön a képbe a hajlítható kategória.
170 cm magas vagyok, szóval már régen nem egy kézzel macerálom a mobilt. Eleinte nagyon nem tetszett, de az ember adaptálódik a változásokhoz. Meg jó tokot vesz, ha az adaptáció csorbát szenved és a készülék esetleg zuhan...Lali-213: ugyan ez van a kárcóránál is. Nem tetszik a külleme, de a tudása meg kellene. Mármint ami belül van, nem a fizikai ellenállóság.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Lali-213 #282255 üzenetére
Igen, megmarad. Megszűnnek az SE verziók, azokat a 16 fogja leváltani. Aztán Pro és talán Max és mindenek felett az Ultra.
A négy kategória között pedig jelentősebbek lesznek a különbségek mint most. A lényeg, hogy mindenki a minél drágábbat áhítsa.
Egyébként az az elkülönítés már az idén meg fog mutatkozni. A periszkóp kamerát csak a Pro Max kapja.
A másik jelentős változás, hogy nem lesz kisebb és nagyobb kijelzővel azonos kiszerelés. A 16 kapja a legkisebb kijelzőt (technológiában pedig a gyengébbet) és a belépő tudást. Aztán minél nagyobb a tudás és az ár, annál nagyobb lesz a kijelző. -
Fritz Teufel
addikt
Egyre több és komolyabb a pletyka, hogy az idén lesz utoljára Pro Max. Új zászlóshajó lesz jövőre, új árkategóriával. A belépő szint is a millió felé fog húzni és csak az fogja megkapni a mindent is. Gyakorlatilag a Watch Ultra kap majd egy hasonlóan strapabíró és küllemében is passzoló telefont szintén Ultra néven.
Az Apple vezért szerint úgy is csak a fullos készülékeket vesszük és mindent megadunk érte -
Fritz Teufel
addikt
válasz
sagesz93 #282202 üzenetére
Sokan Spigent vagy ESR-t használunk, teljesen jók. Csak nem innen venném, drága... meg a MagSafe sem utolsó szempont.
Innen nézelődj: IPHONE 14 PRO -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Meghivott #282195 üzenetére
A felhasználói interfészben itt nincsenek olyan lehetőségek mint a Droidnál. Itt cserélheted a háttérképet, tehetsz ki widgeteket vagy vannak úgynevezett live activity-k, de ennyiben ki is merül a dolog. A widgetek méretezhetőek, a live activity mérete illeszkedik az aktuális információhoz és ennyi.
Fontos, hogy itt a widget egyben maga az alkalmazás is. Szóval oda kell figyelni törlésnél, hogy csak a widgetet akarod-e törölni vagy az alkalmazást is egyben!
Ez így jó ahogy van.... négy hónapja jöttem le a Droidról 12 év után. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Oldman2 #282184 üzenetére
Ugyan ez volt a problémám nekem is mint a kollégának. Valóban állítható a külön hangerő:
Így állítható külön csak az ébresztés hangereje iPhone-on
Nem mai cikk, de továbbra is így működik. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #282147 üzenetére
Az attól függ, hogy lenne-e helye máshol annak az összegnek ;-)
-
-
Fritz Teufel
addikt
Az Ultra az idén nem fog jönni, ezt tegnap lett belengetve. Marad a Pro Max csúcsnak.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Big_Boss #282095 üzenetére
Igen, tudja:
Edit audio clips in iMovie on iPhone -
Fritz Teufel
addikt
A fizikát szeretnéd megerőszakolni vagy mi lenne a terv? Maximum 3db témába vágó YT videóból eldönthető, hogy melyik a legjobb... és nincs közöttük eget verő különbség. Ha csak ez volna a váltás lényege, akkor én nem feccölnék bele nagyobb összeget csak ha ennyire sok a felesleges pénzem. Persze nem vagyunk egyformák. Ha kijelző király készüléket keresel, akkor ne felsőkategóriában nézelődj és inkább kínai gyártók között.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Vikka85 #281506 üzenetére
Eddig Androidos voltam majdnem a kezdetektől. A FaceID nagy királyság, hidd el.
Mondjuk nemrég jöttem rá, ha nyomom kétszer a gombot és ránézek, akkor oda
tartom a telefont ahova akarom. Eddig meg azzal szenvedtem, hogy odatartom, kétszer nyomom és a "bánatban van ilyen hülyén elhelyezve a terminál, alig férek a kamera elé".
Nem röhög, nem mondta senki, hogy mi a helyes sorrend! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Uyuarasy #281502 üzenetére
Semmit nem teszek a gépemre ami nem "tiszta" forrásból származik. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy micsoda hülye aki tört tűzfalat telepít. Nem kevesen vannak. Internettel 1996-ban találkoztam először és azóta használom. Eleinte azok használták akik értettek hozzá. Manapság inkább én hordok gumit magamnál még ha pénzbe kerül is, ha érted a finom átkötést... Minden holmi az eszközeimen jogtiszta, azzal biztosan nem hozok magamra nyavalyát. A film és zene nem számít
Cak, hogy ellentmondjak, az XnView-ra szavazok
-
Fritz Teufel
addikt
A régi szép időkben még képek kezelésére (meg csajok nézegetésére
) az ACDSee volt az alap. Igaz, nem ismerek embert aki megvette volna
.
Annak a bérleménynek" is szép ára lett. Esetleg egy örök licensz megérne mondjuk mittomén 40-50E jó magyar forintot. De nem évente bakker! Ha minden számítógépen, telefonon, órán, tableten és tévén használt alkalmazást bérlek, akkor egyszerűbb oda utalni a fizetésem és még kölcsönt is veszek fel. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
MasterMark #281474 üzenetére
Erre tippelek én is. Nem is fogadná el másképpen a nem gyári akkumulátort. Tisztességes szervizben a csere után resetelni szokták (ha jól emlékszem az ilyen videókra).
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bigrock #281462 üzenetére
Mi ezzel a baj? Azt egyébként nem tudom, hogy validálták-e (valid).
A validra ugrok, mert a kollégák sem tudják mi a különbség a vaildálás és a verifikálás között (minőségügyi mérnök vagyok), a változtatások bevezetésének kiértékeléséhez pedig mind a kettő szükséges. A valid helyett használjuk a "hihető" magyar szót.
Az akkumulátor kapacitása MINDIG egyenlő vagy nagyobb lesz az dizájn kapacitásnál, ha az állapot 100%.
Ennek végtelenül egyszerű a magyarázata. Nincs két egyforma legyárott termék (SEMMI NEM AZ). Az Apple nem névleges avagy nominál kapacitást ad meg alsó- felső tűrésekkel, hanem azt mondja, hogy minimum ennyinek és ennyinek kell lennie (design capacity). Vagyis csak alsó tűréssel dolgozik. Ha szerencsés vagy, akkor sokkal nagyobb akksid van, ha nem akkor a határérték közelében van a kapacitás és előbb kerül 100% alá az akksi fittsége.Egyébként ez a "nincs két egyforma" meg egy külön tudománynak ágyaz meg, amit statisztikai folyamatszabályozásnak hívunk. Egyik kedvenc témám.
-
Fritz Teufel
addikt
Ma reggel mint mindig ébresztett a telefon. Olyan 78%-os lehetett az akkumulátor (csak akkor töltöm hálózatról, ha 30% magasságába merül, egyébként autóban töltöm 4-5W-tal és heti max. 2 alkalommal hálózatról) és elmentem zuhanyozni-reggelizni. Felöltöztem, nézem a telefont, sötét, nem reagál. Illetve de, 1%... az akkumulátor használati adatok között a Music volt az első 75%-al.
Az akkor aktív (többnyire) amikor autóban ülök és onnan hallgatok a mezét. Hazaérve manuálisan le szoktam lőni, mert magától nem áll le mint az Androidnál. Aktív marad a zárképernyőn. Nem emlékszem, hogy másképp tettem volna tegnap.
A Tidalban vannak mentett albumaim. Ma nem tudtam onnan semmit lejátszani, elvileg ment a zene, de nem mutatott róla semmit (borító, cím stb) és hang sem volt. Más működik.
És tegnap délben ment fel a 16.3... kicsit szomorú vagyok mert eddig nem tapasztaltam bug-ot. A lemerülés meg már csak azért is fájó, mert arra kelek. Mondjuk fogalmam nincs, hogy már ébresztés előtt is merült vagy csak utána tört ki a nyaka.
Szerencsére van egy rakoncátlan macskuszcicám és ő is kikerget az ágyból és soha nem merül le. Vagyis mindig én előbb -
-
Fritz Teufel
addikt
Van közöttünk olyan aki komolyabban fotózik a telefonnal?
Nálam most az a téma, hogy hogyan lehetne kihozni a maximumot a fotós képességekből. Az sem baj, ha third party app kell hozzá és az fizetős. Persze egy kis okítás sem ártana.
Aztán az is lehet, hogy ez mást is érdekelne...
A Carplay sehogy nem akar együttműködni a híváskezdeményezés gombbal. Ez valami feature
? AA-nál ha rányomtam, előhozta a kontaktok/utolsó hívások menüt. Itt semmit nem reagál. A hívás befejezés minden további nélkül működik. Lehet, hogy csak az autóval vaj baja?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kchris78 #281157 üzenetére
Teljesen jogos a meglátásod. Ha nem számolok azzal, hogy ezek mint írtad is, nem NiCd NiMh akkumulátorok valamint azok a telefonok emlékszem szerint nem rendelkeztek IP68-as minősítéssel.
Műszakilag megoldható most is, hogy cserélhető legyen az akkumulátor, pár dologról kell csak lemondani cserébe, mint a vizállóság.
Illetve műszakilag megoldható, hogy ne kelljen lemondani semmiről, cserébe jóval nehezebb és vaskosabb és jelentősen drágább lesz.Éppen mostanában, a nagyságos EU inkompetens vezetősége is valami hasonló eszement szabályozáson gondolkodik. Nincs lehetetlen, megoldható - a kompromisszumokkal kell csak valamit kezdeni majd a felhasználóknak.
-
Fritz Teufel
addikt
Ez az akkumulátoros téma most valami szivatás??
mihail38: Megnyugtatlak, annyira normális, hogy az nem lenne normális, ha nem így lenne.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Sungoo #281123 üzenetére
Érdekes ez, mert más márkánál nem emlékszem hogy ez ennyire téma lenne mint itt. Igaz, én nem adtam el telefont, csak cseréltettem akkumulátort magamnak és azt is garanciaidőn belül. Biztos, hogy eladás előtt én nem cseréltetném ki, az legyen az új tulaj gondja ha gondja van vele. Avagy kicseréltetem újra, és bele is számolom a készülék árába.
Egyébként meg az akkumulátor élettartama annyira összetett dolog és annyira csak kis rész a "milyen gyakorisággal és mennyire töltöm" téma, hogy teljesen felesleges ezen aggódni. Illetve irigylem azt akinek ez a legnagyobb problémája.Tibee86: belülről ismerem a dolgot, ide nem fogom kiírni.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Tibee86 #281113 üzenetére
Igen emlékszem és akkor is írtam, hogy én nem teszem mivel tudomásom van a háttérről. Azt írsz amit akarsz, nem úgy van.
Minden "hivatalos szerviz" a TMX-szel javíttat, nem épített az Apple szervízhálózatot. De ezt neked mint vásárlónak nem kell ismerned vagy tudnod. Talán kisebb beavatkozásokra van engedélyük, de nem többre. Németországból sem poénból jönnek ide a javítani való eszközök némely operátortól.
-
Fritz Teufel
addikt
Jók az UAG tokok is, csak szerintem is rondák. Viszont védeni védenek, az biztos. Nálunk az arany középút a Spigen - ESR páros szerintem. Erősen véd és senki szerint nem csúnya és tudjuk jóárasítani. Az ESR-hez tudunk kódot nézni, akinek kell.
Vannak még: Native Union, Nomad, Otterbox, az amcsik szeretik a Smartish, a Speck és a Casetify márkákat is.
-
Fritz Teufel
addikt
Apollo – Liquid Ultra Slim (Kameravédő) - 4990 Huf
Messze nem ad olyan védelmet mint az ESR vagy bármi más, de a kamera kivágás az igényeid szerintia vagy
-
Fritz Teufel
addikt
Parancsolj, ez tökéletesen megfelel az elvárásidnak (kaliforniai cég) és az Apple is ezt árulja:
Belkin BoostCharge Pro 3-in-1 Wireless Charger with MagSafe 15W
Feketében tetszene nekek, de nem érte meg akkor még 76.000 Huf-ot nekem. Mostani 56.000-ot sem. Meg 40.000-et sem érne... -
Fritz Teufel
addikt
Coupon code: AFFCH30 - 1db ára így 16,798 Ft
HoppMaster: venti akart lenni szerintem
Egyébként az a ventilátor nagyon jó dolog, hűti a telefont és így kíméli az akkumulátort. Főleg az autós tartóban nagy királyság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest