Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
- Újratervezi az Apple az iPhone előlapját
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Foggalmam sincs mit jelent mert sehol nem írják le pontosan, azt tudom hogy más az asztali tdp meg más a szervernél a tdp. Azt viszont tudom hogy arányaiban a max tdp is magasabb ezeknél ami miatt tovább turbózhat mint mondjuk egy 105w-os. Szóval én arányaiban nézem. És le szoktam írni hogy mennyi a max órajel azután meg a tdp.
Összes mag összes szál 3.1ghz-en AVX és max terhelés akkor 220-240w lehet.
De nyilván ezt az értéket átlag user nem sokszor fogja elérni, játékok alatt talán a felét.
Tippre azt mondom hogy minden mag minden szál 2.3ghz terhelve alap órajellel alap feszen lehet talán a 120w AVX nélkül.
Mondjuk egy 85w-os 8 magos amely tud 3,4ghz-et az nem biztos hogy megfutja a max órajelét minden magra, ugyanígy a 2699v3-as is 3.6ghz 18 maggal rohadt nehezen jön össze asszem 140w alap tdp-vel mert nem fér bele a keretbe csak erős alulfesszel. Szóval a tdp limit itt most pont akkor jó ha magas, azaz minél magasabb mert annál nagyobb esélyel marad max turbón all core terhelés alatt. Nekem meg a 2643v3 135w alaptdp-vel röhögve viszi a max 3.7ghz órajelet a 6 magjával.
Az unlocked prociknál nincs ilyen probléma, ott nincs tdp limit a tuning miatt.
All core hack nem teljesen csodaszer, a max tdp limitet nem oldja fel csak időben, magyarán mehet max órajelen végtelen ideig de ha közben kifut a tdp keretből akkor csökken az órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Crew sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- ASUS notebook topic
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.7GHz LGA1151
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897, 100% Akkumulátor
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest