- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Fotók, videók mobillal
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
válasz
donat_sz #2658 üzenetére
Én igyekeztem mindent rendesen bevallani, de nem állítom hogy sikerült.
(Küzdöttem az eSZJA-val rendesen, de annak oka nem tartozik a tárgyhoz).Itt a fórumon is vita volt belőle, hogy hogy kell leadózni az ajándék RSU-t illetve a részvényt. Két "tábor" volt:
a.) RSU Vestingkor SZJA+SZOCHO még abban a negyedévben SZJA+SZOCHO előleg befizetése, majd eladáskor pedig ETÜ vesting kori értékhez képest + osztalékok adózása
vagy
b.) RSU fázist kihagyni, és eladáskor ETÜ-zni 0 berekülési értékhez képest + osztalékot leadózni
Az SZJA törvény idevágó passzusát csócsáltuk sokat.
Egyik nézőpont, másiknézőpont, volt még több is, de ezeket raktam el az "archivumomba"Én a b.) megoldást fogadtam el, remélem nem lesz baj belőle.
A következőket töltöttem:
- 167. Osztalék címén megszerzett jövedelem és adója / d+e (mert volt osztalék az ajándékrészvény után)
- 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója / d+e (mintha 0-ért vettem volna, és az egész eladási ár nyereség lenne)
- 176. a fentiek összege.
- 214. A 2024. évre vonatkozó bevallás 24SZJA-04-es lap 172. sor "e" oszlopából figyelembe vehető összeg
- 215. Az adókiegyenlítési keret összesenAzt hiszem mást nem töltöttem.
ui: ha a másik adózást választottam volna, akkor kellett volna 70-73-ig tölteni a megfelelő negyedévet amikor a vesting történt, illetve 293., 295., 296-ot, de ezt már csak az egyéb a.)-ként leadózott dolgaimból vontam le, nem 100-ig biztos hogy nem kellett volna mást is betenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest