- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
i are robot
senior tag
Amennyire én tudom, a virtuális memóriának igazából csak ott van létjogosultsága, ahol kevés a fizikai memória, ami így hamar betelhet. Én is emiatt redukáltam, mert 8GB sokmindenre elég, még súlyos multitáska terhelés mellett is. Hogy most rendszervinyón jó-e, vagy nem, azt nem tudom, nem kizárt hogy érdemes máshova tenni, ahogy pl egyes szoftverek scratch diskjénél (pl. Adobe PS) sem ajánlatos arra beállítani. A lényeg, hogy ha van elégséges mennyiségű fizikai memória, akkor a virtuális jelentősége szinet a nullára csökken, vagyis majdnem tökmindegy hol van és mekkora. (Esetemben egy 10k rpm-es Raptoron volt, ami így is gyorsabb mint a 7,2k-s adat vinyóm, ami ráadásul Raid1-ben van az adatbiztonság miatt, így azt pláne nem akartam ezzel megterhelni.)
szerk.: Manapság pedig már amikor elég megfizethetők a RAM árak, és a 4GB is elég elterjedt, szerintem egyre kevésbé fontos kérdés ez. Kicsit gugliztam, és úgy olvasom hogy 2GB fölött (=4GB-tól) már lehet minimalizálni a méretét, de teljesen kikapcsolni nem biztos hogy szerencsés, mert előfordulnak szoftverek, amik használják, és azok megfeküdhetnek a hiánya miatt.
-
i are robot
senior tag
válasz
#68216320 #24669 üzenetére
Még ha nem is használja, akkor is lefoglalja a helyet. Nekem a 74-es Raptoron sokszor kevés a szabad hely, és mivel 8GB ramom van, ezért a virtuális memóriát egy nevetséges alacsony mértékre csökkentettem, mert máskülönben mindig lefoglalt 8GB-ot a vinyón, teljesen fölöslegesen, így viszont minimálisra veszi a méretét. Ha nem használ az ember memóriaigényes programokat (amitől akár a 4GB ram is elfogyhat), akkor ennyit szvsz elég megtenni, teljesen kikapcsolni nem kell, mert tényleg hátha valami program beugat, de lehet/szabad lecsökkenteni a méretét.
-
i are robot
senior tag
válasz
szijartg #24634 üzenetére
Gyári hűtővel nem hiszem hogy sokáig jutnál. Az elég hasonló konfigomban egy Xigmatek 1283-as hűti, és így a CPU alapfeszen, némi RAM fesz emeléssel megy 3,2 GHz-en, viszont 100%-os kemény terheléssel felmegy 65 fok körülre, pedig ez egy nagyságrendekkel jobb hűtő, mint a gyári légkavaró. Úgyhogy mindenképpen szerezz be egy jobb hűtőt, aztán lehet neki küldeni.
-
i are robot
senior tag
Köszi. Valami ilyesmire emlékeztem én is, csak seholsem találtam, pedig becsszó, vagy 10 percig kerestem.
Ennyi már bőven lefutott, egy darabig azért még (1-2 óra) hagyom.
Korábbi témádra: Az én Q6600-asom 1.3-as VID-ű (FPO: L739A271), és úgy tűnik alapfeszen (BIOS-ban 1.3V, terhelés alatt pedig 1.264V-ot kap Everest szerint) simán viszi a 8×400-at. Nekem ennyi bőven elég, fontosabb hogy stabil legyen, és ne melegedjen túlságosan, mert akkor a venti is hangosabb.
-
i are robot
senior tag
Mennyi ideig futtassam a Prime95-öt, hogy stabilnak mondható legyen a rendszer?
Szerk: Kerestem a topikban, vissza is olvastam, de nem találtam ilyen infót.
-
i are robot
senior tag
Szerintem ez kell neked: http://modbox.hu/index.php?showtopic=12
Az FPO számaiból az derül ki, hogy mikor gyártották a procit, illyetve melyik széria?
-
i are robot
senior tag
válasz
Madtomi #14353 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy ha ismerek egy olyan viszonteladót, aki nem akar nagyon lehúzni, akkor várjam meg a 20-át, és ő a nagykertől már a leszállított áron veheti? Ha ez így van, akkor lehet hogy 1-2 hetet még kiböjtölök. A Q6700-as amúgy jobban megérné, vagy inkább vegyem olcsóbban a 6600-ast?
-
i are robot
senior tag
-
i are robot
senior tag
Sziasztok
Az Intel április 20-án esedékes árcsökkentéséről mit lehet tudni? Ez azonnal fog érvényesülni a hazai kisker árakban, vagy ahogy már megszokhattuk, erre is heteket/hónapokat kell várni? Vagyis érdemes még ezt az 1 hetet megvárni processzor vásárlással?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Renault, Dacia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest