Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Andralin

aktív tag

válasz Simia #2979 üzenetére

Nagyon köszönöm a segítséget!

Működik most már az engedély, elsőre nem az összes európai országra adta meg, újra kellett kérni.

Ebben a keresgélésben szeretnék még segítséget kérni tőletek, mert ez nem teljesen tiszta.

Az alábbi papíroból szeretnék venni a leírás alapján:

iShares Core S&P 500 (€CSPX)
    Ezt sikeresen megtaláltam az SXR8 tickerrel, és vettem is belőle. Megtörtént életem legelső részvény vásárlása! :DD

iShares Nasdaq 100 ($CNDX)
    Megtaláltam a justetf oldalon, SXRV ticker kód, IB-n is megtaláltam ezzel, így akkor ez sima ügy.

iShares Core MSCI Emerging Markets (€EMIM)
    Megtaláltam a justetf oldalon, de ticker (IS3N) alapján nem találja az IB. ISIN kód alapján keresve pedig van egy rakás találat. Ilyenkor hogyan döntsem el, hogy melyik az, amelyik megfelel a keresésnek?
    Pl. ilyenek vannak: EMIM STK@SMART, EMIM STK@AEB, EMIM STK@IBIS2, EMIM STK@EUIBSI és még egy tucat további.

iShares Core MSCI Europe (€IMAE)
    Na ez is trükkös. Justetf alapján ticker kód: EUNK. IB megtalálja így: EUNKN ISHARES CORE MSCI EUROPE ACC MEXI
    És külön engedélyet kellett kérnem mexikói papírok vételéhez. Ha ez egy Fejlett Európa papír, akkor mi köze van hozzá Mexikónak? Itt most teljesen elveszítettem a fonalat. Vagy valamit rosszul csinálok? IB-n ezt a papírt más kóddal keressem?

Új hozzászólás Aktív témák