Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mexildos

aktív tag

válasz fgordon #610 üzenetére

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Megnéztem a manualt. Érdekes. Ha egy processzor van csak akkor például csak egy PCI-e 16 van és pár apróbb sin. Tehát nem 100%-os a rendszer. De elvileg el kell hogy induljon. Sok egyebet a másodlagos processzor kezel ami a síneket illeti.

Az előző generációs lapokhoz elég széles OS támogatás volt. Meglátjuk majd.

• Mexildos

aktív tag

válasz fgordon #604 üzenetére

Szia. Bocs csak kicsit felidegelt az előző hozzászóló. (Cybertrone-ra gondolok)

Én WS-t szeretnék összetenni. Procit nagyjából tudom melyiket veszem. Alaplap kérdés.

Alaplap kérdéses. AZ EVGA csak azért mert abba csak 16x-os sin van. Videókártyán és I/O vezérlő kártyán kívül mást nem lehet beletenni. Asszem az 1x 4x pci-e bővítés nem megy. Illetve hiányolom a régi PCI sint. Viszont portokkal nagyon jól felszerelt az EVGA SR-X Szinte majdnem tökéletes. A Supermicro és az intel lapokba sokkal több memória fér de óriás modulokról nincs hír, itthon nem is kapható és ha bolt akkor az IPON a legnagyobb. Ez ezért necces. Viszont sínekben változatosabb mind az Intel lap mind a Supermicro.

ha lehet egy CPU-val is indítani akkor elsőnek csak 1-et vennék. Negyed év múlva megvenném a másikat is, hogy teljes legyen a rendszer. Ezért is kérdeztem, hogy egyel beindul-e a rendszer.

Memóriából itthon 16 és 32GB-osat nem találtam. Az EVGA lap csak 96GB-ot fogad ami maximum 8GB-os modulokat jelent. Ramok ára IPON-ban 20e egy 8GB-os modulnak. Kérdés, hogy ezzel menne-e a lap quad channelben. Elsőnek 32GB-al indulnék. Később + 32 és így tovább. Sajnos Zbrush és a Realflow zabálja a ramot.

Első körben:
    Alaplap: 120e kb
    CPU 1: 250-300e
    memória: 100e
    videókártya: Ati 7990 lesz mivel csere kártya lesz a 6990-es helyére. (szerviz mondta)

Második kör negyed évre rá:
    CPU2: 250-300e

harmadik kör negyed évre rá:

Tapasztalatok később lesznek csak. De sok fekete folt van. Memóriák mikéntje, indul-e egy processzorral a rendszer és ha igen részlegesen kezeli le csak az alaplapot és ha csak részlegesen attól még stabil marad-e a rendszer.

Én 3D-s munkákkal foglalkozom. A core i7 1366 kinőtte magát. igaz azt 3 éve vettem. Ha fut egy Maya és pár program mellette már megérzi a vas és renderelésnél is jobb lenne 16 mag 4 helyett. HT-nélkül írom persze.

Egyelőre azért igyekszem it maradni, hátha társakra lelek :)

• Cybertrone

veterán

válasz fgordon #598 üzenetére

Hat itt mindent talasz csak ar/erteket nem...:D

Új hozzászólás Aktív témák