- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HJ.Henry
tag
Ez is szerintem csak egy probálkozásaminek igaz van eredménye,dea mai konfigokban nem állja meg a helyét.
Ez kb olyan mint anno Ordasy probálkozott ultrahangos párásitóval.A végeredmény nem rossz,müködik a dolog de nem az igazi. -
Hani
aktív tag
Elég szépen halad az ionos hűtés-topic az InventGeek-en - a 3.0-ás hűtő már egészen használhatónak tűnik. Asszem, a karácsonyi punnyadás helyett összedobok valami hasonlót, aztán kiderül, mit is tud a dolog - ha valahogy le tudja csendesíteni a tápot és a procit, már megérte.
-
harry
veterán
Először a labor, aztán otthon is, idő kérdése
Mint ahogy pl a topic elején régen, a vinyót, mint hangforrást emeltétek ki, erre (hát még nem átlagfelhasználói körben, de) megoldás lesz az SSD vinyók.
-
ssolitude
őstag
Mindaddig, amíg blokk van a hűtendő alkatrészeken, ez csak egy halkított léghűtés. Hogy a teljesítménye milyen, arról nincsenek információk.(Hogy egy laborban egy ''chip-utánzatot'' 60-ról 35 fokra hűtöttek, az egy dolog.)
-
ÉM
tag
Tegnapi cikk: [link]
Nem lenne rossz, ha belátható időn belül, száműzni lehetne a gépből a ventiket. -
Obi-1
őstag
A projektben egy nagyméretű ionizálót (>1m) alakított át, hogy egy elektrosztatikus töltésű fémlap helyett három dolgozik párhuzamosan. Így nyilván közel háromszor akkora szelet kavar.
Tény, hogy a konfig nem igényelt komoly légmozgást.
A vinyó használatát a projektben nélkülözték, de szvsz sem a vinyó hőtermelése, sem az általa okozott zaj nem lett volna akadály. Az elhelyezésével persze lettek volna gondok. Az optikai drive elhelyezése is nyilván megoldható lenne, akár nagyobb torony, akár alacsonyabb ionizáló egység használatával.
Tény, hogy egy igényesen kialakított léghűtés továbbra is verhetetlen marad ár/érték szempontból.
Már azt hittem, elmerült a téma végleg, meglepődtem, hogy ennyi hsz született. -
domi007
őstag
valaki szóljon már beel rajtam kívül is ..
-
KrAt
veterán
Igazából sokat (teljesen) nem tudok angolul, de ahogy elnéztem, az az ionbigyó (ott az 5,25ösök helyén) végzi a légmozgatást? Vagy ez hogy van?
-
domi007
őstag
Egyébként talán a vízhűtés alternatívája lehetne, de a hűtési teljesítmény: átlagosnál jobb, de nem olyan kiemelkedő, vízhűtésszerű.
-
domi007
őstag
Nem tudom, miért mondod, hogy egy komolyabb konfigot nem vinne el:
A tesztben egy Pentium D-t használtak, amelynek utánanéztem: 95W a hődisszipációja...
Szerintem ez elég meggyőző...
Ja, az szerintem természetes, hogy az iRAM az egyelőre nem megfelelő megoldás(talán ha megfelelően fejlett lesz, és olcsó lesz a RAM), de egy nagyon halk vinyó talán már alternatíva lehet....bár lehet, hogy tényleg az az igazság, hogy nem érdemes megépíteni, ha bármilyen zavaró, zajos tényező van. -
ngabor2
nagyúr
csak a vinyónak már elég érdekes helyet szorítani
legfeljebb egy pci-kártyára ráerősítve. de annak a hűtését már elég neccesen vinné el. talán egy laptopvinyóét.
irodai gépnek meg túl drága. arra egy 2GHz-es p4 bőven sok, annak a hűtése meg csendesen, olcsóbban megoldható.
a htpc-vel annyi a baj, hogy hogy teszel bele egy dvd-olvasót, illetve hálón keresztül szeded a megnézendő cuccokat? esetleg tuner/satkártya?
bár... megoldás: külső hálózati tároló az előszobábanott zajonghat a 2x500GB hdd
netezni, meg mindenre elég.
-
ngabor2
nagyúr
végignéztem a projektet... asszem ebben a formában nem sok értelme van. lemond az összes mozgó alkatrészről, az összes háttértár egy max. 4gb-os ''ramdisk'', ami külső táp nélkül kb. 8 óráig őrzi meg a tartalmát.
az ionoktól eléggé védve van egy földelt kalitkával gép, amiatt nem nagyon kell aggódni. komolyabb alkalmazást nem hiszem, hogy ebben a formában el tudna vinni. -
domi007
őstag
Helloka,
Én is olvastam, és mivel volt otthon elfekvőben egy ilyen ionizáló-légfrissítő.
Nos, amikor bekapcsoltam, alig lehetett érezni valami légmozgást. Nem tudom, az ionszelet lehet-e érezni, de mindenesetre én semmit nem éreztem...
Ja, és valaki el tudná mondani, hogy mit kell átalakítani az ionizátoron?
THX!
DOMy -
Obi-1
őstag
A lég-, víz- és nitrogénhűtések mellé remélem befér ez a nagyon csendes megoldás is:
[link]
Az átalakított légszűrő / légtisztító mindenféle mozgó alkatrész nélkül végzi a légmozgást.
Azért kiváncsi lennék, mennyit fogyaszt, nem káros-e a gép belsejében a magas negatív töltésű ion-koncentráció.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- ASUS routerek
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mortal Kombat 1 (2023)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Goddess of Victory:Nikke
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest