Új hozzászólás Aktív témák
-
Razermazer
őstag
válasz
FrozenThrone #9251 üzenetére
Egy menet közbeni feszültségre azért kíváncsi lennék még, mert én is így szoktam csinálni hogy a leállítás után printscreenezek, de felvilágosítottak a tuning topikba hogy az nem jó.
Egy olyan képet kérhetnék mikor dolgozik a prime95 vagy a linx, tök mindegy melyik, mert a feszültség szerintem akkor magasabb hacsak biosban nem kapcsoltad ki az LLC-t.
Ha ennyi akkor is mikor be van kapcsolva, akkor nagyon jó proci így feszültség alapján, benne van még 4,3 ghz is- mert az 1.4-től messze vagy feszültség téren.
Milyen lapban megy ez ennyit?Orichalcos: Rá se ránts kb az én szerver variánsom is így megy múltkor linkeltem, viszont az nagyon érdekes hogy 3.8-3.9-ig meg hasít alacsony feszültséggel.
Nekem a 3.8-is tökéletesen elég mindenre 1,256-on viszi. -
Razermazer
őstag
Hogy a 990 mennyire erősebb hát azért nem annyiraegy régi tesztem mai napig tökéletesen megvagyok elégedve a procival ez csak nyugdíjba megy majd, eladni nem fogom, nem kell jobb
Rég jártam már erre, azért jó látni hogy nem halott a topik, jó procik és jó platform volt ez a p55, és még az is(nekem). -
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7635 üzenetére
Én is így vagyok vele a xeonom mindenre elég és veri a Sandyt több helyen, majd egy 2500k-lesz helyette, de még nem jött ki a nekem megfelelő lap, egy maximus 4 gene. Az áruk úgyis az egekbe lesz, így majd akkor váltok ha a Sandy is megy nyugdíjba. Nem sürgős.
-
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7627 üzenetére
Akkor ennek örülök, ez nekem csak azért furcsa, mert a régi maximus 2 formulámnál minimális volt a dropp vagy nem is volt. Igaz más platform. Ez is maximus csak 3-széria, és a gene, sokkal kevesebb beállítási lehetőséggel mint a nagytesó. PLD: qpi szorzót nem lehet állítani ami nagyon jó lenne, az uncore-t sem gondolták inkább ne turkáljon bele a felhasz
. Feszültségeket lehet mindennek tág határok között. Van még skew állítási lehetőség, delay állítási lehetőség, értelmes koktélt nem tudtam összeállítani, majd kutatok neten. Anno maximus2-höz volt nagyon jó ilyen táblázat.
-
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7623 üzenetére
Hát nem lett meg sajna 3,9-ig mint a safhauzen úgy megy 1.31-el utánna 1.36-7 kell a 4 GHZ-hez és ezt is csak úgy hogy LLC be van kapcsolva ami nem egészséges. LLC nélkül (sajnos a lap hibája vagy ki tudja iszonyatosan droppol. legfrissebb bios van rajta) leglább 1.38-9-volt kell hogy meglegyen az 1.36-volt. 22 szorzóval-val nem is hajlandó ezt megcsinálni csak 20-al. Nem is értem miért kell ekkora ugrás a 3900-tól 4000-ig feszültségekben. Jó persze hát az 4 giga az azért megterhelő rendesen. No mindegy, újabb képek az albumba feltöltve.
-
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7621 üzenetére
Rajta vagyok, de vagy holnap, és holnapután vagy hétvégén megnézem ez természetes
.
Eddig simán ment az alapvidjén, szerintem ez az, legalábbis ha alapbeállításokat használok, akkor ennyire veszi fel max a feszültséget 1,25-6. 3.8-ig simán megy vele nem kell semmihez hozzányúlni.
Talán még lejjebb is mehetek sőt biztos meg szeretnék is, mivel ennyin megy 3.6-on és 3.2-n is.
4 ghz-en még elindul evvel a feszültséggel, és win is betölt, de terhelésre kékhalál. Lehet hogy a skew értékekkel kell játszani, és egy jó összeállítással bejönne a dolog.A gtx 570 nagyon jó vétel volt, és nagyon jó kártya minden megy vele drivermizéria nélkül. Korrekt támogatás, és szoftver hegyek. Alapból megkapom a 3dmarkot és a maffia 2-t.
-
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7619 üzenetére
Akkor nem tudom a vantage legalább jó annak annyinak kell lenni a 3dmark 11 topikban olvastam érdekességeket, hogy nem igazán reális értékekkel operál(pedig ez a kátyához adott kincstári darab ráadásul nem tört meg basic). Esetleg lehet hogy a memória időzítés miatt ennyi? szerintem az kizárt. Az 1 gigahertz a régi szép idők emlékére mikor még a p4-et nyúztam a prescottot. De azért így is rendesen üti a sandyt jópár helyen, meg az extrem i7-965-et és 990-et és persze töredékéért. Jó kis platform ez még ha zsákutca is, előbb utóbb mind az lesz. Nekem munkára tökéletes.
Hasonlítási alapnak itt van a kis kétmagos i5-655k és a volt 5970-em[link]
Ez meg ugye a xeon és a gtx 570:[link]
-
Razermazer
őstag
válasz
Motion_Blur #7617 üzenetére
Hát miért ne
downgradenál is kifagyhat ha a memória időzítések nem megfelelőek már olyan alacsony, hogy nem szereti meg a proci is ráértem nem gond. Az a physics score esetleg nem azért annyi, mert cpu-n futott át van állítva az nvidia control panelnál. Meg szerintem egy bugos vacak az egész, és lehet hogy nem szereti a xeonomat
-
Razermazer
őstag
Hát akkor egy kis xeon 3470 eredmény ami nem ás mint az i7-870 szerver változata.[link]
-
Razermazer
őstag
Sziasztok egy kérdésem lenne felétek. Egy x3470 xeon proci elmenne egy maximus 3 geneben? felismeri? nem lesznek kompatibilitási problémák?. Gondolom a legfrissebb bios vagy egyáltalán nem? melóhoz kéne és ezért nem akarok x58-at. Vagy már ehhez ilyen supercomputer lap kell ASUS P7F7-E WS SuperComputer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Futás, futópályák
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged