- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#40993792 #242924 üzenetére
Ujjlenyomat olvasó hiánya miatt (sem) cseréltem tavaly. Aztán megvettem a legolcsóbb használt (jó akkus) AW3-at az apróról és lényegében megszűnt a maszkban feloldás problémája.
Direkt vissza olvastam, hogy jól látom-e, de amikor a választ írtam a HSZ-edre, akkor úgy olvastam, hogy nem tetszenek. Sorry, ezek nekem is tetszenek
-
válasz
FIREBLADE78 #241475 üzenetére
Nekem is, de betudtam a bétának, a másfajta maszknak és úgy általában a másfajta körülményeknek (fényviszonyok).
Lehet ezért nincs még végleges 14.5
-
Sziasztok!
Hogy lehet az beállítani, hogy az applehirek.hu linkjeit betöltse a safari
-
Sziasztok!
XS készülékemben szeretnék akkut cseréltetni.
Istyle-nál az akku csere online időpont foglalásnál nem tudom a készülékem kiválasztani (de ha még rámondom, hogy csak X), akkor sem tudok időpontot foglalni. Mikor kerülnek új időpontok megnyitásra?
Valakinek tapasztalat, illetve egyéb hivatalos hely, ahol megvárható a csere és gyári technológiával gyári akkut tesznek be
-
-
válasz
balinlin #231825 üzenetére
Igen, mert még a samsung nem ad el nekik ilyen kijelzőt. Arra nem emlékszem, hogy azért, mert meg szeretnék őrizni a technológiai előnyüket, vagy pont ezért annyit kérnek értük, amit az apple nem hajlandó kifizetni.
Már fél éve arról pletykálnak, hogy nem lesz az idei telefonokban mégsem a 120Hz.
Hogy függ ez össze
A változó képfrissítési rátát tudó készülékek lehetnek 1Hz-120Hz között bárhol. Tehát AOD 1Hz és bizonyos látható esetben 120Hz, amikor pedig nem számít látványosnak és akkut kell kímélni, elég a 60Hz.
Samuéknél van egy ideje, remélem az apple is bevezeti jövőre már.
-
válasz
bluekoli #231682 üzenetére
Magyar jogszabály szerinti +1 szavatosság Apple által "garanciának" kezelésétől esel el. Olvass vissza kérlek, hetente 10+ számra szokott felmerülni a kérdés / probléma.
Ha céges számla, akkor ne is gondolkozz, vedd az olcsóbbat.
Ha kellene esetleg a 3 év garancia, akkor várd meg a január 2. és vedd a drágábbat.
-
Apple.hu -- mini fehér 64GB november 13. (elvileg)
Párszor lehalt az oldal is, meg 502 gateway error...Apple.de -- homepod mini fekete 5-6 hét kb 2 után 10 perccel értem ide, hogy megrendeljem (a telefon volt a fontosabb) kb december 15-22.
-
válasz
Reverting #230808 üzenetére
Áhh, így értem. Nekem ez annyit segített, hogy veszek egy ilyet és egy olyat is.
Még nem tudom melyiket hol fogjuk használni, de azt majd kitapasztaljuk. Nappali napközben gyorsabb töltési igény MS, ikea éjjeli szekrény éjszakára verzió. Feleségemé lesz, nekem marad az Xs, emiatt ez még képlékeny
-
Azokat a fórumtársakat kérdem, akik előrendeltek 12-t vagy 12 pro-t. Ti mikor kapjátok kézhez a készülékeket
Nem rendeltem, csak kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra.
-
Sziasztok! Rendelt már valaki az apple.hu-ról? Céges költségként szeretném elszámolni a vásárlást. Ugye rendes magyar számlát adnak? Nem valami külföldit
-
válasz
MasterMark #228401 üzenetére
Köszi köszi, beállítottam, kíváncsi vagyok veszek-e észre változást bármiben is
-
válasz
MasterMark #228392 üzenetére
Szia, ezekről tudnál picit bővebben írni?
DTIM period default 1 volt nekem 2G és 5G esetén is.
Átállítottam 3-ra mind a kettőt.
A másik tulajdonságot nem találom (unifi kontr.).
Fentiek hatására mit értem, érhetek el
-
válasz
FIREBLADE78 #227545 üzenetére
Maximálisan egyet értek.
Wajk: nem akarok most telefont venni, de ha ilyen lesz, akkor biza veszek
Icecave: bizonyára tudod, hogy egy jelkód nem feltétlenül 4db szám
Ettől függetlenül igazad an, nem kell a maszkot csesztetni, maradjon csak fenn.
-
válasz
Lacikaaa001 #224903 üzenetére
Csinálj egy restore-t mentésből és tippre javulni fog a százalék.
-
válasz
Gábor870508 #224902 üzenetére
Icloud mentés után csinálj egy teljes visszaállítást, ha már ha túl vagy a hard reseten (power + home, míg az alma logót nem látod).
-
válasz
norbertoth #224104 üzenetére
Próbáld meg itt megkeresni, hogy van-e hozzá illesztőd.
Ha találsz hozzá illesztőt, akkor a homebridge jeligére tudsz elkezdeni keresgélni. Lehet ágyúval verébre, de 0gy HomeKit integrált lehet a dolog teljesen
-
válasz
burgatshow #223539 üzenetére
Komolyan “IRL”???
Már itt is
-
-
Számolgattam én is, de majdnem forintra pontosan 440K jön ki a 11pro max esetén középárfolyamon váltva, mint itthon.
Németeknél lehet megoldható lenne, hogy kijöjjön céges vásárlásnál applecare+-szal ~449-ből. Itthon 2 éves biztosítással ~407K lenne.
Nem tudom mennyivel lehetne többért eladni 2 éves korában, úgy hogy van még rá 1 év ac+ Gyanítom nem 42K-val többért. Különbözetből már majdnem kijön nettó egy airpods pro.
-
Köszi mindenkinek a visszajelzést!
Akkor csak az Apple Curve Raiffeisen háromszögben lehetett a probléma.
Remélem holnapra elmúlik, nem volt még ilyen gondom soha, pedig már egy ideje használom... (nap, mint nap) -
Sziasztok!
Apple Pay nektek sem működik?
Sem a helyi coopban sem a pesti MC-ben nem ment a RAIFF és Curve reggel sem.
-
Sziasztok!
Hogyan lehet beállítani azt, hogy ha egy számítógépet megbízhatónak jelöltem, akkor azt jegyezze meg a készülék
Az elmúlt pár napban nem volt vezetékes net és állandóan megbízhatónak kellett jelölnöm a gépet a jelkód megadásával.
-
Van itt valaki, aki myRaiffeisen appot használ és jailbreakelt is
Nem akar működni. FlyJB tweaket bírtam működésre bírni, de továbbra sem engedi használni a banki appot. Redditen javasolták, hogy töröljük az appot és a tweaket is, majd vissza a tweak, vissza az app (de nem indít el), tweak engedélyez, tiltások beállítása az appnak (banki) és örül. Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy a tweak uninstall és reinstall után majd minden beállításom megmaradt.
2-3 éve fejlesztettünk iOS appot, akkor is hasonlót tapasztaltam, hogy mintha megjegyeződnének "dolgok" uninstall és újra install között.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám megoldani, clean install nélkül
-
válasz
kleinguru #219950 üzenetére
Találtam néhány választ magamnak:
Akku: BatteryPercentX
Billentyűzet: Szifon, de ezt lehet lecserélem az ipad gyárira ha találok ilyet (megszoktam a gyárit, a másodlagos karakterek (számok, kukac, stb) hiányoznak az ipad-ről)
Widget eltüntetés: XBSpotlightScroll (megoldotta a zárolási képernyő dolgot is (majd nem tökéletes amúgy, mert tudnia kellene azt, hogy a kamera nem tölt be a swipe-ra csak ha hosszan nyomom a kamera ikont, ha javítani fogják, akkor tökéletes))Amikre nem találtam működő megoldást:
Hangposta száműzése, Animációk sebességének további növelése, Control Center és a notification page elérésének felcserélése (az Activator elvileg jó lesz, de vannak még függőségeik, amik nem frissültek). -
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült a jailbreak. Cydia Impactor nekem nem akart működni, állandó hibaüzenettel leállt, AltStore lett helyette. Sikerült.
Tudtok valami megbízható normális forrást (akár csak weboldal szintjén), ahol össze van szedve működő (frissített) tweakek?
A billentyűzet fix (szifonos) kiválóan működik
Ami még érdekelne, az animációk sebességének növelése, vagy kikapcsolása...
Widget felület eltüntetése (a lockscreenről is)
Akku százalék megjelenítés a CC használata nélkül
Hangposta száműzése
Letöltési sebesség kiírása
A zárolási képernyőn a kamera swipe kikapcsolásaMinden hasznos további jó ötletet és toolt szívesen fogadok
-
-
Teljesen publikus és szívesen venném, ha megosztanád.
Nyilván részemről publikus csak, amúgy nem értem, hogy miért ne lenne az publikus, hogy használhassak egy szolgáltatást jailbreakelt eszközön is. Azt értem, hogy igyekeznek nehezíteni, de a saját felelősségemre vállalom annak megkerülésével bármi kockázatot.
Tudom tudom Magyarországon vagyunk és itt nálunk nem megkövetelt a szerver oldali validáció, de azért egy OTP bank esetén bízom a meglétében. Amit rendszeresen használok a fentiek közül az az iCsekk, a többi engem nem érint.
-
válasz
Sawyer_ #219889 üzenetére
Ezekbe a készülékekbe az intel "csodálatos" modemjei kerültek, amiket nem vesz észre az ember normál esetben. Azonban ha gyenge a térerő, akkor látványos a különbség a qualcomm modemes társaikhoz képest. Az európai verziók mind intel modemmel rendelkeznek, érdemes lenne keresned egy amerikai verziót, ott az általad is gyakran használt esetben sokkal élhetőbb a készülék.
Ha nem akarsz vesződni az amerikai verzióval, akkor még fél megoldásnak ott a wifi call. Ha van wifi (normális), ahol dolgozol, de nem jó a térerő, akkor is működnek a telefon hívások.
-
Igen igen, de van akinek már újabb van
Felcsillant a szemem, hogy végre a felső billentyű soron újra lesznek számok és csak a magyar ékezetek lesznek, továbbá a hangpostát is kikapcsolhatom (bár már szinte egyáltalán nem nyomok rá még véletlen sem, nem úgy mint régen).
Aztán az animációk sebességén is lehetne állítani...
Az első laptól balra található részt is ki lehetne kapcsolni azt sem használom.
Aminek nagyon örülnék még, hogy ha felcserélhető lenne az értesítés központ és a control center elérhetősége (bal fenntről lenne a CC, jobb fentről az értesítések).
Akku %-ot is lehetne valahogy kiíratni.
Más nem jut eszembe hirtelen. Szerintem megpróbálom az iOS 14-ig újra.
-
válasz
MasterMark #219152 üzenetére
Pontos házszámok
-
-
Sziasztok!
Feleségem SE (2016) készülékének az akkuja 80%-os. Jó lenne cserélni.
Az iStyle esetén ~17K lenne. iSamurai esetén 7K (nyilván ez nem gyári).Saját magam nem szeretném cserélni, de ha valakinek van bevált eladója, ahol tudok ilyet szerelő készlettel rendelni, akkor kérek egy linket, hátha még is neki futok
Kérdésem, ti melyiket ajánljátok?
-
válasz
radi8tor #218285 üzenetére
Igen, jártam már így én is anno, amikor nem mágneses kábelt használtam. Itt már a lightning fej folyamatosan benne van a telefonban. A kábel és a fej csatlakozója egy idő után korrodálódik és kopik, így nem mindig érintkezik. A fej fordítása a készülékben általában segít.
-
válasz
clizer #218260 üzenetére
Ilyet használok autóban, hordok magamnál táskában, van az éjjeli szekrényemen.
Mégneses kábel. Egy fokkal jobb talán, mint a moizen volt anno. Sajnos itt is előfordul, hogy meg kell fordítsam a fejet a telefonba, hogy elkezdjen töltést felvenni.
Maga a kábel nagyon strapabíró, illetve tapintásra elég minőségi.
-
válasz
norbertoth #217589 üzenetére
Van saját topikja, ott érdemes olvasgatnod.
-
válasz
aujjobba #217444 üzenetére
Volt órám is (S4).
Tetszett meg minden, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Eladtam egy hónap után. Majd pár év múlva újra nekifutok, de engem idegesített, hogy még 1 dolgot kell töltsek. Nem szeretek órával aludni (legalább monitorozta volna az alvást), sportra nem tudott rábeszélni (mondjuk, volt, amikor miatta gyalogoltam "feleslegesen", hogy meglegyen a gyűrű, ez jó volt). Kicsi kijelző, állandóan rezgett, azt nyomkodtam. Az ApplePay-t is csak két kézzel lehetett használni (az a kezem, amin az óra volt és a másik, amivel duplán nyomtam a koronát). Sokkal jobban szerettem az ujjlenyomat olvasós AP-t.
-
válasz
zaskar #217429 üzenetére
Maszkos boltba “járkálós” időkben én is kikapcsoltam. Bár ne tettem volna. Lehetet az összes kártyát vissza tenni. Ráadásul volt negyed óra is mire sikerült (kikapcs), mert a céges levelezés miatt nem lehetett, előbb azt törölnöm kellett, utána engedte.
Remélem az idei modellben lesz már ujjlenyomat olvasó is.
-
válasz
MasterMark #216018 üzenetére
Nem sajnos.
-
Sziasztok!
Egy a telefon gyári alkalmazásával készített videónak a geo infóit hogyan lehet korrigálni?
Egy szomszédos települést jelölt meg, mint a videó készítésének helye, pedig otthon voltam.
-
-
Sziasztok!
Édesanyámnak van egy i5-ös készüléke.
Most karácsonyra kapott egy tabletet is (air 3).Volt egy régi ipadje, amin az én icloud fiókom volt bejelentkezve.
Be lett kapcsolva az icloud fotótár az újon.Szóval teljes káosz.
Szeretném, ha a régi ipad képei, az ő accountjában lenne, valamint a jegyzetek is.
Hogyan tudom ezt összehozni? Van valami szerkesztő felület, alkalmazás, vagy bevált gyakorlat -
válasz
lugosi #212478 üzenetére
Kedvesek voltak, mikor felhívtam őket. 20 perc alatt megmondták, hogy bekapcsolják, de kell a voLTE is hozzá, mondom rendben.
Ezután közölték, hogy ha bekapcsolják, akkor az sms értesítő szolgáltatás globálisan (tehát mindegy, hogy gsm, vagy wifi hívás) nem fog működni.
Duál simesként sajna nekem már a voLTE is porblémás mindkét kártyára, de az sms értesítés nélkül nem tudnám, hogy kerestek a másik számomon.
Egy darabig marad ez is technikai kuriózum.
-
válasz
anderledani #210169 üzenetére
Nekem is ezt csinálja
-
válasz
K1nG HuNp #208448 üzenetére
Nekem 4 volt, nem volt rossz, de egyesek szerint a 4-től érdemes megvenni, mert látványos azért a kijelző méretnövekedése.
Nekem a 4-sem érte meg (el is adtam). Jó pofa dolog, de hogy álljon benne a $, annyit nem ért nekem.
Aki sportol, annak megérheti, teszem hozzá.
-
válasz
szabogabor10 #206584 üzenetére
Amennyire hallottam a mányáger réteggel van a baj
Az app valami botrány...
Sebesség... az mi?
Reprodukálható fagyások... verziók óta javítatlanul.Ha megerősítek vele egy netes vásárlást kikapcsolja a faceid hitelesítést...
-
-
válasz
DaveHutt #205402 üzenetére
Nem zavar, mert nem lopják el, de ha el is lopják, akkor touchid esetén sincs ez a gond.
Ott az a gond, hogy néha törölni kell az érzékelőt.Továbbra is azt mondom, hogy együtt lenne király a két technológia.
sylex1: egyáltalán nem kell ránézni a készülékre az általam írt példában, ezért jobb Apple Pay esetén a touchId.
-
válasz
CharlieDrop #205395 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy legutóbb tesómnak odaadtam, hogy fogja meg, amíg végzek a fodrásznál. Igazából nem csinált vele semmit, csak egyik kézből átette a másikba, meg vissza, de ez idő alatt a kijelző felébredt, helytelen arcot látott (vagy nem látott, mindegy), mire visszakaptam a telefont írhattam be a jelkódom (nekem nem 4db szám, hanem jóval bonyolultabb (tudom, én vagyok a hiba: minek adtam oda, válasszak egyszerűbb jelszót, meg különben is
))
Autóban a tartóban is előfordul, ha jön értesítés én nem látja a fejem, akkor miután kiszálltam a kocsiból csak jelkóddal tudom feloldani.
-
válasz
syIex #205352 üzenetére
Pont az Apple Pay esetén a legjobb a touchId. Senki nem nyom semmit, nem old fel semmit. Kiveszed a zsebedből, ujjad rajta (rajta, nem kell nyomni) a home gombon, tartod a terminálhoz és a hangjelzés után elveszed a telefonod. Még a watch-tól is egyszerűbb.
A terminál bekapcsolja a készülék "fizetős módját", emiatt elég csak az ujjad rajta legyen a home gombon, mert az olvasó már aktív.
-
Sziasztok!
Mágneses töltő kábelem (moizen m4) tönkrement. Szerettem volna venni újat belőle, de már nem kapni.
Tudtok segíteni, hogy nektek mi vált beSzükségem van rá az éjjeli szekrényemen, a kocsiban és a táskámban is, szóval egyből 3db-ot kell vennem.
-
válasz
Prowler #204500 üzenetére
Azért pár helyen nem jönne rosszul még:
* ApplePay
* Ásítás közbeni feloldás (nem tudom miért akarom használni, ha ásítok, rendszeresen előfordul)
* Fektetett mód
* Autóban a műszerfalon (eléggé nyújtózkodni kell, hogy sikerüljön)
* Továbbá egyáltalán nem gyorsabb a faceid, sőtFentiekkel együtt persze értem, hogy nem feltétlen volna értelme erre áldozni fejlesztést, ha van helyette értelmesebb, de ha nincs, akkor legalább ezt csinálják meg rendesen.
-
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan töltőt, ami a gyárival megegyező módon tölt csak egyszerre akár két készüléket is?
Kevés a konnektorom és került egy watch is portfóliómba
A készülékek egész éjszaka töltőn lógnak. Tudom van "okos" töltés és a töltésvezérlő is csak annyit vesz fel, ami neki szükséges, de azért jó lenne, ha nem gyors töltő lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest