- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Igen. F11 a legfrissebb a lapodhoz. rev1.0 és rev1.1-hez is.
A táp oldalán a matricán tudod megnézni az amper értékeket. Lehet, hogy kevés a tápod. 20A-t nem árt ha tudja 12v-on. Nekem anno nagyon sokat dobott a tuningon a táp csere.
Egyébként ajánlom, hogy lapozz vissza a topikban és olvasgass a 12000 - 15000 hozászolások között! Gyakorlatilag minden le lett már írva ebben a topikban évekkel ezelőtt ami ahhoz kell, hogy az ember elinduljon.
Nekem lipi67 kolléga segített nagyon sokat. Szenvedtem mire instabil 3800mhz-ről sikerült eljutni egy stabil 4Ghz-es beállításhoz. A többiek tanácsai és az új táp nélkül nem ment volna.
Javaslom, hogy olvasd végig a hozzászólásokat 12501-től kb 12800-ig! Nagyon sok BIOS screenshot-ot és beállításbeli tanácsot találsz ott ami hasznos az elinduláshoz. Ez volt az az időszak ahol eljutottam a stabil 4Ghz-ig. Hasznos olvasmány lehet! -
rup1u5
nagyúr
Én a helyedben kivenném a 800-as ramokat amíg megtalálom a stabil maximum CPU órajelet.
Pár hasznos tanács innen amik beváltak nálam: [LINK]
Ha Prime95 közben ezek a problémák vannak, akkor a megoldás:
Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy Cpu Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref
Hosszabb idő után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU term vagy Cpu core
Újraindulgat: Helytelen CPU Ref -
rup1u5
nagyúr
Performance Enhance-t tedd standardra. Memóriát tedd 2.00-ra. Fölösleges 1020-on hajtani. Most nézem, hogy 2x2giga 1066-os és 2x2giga 800-as memóriákat próbálsz együtt hajtani. Szerintem inkább ott lehet a hiba forrása. Sebességben sem hoz érezhető különbséget az 1020, pláne ilyen időzítésekkel. Procit hagyd 8x425-ön. Próbáld a memóriákat 850Mhz-en 5-5-5-15-ön és adj nekik 2v-ot. Ha így stabil akkor kezdheted feljebb tolni az fsb-t a procinak. Valószínű, hogy nem a proci miatt nem megy tovább hanem a szerencsétlen memóriabeállítások és a mixelt ramok miatt.
Szerintem kevesebb fesszel simán vinnie kell annak a procinak a 3600-ot, kb 1.28v körül. Kérdés, hogy a 800as ramok meddig bírják...Milyen táppal hajtod a konfigod?
-
rup1u5
nagyúr
"CPU-Z szerint alapon 1.328 V, terhelve 1.296 V-ot mutat, és ugye 1.35 V-ra van állítva biosban, most akkor melyik a valódi?"
Ez teljesen természetes vdrop. Core Temp-el vagy CPU-Z-vel nézd a feszt. Alapból van egy kis vdrop: BIOS 1.35v -> valós 1.328v ami terhelve leesik 1.296v-ra.
Lehetőleg a max valós fesz, terhelés alatt, vdrop-al ne haladja meg az 1.35v-ot.Nekem anno ha jól emlékszem ehhez az eredményhez valami 1.265v volt beállítva BIOS-ban.
-
Alpi.
addikt
Elerheto, persze. Par eszrevetel, otlet. Ha cl6-on jaratod a ramot sztem eleg lehet az 1.8 volt is. Ekkora feszen sztem menni fog 5-5-5-15 (18) -al. Az, hogy mekkora vcore kell az teljesen egyedi dolog. (sztem 1.25 kornyeke eleg lesz) Ezt Neked kell kikiserletezgetni. Csokkents egy picit, aztan futtass egy prime-ot vagy linxet. Ha birja, akk csokkentsd tovabb. A pontos feszt nem lehet programmal csak multimeterrel megmondani. Ha raszanod az idot szepen megtalalod a min feszt, ahol stabil es tudod huteni, akk mindegy is, melyik felulet mit mutat, megcsinaltad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen digitális videókamerát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest