Új hozzászólás Aktív témák
-
defaultdict
újonc
válasz
choozee #2245 üzenetére
Mondok még ide pár érdekességet, bár kicsit megkéstem a válasszal, lehet, hogy már túl vagy a bevallás leadásán.
Nekem is VUSA van és az IBCE-s HTS dokumentumban a 2024-03-27 és 2024-06-26 -es tranzakcióknál nálam nem 28%-os érték szerepel a "Magyar forrásadónál", hanem 15%. Na ezt bógozza ki valaki, hogy nálad miért 28, nálam miért 15%, pedig teljesen ugyanarról a dologról van szó.
Ilyenem volt tavaly is, ott is 15% szerepel nálam a magyar adóknál.
Mindegy, ezzel nem is foglalkoztam tavaly se, "a szolgáltató vonja le és fizeti be címszó alatt."
Ami még érdekesség itt, hogy a 2022-es HTS doksin ez még "Dividend Income and Payment-in-Lieu Income
Osztalékjövedelem és osztalékhelyettesítő jövedelem" volt, és osztalékként is lett bevallva.
Idén egyébként át is szervezem a distributing ETF-eket accumulating-re, ez még régebbről sajnos így alakult, hogy distributed lett accumulating helyett. Meg így egy nagy részét már TBSZ-re viszem be.Az IBIE-es időszakra eső tranzakcióknál már nálam is 0 szerepel mind a külföldi, mind a magyar forrásadó oszlopokban.
Ennél a Gross Amount (HUF) összegét és annak 15% adóját beírtam a "183. Kamatból származó külföldön (is) adóköteles jövedelem és adója" sorba, a 13% szochót pedig a
"293. A magánszemély szociális hozzájárulási adója - Kötelezettség mezőjébe".De itt még nincs vége:
SYEP avagy Income paid by IBKR
Ezt nálam az IBCE az M30 doksin, mint "167. Osztalék címén megszerzett jövedelem és adója" tüntette fel (tavaly is), az adóbevallás tervezetbe már "169. Értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem és adója" sorba került be (tavaly még nem), ráadásul kicsit más értékkel (kb 50Ft különbség). És hát ez inkább tényleg ez, és nem osztalék, szóval ezt hagytam így a bevallásban, meg az értéket is hagytam, nem írtam át arra, ami az M30-on szerepel.
IBIE-nél még nem volt ilyenem.CYEP
Ez az M30-on és a bevallás tervezetben is
"18. Egyéb jogcímen kapott jövedelem" sorhoz került.
De ezt a HTS dokumentum is írja:
"""
A Cash Yield Enhancement Program-ból származó jövedelem (Egyéb jövedelem a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 28. §-a értelmében)
Note: IBCE Zrt. is liable to pay the Social Contribution Tax due on the CYEP income as Other Income.
Megjegyzés: A CYEP jövedelem mint egyéb jövedelem után felmerülő szociális hozzájárulási adó az IBCE Zrt.-t terheli.
"""
Szóval végülis ez ok. Jé, valami azért tud stimmelni is?
IBIE-nél még nem volt ilyenem.Profit & Loss from Equity, Bond, & Commodity Trading
Ez meg, ahogy írták is a "172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója" sorba megy.
Ez egyébként az M30-on nincs feltüntetve, de a bevallás tervezetben szerepelt, szóval ez is wtf.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged