Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
kb. 25 TBSZ-em van, ha az egyszerre fordulók összegeit vetem össze, akkor is van 2.7 : 1.0-hoz arány; szerintem kiszamithatatlan, hogy mit hoznak az evek (1-2 esetleg, de 10-20-30 ?)
az elköltés az hülyeség, azt bárki tudja, az nem kihívás, nem feladat; megkeresni, "fialtatni" az az igen! (és nem is csak humor)
-
avl
senior tag
ezt mostanság mennyire éli ki a Revolut ?
több eve van naluk szamlam, korabban mozgattam is rajta nagyobb összeget, valtottam €-ra, miota IB van, ez a tevékenységem ~megszünt
viszont jövö januar elejen lesz ~8000 $ Raiff. szamlamon, amit IB-re szeretnek minel olcsobban juttatni; erre mi a jo megoldas ? eddig azt gondoltam: kartya möge $-os raiff. szamlam, kartyaval REvo-ra feltöltés, onnan IB-re küldés
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #513 üzenetére
"problémám" nekem sem
nyilvan összegfüggö is, es elvileg elkepzelhetö, gyakorlatilag fogalmam sincs, hogy nagy forgalmun lehet-e es mennyivel jobb áron venni/adni; ebben kerdeztem ilyesmit: #127
ha veszek (mert el nem igazan adok
, akkor szoktam onvista alatt alla Kurse es több tözsden nezni, de ugye nem realtime mindegyik stb. ..esetleg elmult napra idö fölött lehetne görben abrazolni valami nagy forgalmu papir arait, abbol kiderülhetne
-
avl
senior tag
válasz
tothjozsef #508 üzenetére
igen, smart routing-ot altalaban nem erdemes hasznalni, gettex a legkisebb fix jutaleku, erdemes itt rakeresni ezen kulcsszavakra
-
avl
senior tag
igyekszek ugy tervezni, hogy rendkivül kis esélyü legyen egy feltörést igénylö helyzet; persze tudom: nem minden tervezhetö, de ezert van/kell TBSZ-en kivül PMAP, es persze evente jarnak le, azaz elöre lehet latni nehany honapot, es többnyire lehet kicsit kesleltetni egy kifizetest, hogy addigra forduljon, illetve jelenleg már minden evben 4-5 TBSZ-em fordul (4 szolgaltato, 25db TBSZ)
-
avl
senior tag
válasz
Blaymoira #301 üzenetére
valaki probalta egyebkent mar, hogy tenyleg konkretan mikor, mire, mi volt legolcsobb ? ...persz azt gondolom nagy jelentösege nincs 1-2 € különbsegnek
arra gondolok, hogy gettex-en lehet kisebb a forgalom, nagyobb a spread, stb., de a min dij 1.25€ es 0.05%-tel ez 2500 € eseten esik egybe
ha valaki 2500-3000-3500-4000-.... €-ert kereskedik, konkretan nezte valaki, hogy a masutt pl. min. 3 € be tudta-e hozni pl. a kisebb spreaddel, kicsit olcsobb veteli vagy dragabb eladasi arral a min. dij hatranyat ?
pl. 3000 €-ert 100€-s 30db ETF-et veve gettex-en 1.5€ a dij, total: 3001.5€
ha a 3 €-s min. diju tözsden veszi az ember, akkor 3001.5-böl akkor kerül ki 30 db, ha az ara (3001.5-3)/30=99.95€ a darabár; van ekkora különbseg tözsdei arakban ? vagy hol igen, hol nem ?
-
avl
senior tag
sokkal korabban PredatorZoli-nak volt olyan beirasa, hogy lehet, hogy idönkent teszik a gyüjtöröl az egyeni szamlakra, nem folyamatosan
akkor meg aki kicsivel az egyenikre tevés elött utalt, aze hamar megjelenik, aki meg az elözö egyénikre tevés utan röviddel utalt, annak tovabb tart.
azt en sem mondom, hogy ez 2024-ben top megoldás lenne
-
avl
senior tag
"a letölthető trade visszajelzésnek" -> ennek kapcsan korabban nekem is volt kerdesem, ez volt az en kerdesem:
IBIE: van ra lehetöseg, hogy egy nehany perce vegrehajtott tranzakciot, adatait kompletten visszanézzek ? desktop-os IBIKR felületen vagy mobil-on
es a valaszok ra - amiket
es azota is hasznalom: https://itcafe.hu/tema/mibe_tegyem_a_megtakaritasaimat/keres.php?rto_msgid=115865
a tözsdevalasztas kapcsan korabbi: [link]
tenyleg megnezed az aktualis cucc spread-jeit a különbözö tözsdeken a veteledkor ? az nem kis raforditas szerintem
eddig kb. 30 trade-em volt IB-nel, talan 2 volt nem gettex-en, hanem smart routing-gal; a többinel manualisan gettex-et valasztottam,
amit még szoktam: amit epp venni akarok, megnezem onvista alatt, "alle Kurse" pl.: [link] hogy hol mennyi illetve lejjebb nehanyra pl. gettex-re, tradegate-re, ...mutatja "Echtzeit"-ben is a "Times & Sales"-t
pl.: most 8:53-kor: -
avl
senior tag
kivancsisag ennek kapcsan: "melyik piacon" -> ezek szerint Te nem allitod be a piacot, hanem smart routing-gal szoktal ?
egyebek:
en beallitom gettex-et, mert ugy latom az a legjobb, smart routing akarhova is elvihet, lasd: #117145peetie1 avl#117108
igaz: #117149PredatorZoli
nekem laptop-os IB felületen ma sem mutatja a tözsdet csak a többfele lehetöseget, mint ~3 hete irtam: #122148avl
telefonon jol mutatja, a lehetösegeknel latszik a tözsde neve
akkor mar meglestem az Avantis Global Small Cap Value -re mit mutat: ott csak 3 tözsden mutat lehetöseget telefonon, es nincs köztük gettex (balra), jobb oldalon SPDR ACWI IMI ETF-re rengeteg (szerintem 10 feletti) tözsdet mutat es közte gettexet is:
-
avl
senior tag
csak IBIE-nél vagyok/voltam
amig €-bol vettem ETF-et, addig nem tűnt fel -így valószínű nem is volt - “ráhagyás”
hogy lett a “vetelkori” konverzio, azóta tűnik nekem fel a rahagyas (hogy ez épp 1% lenne, azt nem néztem)
nekem teljesen érthető, hogy ha pl. € / HUF gyorsabb ingadozása miatt “ráhagy”
kicsit engem is zavar, de leginkább a TBSZ utolso új pénzéből maradó lesz kicsit zavaró, hisz az előző maradvány a következő vételnél beforgathato
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X, RTX 3070 + Garancia
- Bomba ár! Panasonic FZG1-3 Tablet - i5-5G I 4GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu Celsius H710 - i7-2720QM I 4GB I 250GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest