- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
A memória inkább kisebb órajelen menjen, abból baj nem lehet, a gép teljesítményére meg nincs nagy hatása, azaz édesmindegy, hogy 750 vagy 800MHz.

Az a kis paszta nem érdekes, a két mag hőmérséklete soha nem egyforma, vagy inkább úgy mondanám, csak ritkán azonos.
CTRL-F1 bill. kombináció nyitja meg a kaput a részletesebb beállítások felé a Giga biosban.
A PWM-es ventit alapból az alaplapi bios szabályozza, ill a laphoz tartozó EasyTune progi az OS alól. Normális a terhelésfüggő szabályzás miatt az ingadozó ford.szám. A CPU terhelésnövekedése hődisszipációval jár, amit a hőérzékelők észlelnek és a progi növeli a venti fordulatát.
Azt hiszem válaszoltam mindenre a tudásom szerint...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fagy53
nagyúr
Nem tudom, mert ez sok mindentől lehet, még elsorolni is sok!
A 25 FPS szerintem egy elfogadható minimum és ennél semmiképpen nem szaggathat játék, de mint írtam az ok sokféle lehet. A korábban leírt teszteléssel kilőheted, hogy a proci erőtlensége okozza-e a szaggatást, szerintem nem. 
Nekem pl többször kellett hangdrivert frissítenem, mert zavart egy-két játékot.... -
fagy53
nagyúr
A játékok határozzák meg azt, hogy elegendő-e a CPU vagy sem. Általában nem a proci, hanem a VGA a gyenge láncszem, ha játszhatóság a téma. A multinál kicsit más a helyzet ott a magas FPS miatt fontos, hogy a proci minél erősebb legyen, a butított graf és az alacsonyabb felbontás után már csak a procival lehet több FPS-t kicsikarni. A játszhatóságnál a min FPS értékek azok, melyekért jórészt a CPU felelős, általános esetben a max FPS-t inkább a VGA fogja korlátozni, ezért nincs sok értelme a " visszafogja-e a proci a VGA-t?" kérdésnek. Nem fogja, legalább is 3GHz környékén nem.
Próba: felbontást legkisebbre, graf beállítások min és ha az így kapott FPS több mint a normál beállításokkal, akkor biztos, hogy a proci nem korlátoz. Bármelyik játék így letesztelhető...
-
fagy53
nagyúr
Elég, de minél feljebb mész a felbontásban, annál kevesebb lesz a proci használat, ez szabály!
A felbontás növelésével csökken az FPS a VGA miatt, így az egy másodpercre eső képszám csökkenése lazít egy kicsit a CPU terhelésén.
A 3-3.2GHz-es CPU órajel elég, emiatt nem lesz problémád! Magasabb órajel csak akkor tud érvényesülni a képszám növekedésében, ha a VGA nem kezd határolni, a fullHD-ben a kártyád már elég harmatos lesz, persze a grafikai beállításoktól függően!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)