- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
gboszi #290408 üzenetére
3-in-1 Watch Wireless Charging Set (HaloLock)
Coupon code: AFFCH30 (30%-os kupon)
Ár a kóddal:23,997 Fthelyett 16,798 FtNagy megelégedéssel használom, nagyon hasznos kütyü. Spigen tokot használok, de nagyon tapad hozzá
Az óra töltője levehető és zsebben hordozható USB-C (5W) valamint külön vásárolható is hozzá.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Peat76 #290364 üzenetére
Szerinted a gyártáskor a hibás készülékeket nem bontják vissza? Nem is tudod, de lehet hogy a tied egy teszt-bukott készülék és rework-ölt volt. És gondolod, hogy a TMX-nél csákánnyal szedik szét? Ugyan azokkal az eszközökkel javítanak mint az üzemben valamint ugyan azokkal az alkatrészekkel.
De együtt is lehet élni azzal a hibával, mert ha engem zavarna, akkor nem volna kérdés a szerviz. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
revonz #290047 üzenetére
APPLE Lightning/USB kábel 1m (md818zm/a) - 9899 Huf
APPLE Lightning to USB C kábel, 1m (mx0k2zm/a) - 9899 HufEnnél vannak olcsóbbak is, de nem hinném, hogy az olcsók eredetiek is. A CarPaly nem szereti a nem gyári tyúkbelet.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Skynet258 #289901 üzenetére
Nem reklámoznak minden kupont, utána szoktunk nézni.
Pl: googli keresőbe beírod: ESR gear discount code
A holmit bedobod a kosárba és próbálkozva beírod a kódokat. Lesz sok ami nem működik és lesz ami működik. Ami a működők közül a legnagyobb kedvezményt adja, azzal vásárolod meg ;-)Igen giroud199 kollégának igaza van, sokszor a kedvezményes árra is működik a kód
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
hitman77 #289897 üzenetére
A kábel lesz a probléma, a fórumozók szerint. És éppen iPhone 13 az alany. 1709 fórumozó csatlakozott, hogy nekik is ez a probléma:
Touch screen issues while chargingHa a kábel nem MFI certifikációs, akkor áll elő ez a probléma. De ha ez sem megoldás, akkor szerviz.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Gabonetta #289888 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, a célnak tökéletesen megfelel. Manapság már nincsenek ilyen megkötések egyik gyártónál sem, megoldja az elektronika.
Az sem baj, ha nem a legmagasabb sebességen tölt az ember, kíméli az akkumulátort. Feltéve, hogy a töltési idő nem szempont.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Totta92 #289880 üzenetére
Igen, a HaloLock természetesen kompatibilis minden gyári Apple holmival. A többiek tapasztalata szerint az autós tartónál kell arra figyelni, hogy az ESR tokkal jobban tart.
Munkahelyen azt használom: 3-in-1 Wireless Charger with CryoBoost™ (HaloLock) , de a másik jobban tetszik. A tok meg Spigen, szóval bármilyen márkával kompatibilis.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Totta92 #289878 üzenetére
Az ESR nem éppen a gagyi kategória. Ők a Belkin, Native Union, Mophie, Satechi stb (ezeket forgalmazza az Apple is) márkákkal vannak egy ligában. Az ügyfélkezelésük meg példás. De vannak itt jó páran akik használják, majd nyilatkoznak ők is
Tanács: bármit veszel tőlük, keress hozzá kódot, jelentősen lehet jóárasítani a cuccaikat. Ha kell, segítünk ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Ajánlott a feladatra: 3-in-1 Watch Wireless Charging Set (HaloLock)
16,798 Ft az AFFCH30 kuponkóddal (-30%)
Én is ezt használom otthon, bevált. Az óra töltője eltávolítható, USB-C-vel csatlakozik és mágnesen kupak van hozzá.
Ilyen töltőt egyébként külön is lehet venni. -
Fritz Teufel
addikt
Szerintem még a 18-ra is várományos.
-
Fritz Teufel
addikt
A bontott telefonnal csak akkor van baj, ha azt nem szakszervizben javítják. A gyárakban is megbontjuk a bukott készülékeket és javítjuk (rework). A hivatalos szakszervizekben meg ugyan azzal a módszerrel és eszközökkel kell bontani-javítani. Ezekre képzik is a gárdát.
Az más kérdés, ha az ember Pistinek adja be a sarkon.Egy régi kollégám (hivatalos) Samsung szervizt működtet. Náluk szoktam javíttatni a telefonokat. Soha fel sem merült, hogy az akkumulátor csere vagy a kijelző csere miatt nem lenne többé vízálló.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
KillerATi #289604 üzenetére
Jól tudod.
Valószínűleg azért kérdezi, mert az Oppo, Vivo, Xiaomi, OnePlus és a Huawei-nek is vannak olyan OLED-es telefonjaik, amikben van úgynevezett DC dimming opció. Pont a pwm-re érzékenyekre gondolván. Nos, az iPhone-okban ilyesmi nincs. Azért nincs szerintem, mert ezzel az eljárással a színek torzulnak és ami nem hibátlan megoldás, az az Apple háza táján nem opció.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Gardaai #289555 üzenetére
Tényleg, köszi! Nem komplikáció, hanem widget
. Nem jutott eszembe a megfelelő szó.
Csak az időjárás widget volt előtte problémás, de az a javítási kampány óta működik. Most a mozgás halt le. Valami mindig van.Az utóbbi években a Samsung-féle Droid olyan lett mint egy Schaffhausen. Ott tényleg csak annyi problémám volt, hogy a AA úgy lett módosítva, hogy ne lehessen külső appal megoldani a nyelvi kiterjesztést. Pedig az Android asszisztense minden további nélkül beszél és vezérelhető minden nyelven ami szerepel a listájában. Valamiért nem akarják, hogy a főbb nyelveken kívül ez használható legyen. A Siri meg... az meg szegényke állva maradt a versenyben.
Megesz a fene, hogy arra nem képes a CP, hogy legalább kiírja az üzenetek első sorát.
AA-nál úgy oldottam meg a dolgot, hogy a párom ír Viberen magyarul, az AA felolvassa (magyarul!) én meg válaszolok angolul. És megy a duma oda-vissza pötyögés nélkül. -
Fritz Teufel
addikt
Nálam az AOD-ra ki van téve a mozgás komplikáció. Két napja csak ezt látom: --/--
Ha aktívvá válik az AOD, akkor viszont mutatja az adatokat. Én komolyan mondom, ennyi bugot nem láttam még életemben! -
Fritz Teufel
addikt
válasz
NeoExDeath #289459 üzenetére
Nekem ugyan ez volt a problémám. Az autó egy KIA Sportage. Az autó fejegységével a világon semmi baj nincs. Nekem az oldotta meg a problémát, hogy gyári kábelt használok. Néha a navigáció nem indul el (a WAZE fut, de nincs navigálás, olyan mintha egy helyben állna az autó), ilyenkor szintén kihúzom-újra bedugom és megy minden mintha mi sem történt volna. Sajnos ez van. A iOS nem olyan stabil mint a jó híre. A lényeg, hogy beruháznék egy gyári kábelre.
Még egy jó tanács: a telefont NE érje nap, olyan helyre tedd. Az autó központi kijelzőre mutatja amit kell, a telefon legyen eltéve, nem kell a műszerfalon lennie. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Zsombors97 #289368 üzenetére
A 15-től nagy előrelépést ne várj, nem lesz. A legnagyobb dobás a periszkópos kamera lesz a Pro Max-ban és ennyi. Ha nem akarsz természetfotókat készíteni vagy szomszéd Gizikéről jobb minőségű lesifotókat készíteni, akkor nem érdemes rá várni.
Esetleg az lehet még szempont, hogy az új szériával még olcsóbb lehet a 14-es és valamivel jobb áron juthatsz hozzá mint a mostani ár. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
30z.Samu #289161 üzenetére
Én használok, de csak asztali tartóként. A telefont csak kábelen töltöm
Kétféle is van az ESR-től, de ez nagyon minőségi, hasznos és szép: 3-in-1 Watch Wireless Charging Set (HaloLock) A karóra töltő levehető, USB-vel akár notebookra is dugható.
Ha érdekes, akkor keresünk kódot és lehozzuk az árát olyan 16-17E magasságára...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #289127 üzenetére
" Akár 6 TB felhőtárhely (személyenként 1 TB) "
Vagyis 1 TB az a 6 TB... Ha egyben kifizeted, akkor havi 3000 Ft-re jön ki.
Szívesen!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Shyciii #288155 üzenetére
Leginkább nem az emberek fognak átállni 5G-re, mint az írtam korábban. Nem arra van kitalálva. Nem megyek bele, leírtam, te meg tudsz olvasni.
Arra van kitalálva, hogy nagy mennyiségű adatot nagyságrendekkel több eszközön akadásmentesen, jobb válaszidővel mozgasson.
Az, hogy te nem tapasztalsz csodát, az akkor lenne csoda, ha tapasztalnál. Egyrészt, nekem a mobilodra nem fogják ráengedni a teljes teljesítményt, mert nincs rá szükség. Nem megyek bele, hogy miért nem tapasztalsz csodát, mert így is sok az infó. Legyen elég, hogy amikor a csajokat nézed, arra a 4G is elég.
Ez az autók egymás közötti kommunikációját hivatott kiszolgálni majd valamikor, hogy a fridzsidered új pizzát rendeljen ha kivetted az uccsót, hogy a Watch-od azonnal mutassa hogy esik az eső amikor éppen már eláztál, hogy a streaming zökkenő mentes legyen akár a cicás-kutyis tulajoknak is amikor az állatot a tévé elé ültetik sétáltatás helyett, hogy a vidéki kórházban a szívműtétet meg lehessen csinálni egy roboteszközzel mondjuk Sydney-ből, hogy a Teslákban a COD 8K-n fusson stb.
Nem az iPhone-odra van kitalálva. Az csak csepp a tengerben. De jól jön, ha mondjuk az egész 50GB-s iCloud-od lefrissül pár perc alatt. -
Fritz Teufel
addikt
A legfrissebb térképet linkeltem. Annyira friss, hogy csak Június 1-től lesz érvényben
60%-al nő a lefedettségük május 31-ről június 1-re virradóraMás: Yettelesként engem nem érint... a ratyi 4G-t kellene még tovább pakolászni, hogy a Vértesben ne legyenek lefedetlen részek és lehessen online podcastokat hallgatni vagy autóból elintézni egy-két értekezletet
Az 5G-t nem tolják fel addig is... aljas dolog ezzel hülyíteni az embereket.
Shyciii: segítek! Egy torony 1 millió eszközt tud ellátni 1 km²-en... ez elég lesz ahhoz, hogy az otthoni budid is online kielemezze a holmit késleltetés nélkül ezzel párhuzamosan meg a pulcsid méri a szívritmusodat és küldi az eredményeket a felhőbe a cipőd meg a kielemzett lépéseiddel ajánl diétás vacsit. Az 5G-nél nem a x10-es sebességnöveketés a nagy dobás, az senkit nem érdekel. A válaszidő redukálása és az egyszerre kiszolgálható kliensek nagyságrendekkel nagyobb száma. Mint mondtam, ez nem arra való, hogy az Indexet olvassuk rajta.
-
Fritz Teufel
addikt
Attól függ hol nézed. Elég gyászos a helyzet. Jó, én nem panaszkodom, nekem kábé tavaly nyár óta a lakásban is elérhető.
A fogyasztására meg van tapasztalatom, tényleg zabálja az akkumulátort és elég erős a térerő. Így nem is használom. Meg nincs is rá szükség, nem mozgatunk akkora mennyiségű adatot, hogy legyen értelme. Ez majd a közlekedésnek lesz jó vagy a vezetékes net kiváltására, ilyesmi. Telefonba pont felesleges, de sok készüléket el lehetett adni az 5G hívószó alatt a jónépnek. Tényleg nem a mobiltelefonokért van az 5G, az a legutolsó indok a létére. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Sza_Sa #288124 üzenetére
Igen, a Samsung böngészője tényleg nagyon jó. A DeX-ről meg csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Majdnem 2 hónapig nem volt notebookom és a DeX-et használtam helyette tévére kötve. Vettem hozzá USB hubot meg vezeték nélküli billentyűzetet és bluetooth egeret. Aztán amikor megjött a notebook, azon gondolkodtam, hogy minek az nekem. Az Office is futott minden további nélkül, a makrós fájlokat is kezelte ergo tudtam dolgozni is róla mint egy PC-n.
Az ötlet sem rossz. Gyakorlatilag ezek a mobilok elég erősek irodai felhasználásra is (ha nem power user az ember) akár tervező szoftverek is futtathatók lennének rajtuk. Ha meg vezeték nélkül bármilyen kijelzőhöz kapcsolódhatok és csak a inputhoz kell valami eszközt hozzápasszítani, akkor a gépemet a zsebemben hordhatom. Kipróbáltam, működött, nagy királyság. Szerencsére a Samsung erölteti is ezt az irányt, folyamatosan fejleszti a DeX-et és a Googli is csinálja.
Csak az Apple nem...FaceID - nem kell hozzá fény, illetve de, csak lézer, amivel letapogatja az arcod, homlokod, állkapcsod formáját, nem a képedet ismeri fel. Az a szomszéd
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
szpeti40 #288116 üzenetére
Azt így látatlanban megmondom, hogy biztos. Én S20+-ról váltottam , mert megőrjített, hogy csak nekem nem volt térerőm soha sem. Amióta Samsung telefont használtam, állandóan ez volt a probléma. Most nincs ilyen
Most csak ott nincs térerő, ahol valóban nincs.
A lakásunk beleesik az 5G lefedettségbe olyan 7-8 hónapja. A remek Galaxyval át kellett mennem a másik szobába az 5G-ért. Érdekes, az iPhonnal az ágyamban is van 5G. Csak nem használom mert úgy eszi az akkumulátort mintha nem kapott volna enni. Nem lesz ez az 5G így jó, vagy az akkumulátorokkal kell valamit sürgősen kezdeni
-
Fritz Teufel
addikt
Remélem nem maradok egyedül itt a fórumon, én kitartok az iPhone mellett, meggyőzött
Operációs rendszert egy moslékot ismerek csak, az a Winfos. Amikor internetezni kezdtem olyan '95-'96 magasságában, akkor az Ablakost használni azt jelentette, hogy nem értesz hozzá - mondjuk akkor még olyan nem nagyon használta a hálót... Sajnos ez a retek terjedt el.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
gergo5991 #287877 üzenetére
Én ilyent vettem az enyémhez: Apple MR2A2ZM/A, USB Type-C, 30W
Úgy voltam vele, hogy ilyen drága készülék megérdemli a gyárit. Így a kábel is az lett. Az autóban is gyári kábelt használok.
Mások meg nem -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #287706 üzenetére
Igen, az is erre volt reakció. Korábban linkeltem is eladási adatokat. Egyszerűen most nem tudnak eladni kisméretű és/vagy olcsóbb készülékeket.
Ez nem azt jelenti, hogy nem vennék, hanem azt, hogy buknak rajta. Az Apple meg nem az a cég, amelyik ezt bevállalja. Az a Sony biznisze 😈😁 Szóval, én nem számolnék mostanában zsebájfonnal. -
Fritz Teufel
addikt
Mindig is tudtam, hogy a sütikből előbb-utóbb probléma lesz:
-
Fritz Teufel
addikt
Lesz majd olyan, hogy egy frissítésben nem lesznek (észrevehető) bugok? Azt hallottam, hogy az iPhone-okon régen volt ilyen 😈
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Zsolt,72 #287572 üzenetére
Igaz. Hét közben én az autóról töltöm a CarPlay futtatása közepette olyan ca. 5W-tal. Napi oda-vissza inga 100 perc bőven elég a lassú merülés fenntartásához. Csak vasárnap kerül a fali töltőre és akkor megkapja ami jár neki 80%-ig. A telefont nem teszem ki az ablakba, a középső panelben tartom, így nem is melegszik.
Ennél jobban már nem is lehetne kímélni a cuccost -
Fritz Teufel
addikt
Mi történt?
Évek óta folyamatosan nőtt a legújabb iPhone modellek felhasználói élmények ötcsillagos aránya. Úgy gondolják, hogy ez valószínűleg két tényezőnek köszönhető. Az első egyszerű: a telefonok jobbak lettek. A telefon minden új generációjával az Apple jelentős fejlesztést vagy új funkciót vezetett be. Néhány év alatt nagy javulás történt a sebesség és a teljesítmény terén. Más években jobb kamerák vagy új, nagyobb méretek voltak. Ésszerű feltételezni, hogy a fogyasztók értékelték ezeket a fejlesztéseket, és egyre kedvezőbb véleményekkel reagáltak.A második tényező, amely hozzájárulhatott az értékelések fokozatos javításához, az, hogy a fogyasztók általában kedvezőbben értékelték a dolgokat az idő múlásával. A hírnévinfláció trendjét először Joe Gold, a PerfectRec vezérigazgatója azonosította az online piactereken egy 2022-es közgazdasági cikkben, amelynek társszerzője John Horton professzor az MIT-ről és Apostolos Filippas a Fordham Egyetemről. Lehetséges, hogy az a szokás, hogy mindent ötcsillagosra értékelnek – amelyet olyan alkalmazások tanítanak a fogyasztóknak, mint az Uber, az Airbnb és az Etsy – az általános termékértékelésekbe is átterjedt.
Ezek a trendek meglepőbbé teszik a legújabb telefon ötcsillagos értékelésének csökkenését.
A PerfectRec-nél több száz fogyasztói terméket elemeztek, hogy személyre szabott termékajánlásokat tegyenk. Gyanítják, hogy az iPhone 14-gyel az történt, hogy a javulás üteme egyszerűen nem felelt meg az ügyfelek elvárásainak. Nem volt nagy új, kötelező funkció, és a fogyasztók nem tartották érdekesnek a fokozatos fejlesztéseket, így kevesebben értékelték öt csillagra. A mainstream kritikusok általában "szerénynek" és "tini frissítésnek" nevezték az iPhone 14 teljesítményjavulását. Ezt a felfogást valószínűleg megerősítette az Apple azon döntése, hogy újra felhasználja az iPhone 13 Pro A15 chipjét az iPhone 14 alapmodelljében - ezt a döntést általában az alacsonyabb árú kínálatuknak tartják fenn. Ez volt az első alkalom, hogy az Apple újra felhasználta az előző generációs chipet egy új zászlóshajó telefonban, és nem ez volt az egyetlen újrahasznosított alkatrész, amely csalódást okozott a rajongóknak. Az Apple nem frissítette az iPhone 14 alapmodelljének 60 Hz-es frissítési gyakoriságát, és nem cserélte le a sokat szidott "notch"-ot egy igazi lyukasztott objektívre, amelyet sok megfigyelő remélt. Ehelyett a bevágás az iPhone 14 alapmodelljén maradt, és enyhe frissítést kapott a 14 Pro és Pro Max "dinamikus szigetére".
Egyéb tanulságok: Az iPhone 5c az Apple legkevésbé kedvelt telefonja, míg az iPhone 13 Pro Max a legkedveltebb
Szereted, amiért fizetsz: a fogyasztók következetesen kedvezőbben értékelik a drágább profi modelleketMódszertan és korlátok
Ez a metaelemzés a Google-on közzétett 669 543 felhasználó által generált értékelésen alapul. Az adatokat 2023 áprilisában gyűjtötték, és idővel változhatnak.A modellenkénti értékelések száma a legalacsonyabb 2 304-től az 56 832-es csúcsig változik.
Előfordulhat, hogy a felhasználók véleménye idővel változhat.Forrás: PerfectRec
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
burgatshow #287461 üzenetére
Igaz.
Verziószám: 16.5 RC 2 Bulidszám: 20F66 Kódnév: SydneyF
-
Fritz Teufel
addikt
Az iPhone 14 volt az Apple legnagyobb fogyasztói csalódása az elmúlt évtizedben
A PerfectRec metaanalízise, amely több mint 669 000 felhasználó által generált véleményt vizsgált, azt mutatja, hogy a legújabb iPhone fogyasztói értékelései 2012 óta először jelentősen csökkentek az előző generációhoz képest.
A PerfectRec új termékismertető weboldal közgazdászai és adattudósai 13 évnyi, felhasználók által generált iPhone-értékelést elemeztek, nyomon követve a fogyasztók, az idő múlásával változó megítélését a világ legsikeresebb technológiai termékéről. Megállapították, hogy 2012 és 2021 között, az iPhone 5-től kezdve, a fogyasztók az iPhone-ok minden új generációját jobban értékelték, mint az előzőt.Mindez, a 2022 szeptemberében megjelent iPhone 14-el megváltozott. Egy évtized óta először, a legújabb iPhone fogyasztói értékelése csökkent az előző generációhoz képest - és meredeken csökkent. Az adatok azt mutatják, hogy ez nem csak az iPhone 14 alapmodellre volt igaz - az iPhone 14 család többségének értékelése, beleértve az iPhone 14 Pro-t és az iPhone 14 Pro Max-ot is, hasonló képet fest a fogyasztók csalódottságáról.
Az iPhone 5 2012-es megjelenésétől a 13-es iPhone 2021-es megjelenéséig a fogyasztók következetesen minden új iPhone-modellt jobbnak értékeltek, mint az előző generációt
Megnézték a 2011 és 2022 között évente kiadott iPhone alapmodellt, és feltérképezték, hogy a felhasználók által generált vélemények hány százaléka volt ötcsillagos. Az iPhone alapmodell általában az Apple legkelendőbb modellje minden generációban, és a legtöbb felhasználó által generált véleményt kapja. Ebben az időszakban az iPhone alapmodell ötcsillagos értékeléseinek aránya folyamatosan nőtt, az iPhone 5 65% -os mélypontjáról az iPhone 8 13% -os csúcsára.Ez megváltozott az iPhone 14-gyel
Drasztikusan csökkent azoknak a fogyasztóknak az aránya, akik öt csillagot adtak az iPhone 14-nek.A csökkenés nem korlátozódott az iPhone 14 alapmodelljére
Hasonló csökkenést tapasztal a 14 Pro és a 14 Pro Max ötcsillagos értékeléseinek százalékában is.folyt köv...
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #287457 üzenetére
A verzió számozásában. A végén ott az R és a C betű.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #287420 üzenetére
Nyilván ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
Én már nem hívok fel senkit véletlenül.
Teljesen átálltam arra, hogy kikapcsolom a hívást. Persze, azért még mindig ránézek, hogy tényleg ki van-e kapcsolva.
Mindegy. Ez is egy amolyan Apple feature mint a cigányoknál a nem vak ez, hanem bátor téma. Ha valaki akarja, megszokja. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #287110 üzenetére
Én a stock hátteret és zárképernyőt használom amin nincs semmi zavaró, de egyébként egyetértek veled (nem vagyok híve a fotók kipakolásának, zavar ha a kavalkádban keresgélni kell az ikonokat). Ezek a háttérképek viszont nagyon is tetszettek korábban is és most is. Letisztultak, jó rájuk nézni, nem zsúfoltak és nem vonják el a figyelmet a funkcióról.
Fiatal koromban mondjuk más voltam, én is mindenféle marhaságot csináltam a desktopokkal hogy "jól nézzen ki", de az ember idővel megkomolyodik. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
bigrob #287046 üzenetére
A Warwick Egyetem tesztelte a dolgot, íme az eredménye:
How Long Can You Leave Your Phone On A Wireless Charger?xhege: minek, úgysem látja senki? Még a végén nyakkandőt is kötsz
Citroware: a Teslánál van ilyesfajta tanulság ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #287039 üzenetére
Nem változik a kijelző mérete és keskenyebb valamint alacsonyabb lesz 1-1 milliméterrel. Vagyis honnan vesznek el? ;-)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #287037 üzenetére
Szerintem az akksi kapacitása miatt kellett módosítani. A tokból így is, úgy is kiesne a körkörös méretszűkítés miatt. A káva viszont baromira keskeny lesz így. Jövőre már kell majd hajlítani is rajta egyet, mert elfogy a széle
Bár, ebben az esetben meg lennének dobálva almákkal a rajongók részéről -
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #287035 üzenetére
Még a Pro anyagában változhat (titán), de szerintem azt sem lépik meg. Nem jött össze a szilárdtest gomb gyártása ami a nagy dobás lehetett volna, így maradtak a konzervatív változtatásoknál. Majd jövőre megint megpróbálják, addig lehet reszelgetni a yiled-en.
A cikk alapján viszont kényelmesebben simulnak tenyérbe a Pro modellek. Már akinek akkora -
Fritz Teufel
addikt
Úgy néz ki, hogy az 15 Pro és Pro Max méretei mások lesznek mint a 14-es sorozat méretei. Egy milliméterrel keskenyebbek és rövidebbek, fél milliméterrel vastagabbak lesznek. A kamerákon nincs látható változás. A sarkokon lesz egy pici rádiusz, de a szögletes dizájn megmarad. A kijelző méretek is változatlanok, minden modell megkapja a Dinamic Island-et. A gombok változnak a Pro modelleken, de mechanikusak maradnak. A némító kapcsoló is gomb lesz, a hangerő gombok egybe lesznek vonva. Az USB-C minden modellnél adott lesz.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #286964 üzenetére
Csak így ékezetek nélkül?
-
Fritz Teufel
addikt
Az iPhone-hoz van olyan óra amin írásban válaszolni is lehet Viber üzenetekre? Úgy tudom, a Viber csak tükrözve van az órára én nincs a környezetemben senki ezzel a kombóvsl.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #286695 üzenetére
Hát, a beszélgethetnénk a MacBook Prokról is
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
xhege #286684 üzenetére
Sajnos nagyon kicsi a felhasználói bázis szerintem egy Google vagy Amazonnal összehasonlítva (az asszisztens használóira gondolok, mielőtt leszedik rólam a keresztvizet). Ennek a szoftvernek tanulnia kellene és ahhoz kell a használat. Meg hát, programozói oldalról is karban kellene tartani, de az iOS is kihívást jelent nekik.
Egyszer írtam, hogy a Google valójában tökéletesen tud magyarul oda-vissza (hibátlan magyar szóval felolvasta és magyarul válaszoltam a Viber üzenetekre), de egyszerűen letiltották a lehetőséget. Írt nekik a fejlesztő, hogy segít nekik megcsinálni, szóba sem álltak vele. Csak a nem szótári szavakkal volt bajban, tehát választékosan kellett fogalmazni neki.
Ehhez képest a Siri még az angollal is küzd itt-ott. A navigáción kívül csak rádió- és zenehallgatásra lehet használni a CarPlayt, másra nem való.
A googli legalább angolul felolvassa az emaileket és az sms-eket vagy Viber üzeneteket most is, csak nem olyan szépen mint korábban. Válaszolni is lehet csak angolul. A Siri is szól, hogy üzenet, de mivel magyar, tőle a büdös életben nem tudom meg, hogy mi az. Válaszolni angolul minden további nélkül lehet. Csak hát, mi lenne a téma ugye
Ez nekem komoly visszalépés a Droidról, az biztos.
Jó gyerek ez a Tim, de csak annyi az erénye, hogy a bolt nem zuhan csak lassan erodálódik a regnálása óta. Úgy vette át Steve-től, hogy a lendület még most is megvan. De nem több már, sajnos.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
markknight #286679 üzenetére
Sajna a Siri magasan a leggyengébb az inasok közül. Ha a mesterséges "intelligencia" is ilyen lesz, akkor nem sok jót jósolok neki.
Az intelligencia azért van zárójelben, mert ez az AI attól olyan messze van, hogy nem is tudok rá példát hozni. Na jó, ismerek olyanokat akiket már igen
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kulu22 #286646 üzenetére
Majdnem azt írtam, hogy az (a)-t, de nem. Biztonsági frissítések jöttek, de nincs részletezve a javítás mibenléte.
Megjelent az első biztonsági válasz az iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 és macOS 13.3.1 esetén
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #286594 üzenetére
Ez meg annyira...., hogy fel sem merült bennem mint ok.
Ez az akkumulátoros móka tipikus 'majom és banán' probléma mint az autóvásárlásnál.
-
Fritz Teufel
addikt
Valószínűleg sejtem miért akarja kapcsolgatni. Sok ember félti a privát szféráját és ez lenne rá az egyik megoldás (megoldás?). Nyilván nem az.
Ha valaki ilyen szuper biztonságra vágyik, akkor vagy olyan telefont kellene venni amire fel lehet tenni az Ubuntu Touch, postmarketOS, Sailfish OS, Mobian, PureOS, Plasma Mobile valamelyikét. Vagy vannak kifejezetten privátra tervezett telefonok.
Az iOS és az Android is fog "árulkodni" ha a fejem tetejére állok is. Ha más nem, majd akkor amikor aktiválom a hálózatot.
Az iOS meg egy ökoszisztéma része és vannak benne jó kis kényelmi funkciók. Ehhez mind adatcsere kell, több mint stock Androidon. Ez van. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
MasterMark #286361 üzenetére
Valójában nem volt valódi közös pont. Az iOS a MacOS X-ből van származtatva ami a NexStep vagy OpenStep-en (1.0-4.0 még próbálgattam is őket) keresztül a 8-as verziójú Unix származéka. A Linux meg nem közvetlenül UNIX. Ebbe nem megyek bele, ezeket Unix-szerű rendszereknek hívják.
Nincs közös pont, de a hasonlóság nagyon sok, mivel a UNIX/GNU rengeteget merített a Unix-ból és hasonlóan viselkedik
Az Androidban a Desktop interfész megvolt, csak nem volt nyilvános és erre írt felületet a Samsung, felismerve az abban rejlő lehetőségeket.
Az iOS-ben nem tudom, hogy megmaradt-e. Ha igen, akkor nem volna lehetetlen munka írni rá egy grafikus felhasználói felületet. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
MasterMark #286346 üzenetére
Biztosan, de attól például egy iPhone nem fog kvázi PC-ként viselkedni, a DeX-nek meg éppen ez a lényege. A Droidban a PC üzemmód képesség nem lett törölve, csak nem volt aktív. Ezt aktiválta a Samsung és kapott egy UI-t hozzá DeX néven. Azt nem tudom, hogy az iOS-ből ezt törölték-e (szerintem nem), de még senki nem aktiválta. Pedig királyság lenne, mert a CPU-GPU páros gép erősebb is lenne mint a Droid.
A másik, hogy az alkalmazásoknak is támogatniuk kell a nagy képernyőt. A Dorid tudja kényszeríteni, de nem mindig tökéletes. Az Office és a Samsung gyári alkalmazásoknak van PC üzemmódja, ergo mintha számítógépet használnál és UHD-ra méretezhetőek.A lényeg: a PC üzemmód azt jelenti, hogy a másodlagos kijelzőre úgy jelenik meg a Droid, mintha egy Linux oprendszer lenne. De ez nem elég, ezt a felbontást és képernyő elrendezést az alkalmazásoknak is támogatniuk kell valamint az alkalmazások átméretezhetőségét is.
Egyébként Droidon is csak a Samsungok és a Huawei (most talán a Xiaomi is) tudja, más készülékben ilyen nincs.
Valaki korábban azt írta, hogy azért nem akarja az Apple ezt meglépni, mert akkor konkurenciát állítana az iPadnek vagy az Airnek.
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem a DeX hiányzik, azon dolgozhatnának Coupertinóban. Pároztatni egy bluetooth egérrel és billentyűzettel és jónapot. Ha kell, akkor meg dugni bele egy switchet. És mehet is ki a tévére.... A Galaxy S20+-szal kihúztam így két hónapot és még dokumentumokat is szerkesztettem (munkautasítások, eljárások írása, formanyomtatványok létrehozása és makro nélküli táblázatok)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
szabonagyur #286288 üzenetére
A legújabb Winfos frissítés ezen változtatott, már mindenkinek elérhető.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #286255 üzenetére
A kedvedért rákerestem és találtam egy hivatalos választ erre a kérdésre:
"A fiókjában jelenleg található előfizetéses zene az előfizetéséhez van kötve. Az előfizetés lemondását követően a zene többé nem lesz elérhető a fiókjában. Az előfizetéshez nem tartozó megvásárolt zenék az Ön Apple ID azonosítójához vannak kötve, amely nem előfizetés alapú, így mindaddig megtarthatja, amíg rendelkezik azonosítóval."
Amit letöltöttél, az nem fog törlődni de gondolom aktiválódik a DRM. Te le tudod törölni ahogy korábban írta egy kolléga. Ha vettél albumot, akkor azt hallgathatod minden további nélkül, de azok is csak addig hozzáférhetőek amíg aktív az ID. Ha azt törlöd, a megvásárolt zene is ugrik mert az ID-hoz van társítva.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Luck Dragon #286253 üzenetére
Szerintem az nem fog, csak nem fogod tudni hallgatni amíg nem perkálsz megint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest