- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Armando_19 #2432 üzenetére
Nekem is Q-tec 650-es tápom van és simán elviszi a neméppen alacsony fogyasztásáról híres konfigomat:
P5N32-sli deluxe
Pentium D840EE (4-4,2ghz)
2x1gb ram (kingmax)
2db 6800gt (420/1140)
2db hdd
7db venti +ami a tápban van
1dvd író és 1dvd olvasó
és egy SB live hangkariA fogyasztás mérő játék közben laza 480-530w-ot jelez!
Terhelés nélkül 250-280wUI:Az mondjuk igaz,hogy a 12v-os ág ettől többet már nem igen bír!
Mert szerintem a 480-530w-ból kb 300-350w-ot a 12v-os ágo ad le. -
LGA 911
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Ezek közül a B0-ás Q6600-ok közül kell választanom, ti melyiket vennétek?FPO-k:
L727A728
L739B271
L737A496
L727A747
L726A869
L733B473
L737B545Köszi szépen előre is!
Ákos -
Spike8742
csendes tag
Hello!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ez szerintetek jó párosítás-e?
- P5B Deluxe
- Intel Pentium D 930 3.0 GHz Socket 775 Box
Dobozos processzor, FSB 800, 2 x 2 MB cache, 64bit, Dual Core -
indianka
tag
sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy nagy filmbuzi vagyok, és mostanában rákattantam a hd filmekre, eszem megáll menniyre szép látvány a dvdv után...na mindegy
a lényeg hogy a 720p-s filmeket még csak csak elviszi a mostani konfigom, viszont a hang már sokszor akadozik satöbbi, plussz a jövőben az 1080p-s filmeket is szeretném megcsodálni, és tervbe van véve egy full HD lcd vétele is....
a lényeg hogy le akarom cserélni a mostani konfigomat, csak mivel annyira nem értek hozzá tanácsot kérnék...
a kiszemeltem egy core 2 duo e6700 lenne, ez mennyire jó proci? az én céljaimhoz jó lenne?vagy még ennél is erősebbet vegyek? a keret olyan 40k körül lenne rá...
ja, és bocs nem vagyok nagy technikai ember, 1066 fsb vagy 1333? ez mit jelent, és melyik a jobb?? az e6700 és a e6750 között mi a különbség? ezek mennyire jók, úgyértem nekem furcsa volt, hogy majd nem ugyanannyiba kerülenk mint a csak 2 ghz-es c2duók... :S bocs ha láma vagyok, de nem értem...
légyszi tanácsoljatok valamit, hogy milyet vegyek. A lényeg hogy fussannak rajta a 1080p-s filmek, és ki tudjam majd tenni a leendő LG 37LF65 fullHD tv-mr a képét...játszani nem szoktam (max football manager, ahhoz meg nem kell erőgép), szóva az nem szempont, a fifa08-at meg még a mostani konfigom is viszi, szóval azzal nem lesz gondja majd az újnak sem valószínűleg...szóval, nem tudom hogy milyet kellene vennem, és mennyibe fájna
úgy tudom az ilyen hd filmezgetés eléggé processzor igényes, most veszek, és kb 5 évig nem akarok újítani...szóval most olyat vennék ami vinni fogja a fullHD-s dolgokat, sé megbirkózik majd a bluray lejátszómmmal is2 gb DDR2-őt tennék bele, sata 2-es vinyót, úgy 400Gb-ot, videokártyát is javasolhatnátok...mert ahhoz sincs lövésem se...
előre is köszi a válaszokat
-
csabank25
csendes tag
melyiket ajáljátok játékhoz?
-
csabank25
csendes tag
[P][/P] sziasztok lenne egy egyszerű kérdésem most egy celeron procim vab 2.66mghz-es és most vásárolta egy asus en7600gs silent 256mb-os vid kártyát a kérdés azz lenne mire cseréljem a procit core 2 duo-ra vagy dual core -ra?
-
litter
tag
Hello Core Duo Guruk!
Nemrég vettem egy Maxdata notit, amiben ha nem is core2, de core duo van, pontosabban T2500-as.
Kerestem, de nem találtam olyan programot a gyártótól, amivel az aksiról való használat idejére rögzíteni lehet a processzorok sebességét (alsó határra gondolok persze ami asszem 800 mhz).Kérdésem, hogy létezik-e olyan platform független power sawer alkalmazás, amivel ezt meg tudom tenni.
Előre is köszönöm a választ, respect!!!
-
Zájec
veterán
válasz
concret_hp #2489 üzenetére
ez teljesen normális, valamikor nagyobb eltérés is elöfordulhat..
de a procinak van saját topikja... -
concret_hp
addikt
e2140-em van.
az 1. magra mindig 2-3 fokkal többet ír az everest, mint a 2. ez szerintetek normális? vagy ne is törődjek vele? (terhelve 57 ill 55 fok a max amit láttam eddig) -
GangBAng^
tag
Na van egy e2140em még mielőtt beraknám a cumokat lenne egy kérdésem. Sima windows xp 32bit jó hozzá? vagy 64 bites xp kell?
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
nemrég jutottam egy E6750-hez!kaptam hozzá a gyári hűtőt is azon van 3 csík hőpaszta!!
ez elég lenne a proci lehűtésére?
vagy a régi módszer a biztosabb??leszedni mindenhonnan és szépen rákenni a procira ésmehet rá a venti?még vmi meddig használható a gyári hűtés?? hogy bírja a tuninngot?
köszi
-
Equitem
tag
Valaki a #2477-es hsz.hez hozzá tud esetleg szólni? vagy csak nekem van ilyen elvetemült ötletem?
-
Equitem
tag
válasz
GangBAng^ #2482 üzenetére
Itt találsz bővebb infót ezekrül a procikról és a bennük rejlő +ról is. De ezeknek a prociknak külön topikjuk is van, [itt] biztos megosztják a júzerek a tapasztalataikat veled. Hűtők közül, szerintem elég jó a CoolerMaster Hyper Tx (5e körül), ez simán és halkan hűti a kiszemelt típust.... egyébként én is tervezek egy ilyenre beruházni....
tov mindenjót! -
GangBAng^
tag
Sziasztok!
Intel Pentium e2140es vagy e2160as procit szeretnék venni. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Honnan lehet tudni hogy melyiknek faja a tuningpotenciálja, jó lenne olyan 3000-3400 -ra felhuzni őket. Ja és milyen léghűtés kéne ami viszonylag elérhető áron van, és bírná ezt a tuningot. A választ előre is köszi!
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Van egy használt gép (2-3 éves), amiben van egy Intel Dual Xenon 2800 proci, Asus pc-dl deluxe alaplap, (2*512 Ram, ati 9600 Pro, 200 gigás vinyó, 460 wattos táp, de ezek nem fontosak) amit ismerős odaadna 40.000 HUF-ért. Szerintetek megéri megvenni? Az alaplap sajna csak DDR1-et tud befogadni, ezért gondolkodom.
Mostani gépem:
ASUS A7N8X alaplap, AMD Athlon Xp 2600+ proci, 2*512 RAM, DVD író, 420Wattos Codegen táp, GeFORCE 6600 256mb-os videokártya, 200gigás MAXTOR vinyó.
Mennyivel lenne jobb ?Várom a véleményeteket.
Köszi -
toM517
aktív tag
Sziasztok !!!
Eladni szeretnem a T2310-es procimat, amit tud ( he nem tudnatok ugyis fejbol
):
1.46Ghz, 533Mhz FSB, 1MB L2 cache, dual-core, Merom mag.Kb 3 hetes, a laptopomban ez van, de lecserelem es szeretnem tudni, hogy mennyit er.
Legyszives priviben kuld(jetek) valaszt
!
Koszi elore is a segitseget mindenkinek !
-
Equitem
tag
Szép jó estét mindenkinek!!!
Érdekes ötletem támadt xD
Adott egy Intel 820-as processzor, gyári hűtővel.... Alapjáraton 50°C, terhelve 65°C, minden beállítás gyári értékeken; és adott egy MSI alaplap Via PT890 chipsettel, egészen pontosan egy MS-7301 (Packard Bell OEM). /nem túl bizalomgerjesztő/ Lehet rá valami esélyem, hogy kicsikarjak a processzorból mondjuk 3,3-3,5 GHz -es teljesíményt ezzel az alaplappal???
Ha valaki kisegítene a tapasztalataival, megköszönném
Üdv.: István -
Bubuverke
csendes tag
válasz
Urashima #2475 üzenetére
hmm
az se rossz ötlet
amúgy azt hittem, h már kihalt a topic
nekem sikerült 4200ig amúgy felhúznom, csak utána sz@rakodott
amúgy 3600on betonstabil nálam
bár úgyis nem sokára cserélem egy E6850rejah télleg, a progik nagy többsége még ígysem használja a 4 magot, nem???
akkor érdemesebb inkább e6850et venni, mint q6600at
tapasztalat vkinek?? -
Urashima
csendes tag
válasz
szucsinka #2050 üzenetére
Én 32000 körül vettem a D945-ösömet boltban, debrecenben. De az probléma vele hogy 4000 MHz-ra le van szabályozva, de miért - tán azért mert a processzoron a kis "kapuk" elég gyors feszültségváltozás esetén nem működnek biztonságosan, jajj, jajj a D945 nem tuningra van tervezve de Intel 865-nek csak ez jutott.
-
Bubuverke
csendes tag
szia mindenkinek
egy kis segítséggre lenne szükségem
futtatok vmilyen progit, de olyat, ami kihasználja a dual-coret
ha beállítom, h az 1. mag dolgozzon csak, akkor lassabb, mint ha úgyszintén egyedül menne
a 2. mag
az ismeretségi körben senkinek sincs Pentium Dje, ezért kérdezem itt, h EZ NORMÁLIS???
v ennek illyennek kell lennie?????
előre is köszi
üdv -
magellaner
tag
válasz
Armando_19 #2471 üzenetére
Hello Msi pm8m3-v h alaplapom van nemtom nem lehet az a gond hogy nem bírja a 60 fokot a cpu és hibázik? AMúgy meg a memória órajelét se tudom most igazán a cpu z 1:1 nek látja a ram fsb arányt és 400 mhz fut mivel sima ddr az everest meg 6:5 ösnek látja az arányt és a memória 479 mhz-n megy szal most nemtudom minek hidjek mert lehet hogy ezis a baj,de akkor kékhalál lene vagy vaalami ha ez lenne a hiba,de sztem vami melegedés probléma lehet ! Raktam a chipsetre is hűtőt de ugyanaz, ma reggel nem ment 52 fok főlé a cpu és most stabil! Szal nemtom!
-
Armando_19
őstag
válasz
magellaner #2468 üzenetére
Szia.
Másik kérdés, Milyen alaplapod van? -
robyeger
addikt
válasz
magellaner #2468 üzenetére
65C biztosan bírja a procid, előbb szoftveresen vizsgáld a dolgot, op.rendszer újratelepítés szűz particióra, ha ugy is csinálja, akkor BIOS beállítások átnézése, ha még mindig lehet hardver hibára gyanakodni, jöhet az alkatrészek csere-berélgetése próba szempontjából.
-
magellaner
tag
VAn egy plyan problémám,hogy 1 hete vettem egy Intel pentium D 925 ös procit baj az vele hogy amióta megvan néha újraindul csak úgy magától a gép játék közben kb 30-40 perc amikor nincs meleg akkor nem ,és nem ír kékhalált se csak egy dump fált csinál a windows amiből ezeket tudtam kivenni Machine check exception meg állandóan az ntoskrnl.exe írja hibának! A proci alapon 40 fokos általában 58 fok felett indul újra az everest szerint! A gyári cooler van rajta 1100 at pörög ! Létezik hogy nembírja ezt a hőfokot alapjáraton?
-
dzsóbácsi
aktív tag
-
Bubuverke
csendes tag
válasz
dzsóbácsi #2463 üzenetére
szia
a pentium d prociknak nem tudod megváltoztatni a szórzóját - legalábbis láttam már D procit, nem keveset, és egyiknek sem lehetett megváltoztatni
nekem most egy D 930am van, és ezt gyári hűtővel 4GHz-ig tudtam húzni, úgy, h terheletlen állapotban 48C-os volt a hőmérséklete.
inkább próbálkozz a 215x14-gyel, v a 220x14-gyel, mert a szorzó adott
amúgy a 9x333 az azért sem lenne jó, mert akkor a ramoknak nagyon magas lenne az órajeleük, mert 2:3 az arány, így ha 333ra felhúznád, akkor az pont 1066MHz lenne a ramoknál, ehhez pedig igen nagy fesz kell, amit meg nem szoktak bírni
de ha netán neked dikerülne megváltoztani a szórzót, a ramoknak akkor sem emeld 200 MHznél tovább a romok órejelét
ha sikerült vmelyik verzió, akkor írd le, h h smint
üdv.:
Bubuverke -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Szeretnék egy Pentium D 915 procit 3Ghz-re húzni, ami ugye gyárilag 2,8on megy..
Namármost a gyári 200x14 helyett 9x333-350 szorzókkal...jaa egy P5B lapban...667es ramokkal..
Lehetséges ez?..Mennyire melegednek ezek a CPUk gyári hűtővel?..
Köszi a válaszokat -
montressor
aktív tag
válasz
Armando_19 #2461 üzenetére
http://www.intel.com/design/processor/datashts/313278.htm
itt alul a pdf, es pdf-en a 80. oldalon a Thermal Desig Power. Szinte mindegyik 65W...
Az erdekelt volna, h 'normal' uzemszeruen mekkora a maximalis teljesitmeny, pl. h kihajva jatek kozben mekkora teljesitmenyt vesz fel... -
Armando_19
őstag
válasz
montressor #2460 üzenetére
Ezzel egy körülbelüli átlagot számolnak csak, van hogy kevesebbet eszik a proci, de 65Wnél többet is tud. milyen CPU-ról van szó konkrétan? Gondolom valami E2140/60.
-
montressor
aktív tag
Hali!
Azeretnem kerdezni, h az intel adatlapjan 65W okat irnak fogyasztasra, igaz megjegyzesben irjak, h ez nem a legnagyobb. Kerdes, h ez ire vonatkozik?
koszi -
Xazax
csendes tag
Helló mindenkinek!
Van egy problémám. Épp most újítok gépet, de procitéren kicsit elvesztem. Melyiket válasszam:
Intel Core 2 Duo E6600 vagy E6420?
Ja és gyári hűtővel melyik mennyire húzható?
Kérem segítsen valaki!!!thx
-
robyeger
addikt
válasz
dregpeter #2454 üzenetére
már el is felejtettem, hogy a giga lapok meg tudják állítani a ventit, ezt csíptem bennük
(Asusnál pl. ~1200rpm körül van a minimum) Szóval, ha úgy van beállítva a BIOSban, hogy csak egy bizonyos processzor hőmérséklet felett indul el, akkor vár hogy melegedjen a proci. Ajánlott hogy 60C-nál ne legyen melegebb!
-
dregpeter
tag
Sziasztok, összeraktam egy gépet, alaplap Gigabyte GA-P35-DS3 proci E6550 , chieftec 450 W os táp, feltettem a proci gyári hütőjét bekapcsolom a gépet, de nem akar elindulni a hütője, megmozdul de nem indul, MI LEHET AZ OKA?
-
dregpeter
tag
Sziasztok, összeraktam egy gépet, alaplap Gigabyte GA-P35-DS3 proci E6550 , chieftec 450 W os táp, feltettem a proci gyári hütőjét bekapcsolom a gépet, de nem akar elindulni a hütője, megmozdul de nem indul, MI LEHET AZ OKA?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Ezen típusok közül melyik deszkát ajánljátok egy E4300 alá?
Gigabyte GA-945P-DS3 14580Ft
ABIT IB9 20500Ft
Gigabyte GA-965P-DS3 21200Ft
ABIT AB9 21600Ft
ASUS P5B 22440Ft
Kicsit félek a gigabyte-tól, még sosem volt olyan lapom. Sok különbség van a 945 és 965-ös chipset között?
Tuningolva lesz a proci, de nem fogom széthajtani, nem az a célom hogy kihozzam belőle a maximumot, csak egy gyors, pofás gépet szeretnék összeállítani. -
robyeger
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #2447 üzenetére
-ha nem akarsz tuningolni egyértelműen az AM2 jobb választás
-hosszú távra pedig PATA eszközökkel már nem lehet tervezni, ez van.
-Intelnél oldalon a E2140-est egy Asus P5LD2 deszkában jól meg tudod rángatni, de hosszú távú befektetésnek jelenleg csak a P35 chipsetes lapokat nevezném. -
A_ScHuLcZ
addikt
Kicsit OFF lesz:
Szeretném feltenni itt is a nagy kérdést, miszerint mit gondoltok, a 2 közül melyik prociból és milyen lappal lehetne kihozni a többet? (Lap 20-k-n belül legyen, nem kell sli)
A rendszerben ezeken kívül lesz még 2x1giga ram és egy 8600gt.
Eddig amd-s voltam, de most nem tudok dönteni, pls segítsetek!
AMD A64 4400+ X2 2x512kb AM2 vagy Intel 1,6GHz Dual Core 1MB E2140
AM2 alá úgy hallottam hogy az ABIT AN8 Ultra igen jó választás (csak sehol nem lehet már kapni), intelhez pedig a Giga 945P-DS3-t ajánlották, de az csúnya és csak 1 ata kivezetés van rajta, nekem 2 kell mert 4ata winyóm van
ui: bocsi mégegyszer a kis offért! -
Szoba
tag
Kp-ra keresek D915/D920/D925/D930 processzort! Sietős a téma, mert csak ez hiányzik!
Gari és hűtő nem hátrány, ne titkold el! Akinek van eladó ne habozzon rám írni! -
Gucunja
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #2443 üzenetére
akkor jó lesz majd törött lábú fotelhez........
1kért inkább agyon dobok vele egy cigót az utcába.....
azért kösz ha valakinek mégis kell szóljon -
Gucunja
aktív tag
üdv fiuk szerintetek menyit lehet kérni egy használt intel gyári ventiért? (1 hónapot ment, aztán szóltak a szomszédok: '' te egész hónapba minden nap pórszivózol?''
)
-
szacsee
nagyúr
válasz
Armando_19 #2439 üzenetére
Az uccsót én lehagytam volna az ajánlásból.
A Tagan tápok nem érnek annyit, mint amennyiér árulják.
Szerintem egy FSP, Chieftec, Enermax, Seassonic odaver neki és olcsóbb is! -
trapacska
csendes tag
full igazatok van!!! szerintem nagyon köszi!!!!
-
Armando_19
őstag
válasz
TomBoy1986 #2438 üzenetére
Persze, azt a rendszert simán kiszolgálja!
Itt most csak arra akartam utalni, hogy ha már tápot vesz, akkor egyszer vegyen hosszú időre nagyon jó minőségit, mint pls FSP,ENERMAX,TAGAN.
Sokkal jobb befektetés 1x megvenni a jót, mint sokszor cserélgetni a kevésbé tökéleteset! -
TomBoy1986
veterán
válasz
Armando_19 #2432 üzenetére
Ez a táp 300W-ot tud leadni a 12V-os ágon.
Nem is várom el tőle, hogy leadja a 650W-ot...
Viszont a házhűtésbe nagyon hatékonyan besegít a 3db ventijével és mivel nincs vele probléma én nem fogok mást venni hozzá - hiszen ez már meg van.
Amúgy fél éve üzemel hibátlanul, szerintem annyira képes, mint a hozzá hasnoló árkategóriájú tápok, azaz azt a 350-450W-ot le tudja adni, azonban az hozzá tartozik a történethez, hogy a passzív PFC ellenére kb. 50-60%-os hatásfokkal dolgozik csak.
Szóval az alábbi konfigot nyugodtan el fogja évekig is vinni:
ASRock 4CoreDual-VSTA alaplap
Intel Pentium D 915 @ 3300MHz (alapfesz)
Galaxy 7900GS Super
KingMax DDR-II 667 1GB
Seagate 80GB
2db LG ODD
1db FDD
Hát, ez a rendszer igencsak 250W alatt fogyaszt tuningolva, azt meg remélem egyetértünk, hogy tudja szolgáltatni. -
trapacska
csendes tag
na helóka! megint énn
ezzel a 300W-os codegen táppal ezek lettek az eredmények: [link] de apoén az hogy: hogy az fsb sebességemnek 1033MHz-nek kellene lennie... Ehelyett: 938.8MHz... de viszont a 2,8GHz- procikbók kicsiholtam 3280MHz-t....
szóval én most csak libikókázni tok... de nemsokár veszek új tápot, akkor meg minden 1x-rre repül a magasba XD
még annyit, hogy 1 normálisan működő Intel(R) Pentium(R) D 915 2,8GHz processzornak mi a leg ''kellemesebb'' mag feszültség? amit biztosan használ..??? erre is előre köszi
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
trapacska #2433 üzenetére
1000% hogy amiatt van.
Haveromnak is ez volt. vett egy új gépet, 400W ''ashuashdo'' táppal, és folyamatosan lassult a gépe. A táp szép lassan beadta a kulcsot. Pl ha elindítottam egy ATITOOL-t nála, hogy megnézzem mennyire lehet tuningolni a VGA-ját, elkezdte visszavenni az órajeleket, nem felfele tornázni.
Tuningot meg stb-t addig ne nagyon próbálgass, amíg nincs rendes tápod. -
trapacska
csendes tag
ja és codegen tápegység :S 1hetet adok neki, és elmegy pápába XD
-
trapacska
csendes tag
aha, köszi nektek.... de tul képp nem kaptam választ arra, hogy a tépegység gyengesége, okozhat e ilyenfajta lassulást??? lécci még erre írjatok vlamit... köszi!!
-
Armando_19
őstag
válasz
TomBoy1986 #2431 üzenetére
Nem kötekedésből, meg nem bántásból mondom, de Qtec tápok nem tartoznak éppen a jó minőségi kategóriába. Semmiképpen sem vehetők egy kalap alá FPS, Enermax,TAGAN tápegységekkel!
Oké hogy 650W, de 12V ágon mennyit tud leadni? Meg mennyi a tényleges terhelhetősége?
Láttam már 650W Q-tec tápot, ami 4 vinyó, 1DVD író, 2db X1900XT és egy core2 alatt megadta magát.Mondjuk lehet egyedi eset volt,de én azóta inkább kerülöm. Jobb egy 350-400as fsp vagy enermax.(szeritnem) -
TomBoy1986
veterán
válasz
trapacska #2430 üzenetére
Nekem egy ASRock lapban feszültsége emelése nélkül megy a 915 237-es FSB-vel gond nélkül - gyári hűtővel 50°C-n.
Táp? Kezdetben volt alatta egy 300W-os, de azt sebtiben egy 650W-os Q-Tec váltotta fel. Szerintem ne kísérletezz azzal a 300W-ossal, hacsak nem valami márkásabb példány (FSP, Chieftek, QTechnology....) -
trapacska
csendes tag
Hy ALL!
Nekem 1
Intel(R) Pentium(R) D915 2,8GHz 2x2mb cache procim,
Gigabyte ga-945p-s3 alaplap,
1gb ddr2 800MHz Kingmax RAM
MSI Radeon RX1600 pro 256mb ddr3
konfigom van...
Szeretném tuningolni, de 1enlőre még vannak problémáim... Ilyen pl, hogy kb olyan mint az 1,7-es celeronom.... mármint így teljesítményileg...DE, én igencsak találtam 1 bibit a gépemben...
és az a következő: 1, azaz 1db 300W-os tápegység
a videókari dobozára, rá van írva, hogy min sys power 350W, a procihoz és az alaplaphoz 400W-ot írnak...
kérdésem a következő: ha mondjuk egy 450W-os tápegységet bedobnék, akkor az kijavítaná a lustaságot, vagy vegyek új gépet? hát új gép? ez új....
kb 40gépet raktam össze, de ez az 1 ilyen lusta... és az összes többibe codegen 450W-os táp van ebbe 300W-os... ugyhogy szerintem ez lesz... erről kérek info-t, na meg hát persze a tuningolhatóságról
az alaplap dobozára rá van írva, hogy ''upports performance tuning''... de a bioszban csak a core volt-ot meg az fsb volt ot lehet állítani, azt írták hogy 1,5V-ig lehet huzni, nekem 1,2 -n volt, és most 1,38on van, de ugyan ugy 2800MHz.... szóval hogy is, és mit is kell állítgatnom? erre is köszi a válaszokat
-
robyeger
addikt
A deszkád csak a legujabb BIOS-al támogatja a PentiumD 9x5 procikat, tehát, ha nem indul próbáld meg visszateni a cerkát és úgy frissíteni a BIOSt. Ha véletlenül úgy se hajlandó, írd meg a proci ''sSpec number''-jét vagy ''product code''-ját az Asrock-nak, szerintem megoldják.
[Szerkesztve] -
cmmy
csendes tag
Kedves fórumozók!
A minap vettem egy Intel Pentium D 3.00 GHz-es, 925-ös processzort.
A régi, Celeron D 2.53 GHz-et szándékoztam lecserélni ezzel.
Az alaplapom támogatja a P D 3 gigahertzes processzort, hisz LGA 775 foglalat van rajta. (a Celeronom is ilyen foglalatot kíván és gond nélkül megy is)
Beraktam az új cuccot és nem megy. Elindul a gép, kép nincs. Látszik, hogy ''gondolkodik'', néha felvillan a ház elején a piros led. Be is állítottam ezután, hogy a BIOS default módban menjen, dehát ez sem ért semmit.
Az alaplapom: Asrock: VIA775VM800 (a dobozán is hansúlyozzák, hogy támogatja a kétmagos Pentium D procikat!)
Vga: GeForce 6600 256 MB
a többi paramétere a gépnek gondolom nem számít.
Segítségeteket kérem! Mit tegyek?
Előre is kösz! -
Zájec
veterán
válasz
Joszabacsi #2425 üzenetére
csá, a 2140 prockonak van saját topikja, nézz be oda.
itt igazábol a D8xx és D9xx procikról van szó.
a tuning állitási dolgairól az alaplapod topikjában olvashatsz. -
Joszabacsi
csendes tag
csáó tudna valaki segíteni!szeretném tuningulni az új gépemet!Valaki leírná nekem hogy hogyan kell!részletesen hol és mit!A gépem:Intel 2140 @ 1.60GHz 1.60GHz dualcore
1Gb ram
7300 GT GeForce
Szóval ha tudtok jó kis tuningokat irjatok le ide vagy joszabacsi@citromail.hu-ra lécci!Előre is köszönöm szépen a válaszokat!Üdv -
szacsee
nagyúr
válasz
Játékos #2422 üzenetére
Szerintem jól detektálja a hőmérsékletet, mivel a D9xx széria elötti Pentiumok még 90nm-es csíkszéllel készültek, a D9xx széria viszont már 65nm-es és nem melegszik annyira és nem tekeri a villanyórát olyan mértékben.
CPU-z és Everestel is ellenőrizd, ha hasonló értéket mutat mindkettő, akkor az bizony csak annyira melegszik. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek jól mér-e az alaplapomon a processzor szenzorja, mert egy d940-es van benne kb. 3,5GHz-n (220x16), és 100% terheléssel nem megy 45 fok felé meleg szobában egy Freezer7 Pro-val. (Hogy a vízről ne is beszéljek...)
Azért kérdem, mert az előző lapom, és procim (Abit IS7+3E GHz-s Prescot) jóval melegebb volt (az érzékelő szerint).
Vélemények? Köszi. -
robyeger
addikt
válasz
fabicska #2418 üzenetére
Már eladtam a PentiumD procim, szép volt jó volt, de a Core2 könnyebben és jobban is húzható. Szóval már engem is benőtt a kóró!
Ha nagyon sajnálod a pénzt procira, akkor keresgélj valami olcsó 65nm PentiumD-t, de ujonnan már nem éri meg venni, hiszen akár egy felhúzott E2140-el is jobban jársz. Ha pedig már megvan a konfig vagy az alaplap vagy a proci topic-okban szívesen segítenek a tuning gyakorlati fogásaiban.
-
pg100
csendes tag
Hülye, de fontos kérdés: az ABIT GD8 PRO alaplap kezeli az Intel D820 procit? Legyetek szívesek, és aki tudja azonnal válaszoljon.
Köszönöm. Üdv Peet! -
-
robyeger
addikt
válasz
fabicska #2411 üzenetére
Nem tudom honnan a pletyka vagy mi az alapja, de WinXP alatt is tökéletesen üzemelnek a C2D procik, mondjuk én olyan XP SP2-vel használom, ami átmegy az eredetiségi teszten és netről tovább frissíthető, ezért az origi kiadású SP2-ről nem tudok nyilatkozni. Nem tartom elképzelhetetlennek, hiszen számos más programot is frissítenem kellett, mert vagy már a dupla magnál is (PentiumD) hibázott vagy az egyesített cache tár (pl: Core2-nél) okozott neki további problémát, ilyenek a Zonealarm, Nero, UltraISO, Total Commander és az antivírus progik, ezekből érdemes friss verziókat beszerezni.
-
robyeger
addikt
válasz
fabicska #2411 üzenetére
Nem tudom honnan a pletyka vagy mi az alapja, de WinXP alatt is tökéletesen üzemelnek a C2D procik, mondjuk én olyan XP SP2-vel használom, ami átmegy az eredetiségi teszten és netről tovább frissíthető, ezért az origi kiadású SP2-ről nem tudok nyilatkozni. Nem tartom elképzelhetetlennek, hiszen számos más programot is frissítenem kellett, mert vagy már a dupla magnál is (PentiumD) hibázott vagy az egyesített cache tár (pl: Core2-nél) okozott neki további problémát, ilyenek a Zonealarm, Nero, UltraISO, Total Commander és az antivírus progik, ezekből érdemes friss verziókat beszerezni.
-
fabicska
tag
légyszi válaszoljatok
-
Dr.Én
veterán
válasz
Armando_19 #2413 üzenetére
Nekem sajna csak 8cm-es venti férne be.De ezek szerint érdemes megcsinálni.Akkor beépitek egyet.
köszi -
-
Dr.Én
veterán
Hali
Szerintetek ha rakok egy ventit a ház oldalába oda ahol a proci hütö szivja be a levegöt,akkor jobb lesz a hütése v. rosszabb?
Ha ezt lehet megcsinálni akkor milyen ventit érdemes beépiteni?
Gyors vagy lassu venti fujja befele a levegöt?
Elöre is köszi -
fabicska
tag
Sokan mondják, hogy a core 2 duo nemigazán akar eggyüttműködni XP-vel, mert Vistára találták ki a C2-t
Én nem tunningra használnám és nem is tervezek procit tunningolni, inkább konvertálások, játék (FARCRY, TRS2006, RIDDICK(ezek azért használnák a gépet rendesen.))
1 giga rammal.
Szerinted akkor C2?
Ja és légyszi indokold is
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fabicska
tag
Sziasztok!
Intel P4 3.2GHz Dual Core 2*2Mb Socket 775 Dobozos 935
Szerintetek ez jó proci?
Vagy ezt vegyem:
Intel Core2 Duo 1.8GHz 2MB dobozos Socket 775 E4300
3 ezer FT árkülönbség, tehát nem azon múlik. -
Utilitas
tag
Hali
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Procihűtő vásárlás végül is lefújva.
Kinyitottam a ház mindkettő oldalát betettem egy házventit.
A hőmérsékletek 6-8-10 fokkal jöttel lejjebb.
rendszer alapon 48-49 helyett 40-41 fok lett
proci 52-54 fok helyett 46-48 fok
korábban nem írtam de samsung vinyó alapon 50 fok helyett 46 lett.
terhelve is jók az adatok
proci venti felpörgés nélkül57-58 foknál megáll
rendszer pedig terhelve 46-47 fok lett
Ezekkel az adatokkal most már nyugodtan használom a gépet én is.
A házhűtőt kipróbáltam oldallapokkal is , de 2-4 fokkal lejjebb vannak a hőmérsékletek oldallapok nélkül ( ez kicsit furcsa szerintem, de így van )
Közben felnyomtam még egy giga memóriát dualban. Határozottan hatásos dolog .
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
Minden jót
Utilitas
[Szerkesztve] -
Mcray
senior tag
Sziasztok! Mennyit lehet ebből a gonfigból kipréselni? Jelenleg 4.1 re van húzva 10:6 os Fsb aránnyal.
Asus P5b
P4 3.4 D Gyári hűtés
2 giga TwinXms2 Corsair 800Mhz
A gyári proc hűtés fűti a ramjaimat amiket nem merek 810-820-fölé tolni mert elégnek, mit csináljak? A proci alap+szobaventi segítséggel 66fok max terhelés alatt stabilan 1.425V-tal, Ramoknak 2-2.1V-kell hogy ne fagyizzon, de szerintem a meleg miatt fagy nem a fesz hiánya miatt ha feljebb akarom húzni a procit 4.1-ről. Vélemény? Üdv: Mcray -
Zájec
veterán
válasz
Utilitas #2403 üzenetére
melyik tipusra eset a választás?, de a ház szellőzése is nagyon fontos!
szóval a proci és a paszta.:van fehér szinü és van ezüstpaszta,
ami %ezüst tartalmu..az utobbi a jobb,
fogod a procit, berakod a tartokupakjába ( hogy megvédd a tisztitás alatt )
és papirtörlövel, letörölögeted apránként, fontos hogy ne kenegesd hanem
1 törlés és eldobb vagy behajtod a papirtörlöt, mindig friss papirfelülettel dolgozz!.
miután tiszta jöhet a felkenés. : nem vastagon, hanem egyenletesen
és közepesen vékonyan. kb egy nagyobb borsoszem nagyságot kell kinyomni
a tubusból,, és azt elkenni egy lapos valamivel ( müanyag lap, kártyával )
lehet a hütöre is kenni, de proci az első.. középröl kiindulva a széle felé kenegesd.
a kétmagos kérdés!: igen had menjen, ne zavarjon.. nem tudod különkapcsolni
öket.. terheléstől függöen saját maga szabályozza .. -
Utilitas
tag
Hali
Köszi az eddigiket.
Holnap megyek és beruházok egy ( de akkor már inkább kettő, mert egy házhűtőt is beteszek ) hűtőbe.
Eddig azért is nem cseréltem a gyárit, mert többeknek az volt a véleményük, hogy a gyári is jó.
Viszont ha leszedem hűtőt akkor - eddigi forumozók szerint - pasztázni is kell.
Kétféle pasztát írtak ( én azt sem tudom mi az egyik mi a másik ) , illetve fogalmam sincs, hogyan, mivel kell letisztítani ( ezt is olvastam ) a proci tetejét.
Ha nem nagy kérés pár szóval írhatnál erről nagyon röviden.
Minden jót
A két magról nem tudsz valamit, mármint arról, hogy mind a kettőnek folyamatosan mennie kell attól függetlenül, hogy milyen progi fut éppen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest