Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A Rejoy hátterével vág bele a Yettel a használt telefonos üzletbe
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Ilyet se láttam sűrűn, de úgy tűnik megvan, hogy lehet reprodukálni, illetve megszüntetni azt a hibát, amiről írtam.
Egy-két bővítőkártyát cserélgettem , illetve kiszereltem a gépből, és minden ilyen alkalommal lekapcsolom a tápot is (vagy kihúzom).
Ugyanezt tettem, amikor visszaraktam most a saját vga-m (volt nálam másik kölcsönben tesztelésre, ami NVIDIA nekem meg AMD-m van jelenleg, de ez lényegtelen most), belépek a bios-ba, és már megint 2.5V körül volt a PCH.
Ezért jobban szétnéztem a bios-ban, és kezdett gyanús lenni ez a 2 érték, a feszültség miatt:
DIMM VPP (CH0/1)
DIMM VPP (CH2/3)Az első szenzor ~2.512V körül van
A második ~2.512-528V átlagban
A PCH 1.5V pedig, pontosan azt mutatja mint a DIMM VPP (CH2/3)
, azaz 2.512-528V körül.A megoldás: ki kell kapcsolni a gépet.
És a következő indításnál azonnal helyreáll a PCH 1.5V, ~1.536V körüli értékre és úgy is marad.
Ha kikapcsolnám a tápot is megint, azaz áramtalanítanám az alaplapot, akkor kezdődne elölről, de mint mondtam, azt csak szerelésnél szoktam.
Ha ezt így leírom az EVGA supportnak, talán elhiszik ők is, és bízom benne, hogy tényleg csak szoftveres hiba.
(Azért nem raktam csak off-ba az egészet, mert hátha lesz valakinek hasonló x99-es alaplapja, és esetleg ezzel szembesül, de gyanítom, hogy ez evga-only "feature" inkább.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia - Villám akció 11.21. Péntekig!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS 144Hz i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, azaz 2.512-528V körül.