Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz enemy107 #12906 üzenetére

a fent említett minimum feszes, 3 gigás az alap. és win alól futó "turbo V"-ben csináltam egy szoftveres profilt 3.6 ghz-re. max szorzóval, és így nem kell biosba mennem.
    csak az fsb emelkedik 200@240
    itt a ram a változatlan leosztás melett a kritikus 1000 alatt marad, 960-on.
    és a feszeket hozzáemelem.
    így 1 kattintás a húzot profil. most tovább nem görcsölök.
    megnézem a vga végét, és utána még pár trémárk, és megy vissza a minimal profilra..

a 3.6 ghz-es profil.
    15x240
    strap200
    ram 960
    vcore 1.350 load 1.328
    pll 1.5
    fsb term 1.32 *
    ram 2.1 *
    nb 1.32 *
    sb 1.1

* ezekn még próbálok visszavenni. kicsit direkt túllőttem, hogy a tesztek biztos lemenjenek...

• szab.tam

nagyúr

válasz enemy107 #12906 üzenetére

ha biosban 1.175-öt adok, vagy 1.125-öt, mindegy. load 1.12 lesz belőle.
    1.1-gyel is próbáltam. azt rögtön kéken eldobja.

a q9550-em 2.8ghz-en 1.0 v-tal is megelégszik...

csak bosszant, hogy akartam még egy passzív gépet, és a tetű vga miatt vissza kellett tenni ventit...
    amíg be nem pipulok, nem dugom azt is egy 15 centis riserre, kiforgatom 90 fokkal, és ráteszek valami többkilós batárt... :((

de ez legalább jó, hogy ha a vga-t meg tudom oldani, akkor ennek már nem fog kelleni venti. a fetek jéghidegek.
    nb-hez most nem férek hozzá tapizni, de 1.1v-on lehet, hogy azon sem kell bordát cseréljek.
    1.86 von a kingmax-ok hűtő nélkül is csak kézmelegek.
    végül is ez volt a főcél, nem a 4 ghz..
    ráadásul ahogy emelem a fszt, valahoan (táp, lap?) jön kis cöcörgés. így nem.
    táp ugye passzív
    egy 3.5-ös samu winyó egy himuro-ban, sziacs mögött csücsül.
    azt átklónozom egy 2.5-ös hdd-re, és így be tudom rakni egy scythe quiet drive-ba, és azt a himuro-ba.

a vga-val meg kezdek majd valamit...

és akkor megnyugszom... :U

Új hozzászólás Aktív témák