- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
Úgy van, ahogy mondtad...4Gigán simán megy a gépem, szinte mindent
csinálhatok vele, de mikor a Prime-al tesztelnék, a gép lekapcsol. Nem kell áramtalanítani, elég a power gomb és újra megy. Ezért gondoltam én is, ez
lap gond, ennyit tud.A PWM.jeim curvára melegednek, nincs ebből nagyobb "hőállóbb" ?
-
prmcsk
addikt
Honnan szedem ezeket a mod-okat ? 32 év erősáramú tapasztalattal, hobby
elektronikai múlttal azért megtanultam, hogy a tápgondok nagymértékben
javíthatóak.... kondival....És persze nem vagyok rest, ha valamit csak sejtek, kérdezek.A tápokban nem azért van a szekunderi oldal 12 voltos elmenőjén 4-5000uF, mert
elég, azért van ennyi, mert csak ennyi fér bele ! Általában a kijövő kábelköteg alá
ácsolják be őket, ahol széles sem lehet, de magas se a kondi, mert nem fér el.
Mivel méretben és értékben ekkora fér oda, hát beteszik, hogy legyen valami...
Ez az az állapot, mikor a hely határozza meg, hogy mit alkalmazunk.Mindenki tudja, hogy a kimenő ágnak mennyire jót tesz, ha minél nagyobb értékű
kondikapacitás van rajta, mert "szűri, simítja és némileg puffereli" a rá bízott feszt.Ebből következett a "tápmodom" A lappal ugyanezt csinálom meg. A CPU-t ellátó
4 fázis mindegyikére ráakasztok fázisonként úgy 2300uF-ot, rosszat nem tesz neki. -
prmcsk
addikt
Na azért nem eszik olyan forrón......
4Gigán elindul a prime és a lájtosabb beállításokon szokott is futni, de ha
Small FFT-re teszem, kis idő után, gép lekapcs (nem újraindul) és szerintem nem
a tápom,hanem a lapom kapcsol le. 4 fázisú CPU tápellátásával és árával nem egy
tuning lap.
Meg kéne moddolnom a lapom CPU táprészét is, de ahhoz ki kell szednem... -
prmcsk
addikt
Reload !
elfelejtette fórumtárs "közkívánságára" készítettem egy következetesebb
fogyasztási adathalmazt, a Q6600 procim fogyasztásáról, különböző feszekkel
és frekvenciákkal.Mindenki levon belőle, amit akar. Az átlagos konfigomban szerintem közelebb jutok egy Q6600 valós fogyasztásához, mert a mérésekbe semmi extra fogyasztó nem kavar be, ezért mérvadóbb, hogy "csak" a proci igényét mérem.Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci...X300 VGA...1 TV tuner zsuga...
1 Wlan, PCI...2x512MB/DDR2 ram...5db.12cm.-es venti...Chieftec GPS-650AB A...A méréseket primer oldalon végeztem idle és load/Prime95 alatt, Mindig bios
feszről van szó. Nem vettem figyelembe, mit droppol a lap. Az utolsó Wattszámot
már úgy számoltam, hogy a táp hatásfokával szoroztam. Ezzel a konfiggal a tápom
ezt adja le, a szekunder oldalon, a gép felé......1,225v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,34A load = 0,68A = 125W
1,405v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,53A load = 0,87A = 160W1,225v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,46A load = 0,81A = 149W
1,405v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,56A load = 1,02A = 187W1,385v / 3,6Ghz / 9x400 idle = 0,58A load = 1,07A = 197W
1,505v / 3,6Ghz / 9x400 idle = 0,68A load = 1,32A = 243W1,405v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,56A load = 1,02A = 187W
1,505v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,70A load = 1,36A = 250W1,505v / 4,0Ghz / 9x445 idle = 0,70A load = 1,36A = 250W
Fogyasszátok egészséggel....
1,6 volton nem tudtam mérni sehol sem, mert a lapom azonnal lekapcsolt.
Szerintem túl jó neki a procim..... -
prmcsk
addikt
"1,450v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,56A load = 1,02A"
Ezt egy modi átírhatná, mert lejárat után vettem csak észre a feszhibát...
A jelölt 1,450v helyesen 1,405v köszönöm
-
prmcsk
addikt
elfelejtette fórumtárs "közkívánságára" készítettem egy következetesebb
fogyasztási adathalmazt, a Q6600 procim fogyasztásáról, különböző feszekkel
és frekvenciákkal.
Mindenki levon belőle, amit akar. Az átlagos konfigomban szerintem közelebb jutok
egy Q6600 valós fogyasztásához, mert a mérésekbe semmi extra fogyasztó
nem kavar be, ezért mérvadóbb, hogy "csak" a proci igényét mérem.A méréseket primer oldalon végeztem idle és load Prime alatt, Mindig bios feszről
van szó. Nem vettem figyelembe, mit droppol a lap. Tehát:1,225v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,34A load = 0,68A
1,405v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,53A load = 0,87A1,225v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,46A load = 0,81A
1,405v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,56A load = 1,02A1,385v / 3,6Ghz / 9x400 idle = 0,58A load = 1,07A
1,450v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,56A load = 1,02A
1,505v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,70A load = 1,36A1,505v / 4,0Ghz / 9x455 idle = 0,70A load = 1,36A
Fogyasszátok egészséggel....
1,6 volton nem tudtam mérni sehol sem, mert a lapom azonnal lekapcsolt.
Szerintem túl jó neki a procim..... -
-
prmcsk
addikt
Na felraktam a procit @3870 - re, load 1,4 voltra, de lényeges különbség nincs a
fogyasztást illetően.Idle------------- 0,67A-- 154W
Prime load-- 1,34A-- 308WFogyasztások alatt mindig a bemenő oldalt értem.......
Sárpac Igazad van, de direkt sallangosan számoltam, bőven ráhagyva mindenre.
-
prmcsk
addikt
válasz
Dare2Live #6989 üzenetére
Két külön dologról beszélünk...
Te a cimke hitelét vitatod, amire bármi ráfér, ezt én is így gondolom....
Én meg egy alap törvényről beszélek. Ha az említett táp 3x18A helyett a valóságban (kimérve) csak 3x12Amper, a törvény szerint akkor is össze kell adnom, ha egy ágról ered ! (36A) A fizikai törvények nem ismerik a píár hatalmát.... -
prmcsk
addikt
Ha megnézed a tápom belsejének a fotóját, szerintem elég "konkrét" megépítése van.
Kimértem és teljes terhelés alatt ( A procim 3800 felett) sem esett a 12 voltos ág.
Terhelve 12,21 voltot jelzett és néha lement 12,19-re.A régi tápom ekkor
már 11 volton, néha alatta járt.
Érdeklődtem, aztán elgondolkodtam, hogy mennyibe lenne egy táp, ha valóban több
ágú volna ?Amit kinéztem és ajánlottak nem kaptam meg. Jött a csifi és "éreztem",
hogy egy ágú, azért is vettem meg. Utólag nem bánom.... -
prmcsk
addikt
"közel sem biztos, hogy összeadhatod simán a címkén szereplő 12V-os ágaknál lévő ampereket, láthattad, a sirtec-nél sem jött be (szerintem itt sem)"
Ha nem adhatom össze őket, akkor meg kéne cáfolnom Kirchoff csomóponti
törvényét, amely a villamosság egyik alapja...."A fő ágban folyó áramerősség, megegyezik a mellékágakban folyó áramerősségek
összegével."tlac A sirtec-nél szerintem azért nem jött össze, mert a ráírt teljesítményt
eleve nem tudta. -
prmcsk
addikt
Összeszedtem........A többágúság mítosza.
Vásároltam tápot. Nem kaptam azonnalra Corsair VX550W-t, így vettem egy Chieftec GPS650AB A tipusút. Papíron 3db 12V/16Amperes ága van, de nyugodtan vásárolható, mert a valóság az, hogy egy ágból indul ki minden. (megnéztem) Még nem teszteltem, de majd beszámolok. Az a gondom, hogy ez a tápos "ágmizéria", a tápok 95%-ánál csak parasztvakítás. Úgy kezdődött, hogy valami főszabványosító, fő tűzvédő, eu. illetékes idióta, kitalálta, hogy micsoda veszélyes, ha egy mondjuk 50 Amperes táp vezetékei valami módon zárlatba mennek át. Mivel nagy áramról van szó, a vezetékköteg vidáman loboghat, mert ha a rövidzárlati áram nem éri el az 50 Ampert a táp azt hiszi, hogy rendesen dolgozik. (Nem tudom, hogy ez az eshetőség mennyire gyakori, de vannak ennél sokkal jellemzőbb és többször előforduló hibák, talán azokkal kéne foglalkozni.)Na erre jött az "isteni szikra", hogy ezt az 50 Ampert szét kell osztani annyi ágra, hogy 20 Amper- nél több egyik se legyen, mert ez az áramerősség a legkisebb „prücök” esetén is gyorsan létre jön, a táp majd jól lekapcsol. Elnevezték mindezt ATX2 szabványnak. Nemes gondolatok és rendben is volna az elképzelés, csak a megvalósítással, annak anyagi vonzatával vannak a gondok. Sokkal drágábban lehet szerintem elő állítani egy olyan tápot, amelyben valóban elkülönülne mondjuk 3-4 ág. Nem mindegy, hogy az ára miatt 1, vagy 100 millió juser venné e meg ? A gyakorlatban is kezd megbukni ez az elképzelés, mert sorra jelennek meg olyan CPU-k, VGA-k, amik ettől a szabványosított 20 A-tól többet vennének fel (tuning alatt). Na most jönnek a gyártói "trükkök százai",(hogy korunk „nagy géniuszát” is idézzem)..A nagy teljesítményű tápjaik nyák-ját annyiban módosították, hogy a +12V forrasztási felületét 2-3-4 részre osztották: Az egyikbe mondjuk a PCI-E tápcsatik, a másikba a CPU 8 lábasát, a harmadikba pedig az egyéb, végeit forrasztják. És elérkeztünk a "csodához"! Ezt a "három ágat", amik egymástól ugyan külön vannak, egy kb.2,5mm2-es tömör vezetékkel (áthidalóval), EGY pontra kötik a +12 voltot előállító résszel. Még ez sem volna gond, ha az áthidalók helyére mondjuk 20 Amperes biztit raknának, mert így létre jönne az alap gondolat, hogy 20 Amper feletti terhelésnél ez a bizti kiolvadna és azt a szakaszt, ami rá van bízva megvédené. Új matricákat nyomtak a tápok oldalára és indulhat a biznisz. Elképzelem, amint a szervizek bizti cserélő szakmunkásokat vennének fel hirtelen, mert, hogy minden harmadik, negyedik táp ott végezné pár naponta, az fix. Ezt a történetet még tovább lehet "píározni" Vannak cégek, akik mint valami modern Robin Hood-ok kiállnak és abból csinálnak kampányt, hogy ők bizony nem az ATX2 szabvány szerint csinálják a tápjaikat és ezt kell venni, mert ez egy ágon leadja a sokcsillió ampret. Érthető nem ? Így kell az eredeti egy ágas tápot reformként, forradalomként eladni. Most akkor hány ágú, a tápok 95%-a ?
A chieftec-emben IS ezt láttam. Minden jobb tápban van terhelésfüggő, lekapcsoló elektronika, csak pont az a gond, hogy ez nem áganként van, hanem az össz teljesítményt figyeli. Pontosabban: Ez nem gond nekünk, csak innentől megdől az egész ATX2 "szabvány" lényege(de akkor minek találták ki ?) Képzeld el, hogy mibe kerülne és az adott mérethatárok között megvalósítható, hogy három, vagy négy külön "ág elektronikát" építsenek, egy tápba ? Minek a rovására, mennyiért ?
Én nem tápszerelő vagyok, csupán egy „villanyász”, de egy nyákon simán elmegyek és le tudom vonni saját következtetéseimet. Én nem bizonyos termékeket "fikázok" csupán rávilágítok arra, hogy az esetek túlnyomó többségében már megint vakítás zajlik. Ezzel azt sem zárom ki, hogy valóban léteznek valós és nem "kvázi" több ágú tápok, csak mutasson már valaki egyet és az árát is írja meg. Még szerencsém, hogy abban, amiben fesz van és áram folyik, a fizikai alaptörvények ugyanazok.....
Chieftec, Corsair, FSP, Enermax, belsejét skubiztam már de természetesen ezek minden tipusát nem láthatom....,de állítom, hogy a 20,30,40k-s tápok szinte mindegyike egy eredő ággal rendelkezik. Nem csak az ágankénti lekapcsoló elektronika lenne drága, hanem a többágúság "tartozékai" is. Minden +12 voltos kimenő ágba illene betenni +2-3 elkót, ami pénzt és helyet foglal. Számoljunk csak 3 ággal, az mindjárt + 4 elkó, mert általában kettő már eleve benne van, az egyágúság miatt. Az én tápom is papíron 3x16A ággal rendelkezik. megnéztem, és egy osztott ága van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csupán ebben az egy fő ágban van 2db.16 volt / 2200uF-os kondi, a kimenőben és nem 6. Igaz én még belevarázsoltam 5db.16 volt / 4700uF-ot, mert nem árt, ha több van...
Nekem se sok közöm van hozzá, ha a kapcsolóüzemű tápok működési elvéről lenne szó, de ahhoz nem is kell értenem, hogy lássam a kimenő ágak felépítését, kialakítását, egy nyákról "olvasva". A tápomról ezért lehet és kell kimondanom, hogy van egy "mono"
48 Amperes tápom.Azt is felvállalom, ha valaki meggyőz, hogy rosszul látom, de akkor mondja…… (prmcsk)
-
prmcsk
addikt
válasz
Szten Márs #6965 üzenetére
Rémlik...ebben igazad van, a hatásfok kalkulációja az elmenő oldalon számítandó,
de akkor még jobb a helyzet, a valós fogyasztást illetően...zso73: A hatásfok miatt 172,2W a felvett teljesítmény a táp szekunder oldalán.
Akkor ez nekem a jobb eredmény, mert a rossz helyen alkalmazott hatásfok szorzó
miatt még többet is számoltam a valósnál.... -
prmcsk
addikt
válasz
Szten Márs #6960 üzenetére
"Szóval a 246 watt a mérvadó"
Hát pont ez az ! Ha a 246Watt mindegyike a +12 voltos ágon hasznosulna, akkor is
az "csak" 20Amper a 12 voltos ágon !
20Amper a teljes "szekunder köri" fogyasztásom, amiben már benne van az
5 volton és a 3,3 volton fogyasztott áram is.Sárpac: Én ebből a Q6600 tuning fogyasztását akartam kihangsúlyozni.
Ha a gépem idle fogyasztása 0,58 Amper, a tuningjáé meg 1,07 Amper
akkor aztkell mondanom, hogy csak a proci fogyaszási különbsége mindössze 0,49 Amper,ami kb. 118 Watt emelkedés a hálózati oldalon.Szerk: Egy digitális, jó minőségű multiméterrel mértem és "konnektornál".
Feláldoztam az egyik tápzsinóromat, megheréltem, elvágtam a barna szálát és
közé kötöttem (sorba) a műszert. Ha valaki másképpen tudja, szóljon... -
prmcsk
addikt
Na most már komolyan bosszant ez a táp mizéria, a fogyasztásokat illetően !
Előkaptam az amper mérőt és használtam, a 230 AC ágon.
Következőek és meglepőek az eredmények.....
Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci 9x400 = 3600Mhz...X300 VGA...
1 TV tuner zsuga...1 Wlan, PCI...5db. 12cm.-es venti...Gép standby = 0,08 Amper
Gép felállva (idle) =0,58 Amper
Prime 95 fut, Small FFT-ben, Q6600@ 3600Mhz-en.= 1,07 Amper
Orthos fut, 9-es prioritáson, Q6600@ 3600Mhz-en = 0,89 Amper
Számoljunk csak ?
230 Volt x 1,07 Amper = 246 Watt full terhelés és tuning alatt.
Vegyük bele a tápom hatásfokát, ami gyárilag 80%, de ne legyen ennyi, legyen
rosszabb, mondjuk 70%-os. Akkor az = 246 Watt x 1,3 = 320 Watt.Tehát: A leírt konfigom egy 3600Mhz-re tuningolt Q6600 quazán procival, rosszabb
hatásfokú táppal számolva, 320 Wattot vesz fel a hálózatból !Most akkor mi van ?
-
prmcsk
addikt
Szerintem akkor sem táp, de könnyíts rajta...Csak a raptort hagy a rendszeren,
minden mást húzz le és kiderülhet.....Terheld így, ha nincs változás akkor nekem
lesz igazam.
Miért mondom ? Mert tapasztalatom szerint egy táp a "nem bírom terhelésre",
először a géphang változtatásával reagál. Leesnek a ventik fordulatai, majd nem
bírván a terhelést lekapcsol....Lehet, nincs igazam, de ezt gondolom. Azt is
mondtam már, hogy terhelés alatt mérd a feszt, ha csak egy kicsit ejt a fesz,az
nem gond. Ha 11 volt köré zuhan, az táp csere..... -
prmcsk
addikt
Itt az újabb fotó a "3x16Amper" tápom belsejéről. Mod és látkép.
A kép két dologból lényeges.1.) Látható a táp kialakítása és a "modd"-om.
2.) Láthatóak rajta azok az áthidalások, amik az egy ágú tápot akárhány ágúvá
varázsolják, de elektronikailag nem választják el őket. A bal felső sarokban a fehér
madzagok alatt látható (a VGA kárták tápja) a három vastag "drót" áthidalásokból
kettő. A harmadikra a piros vezetékemet forrasztottam rá, ami az 5db. 16v / 4700uF
-os pót kondiaimhoz megy. Ezekkel gazdagítottam az EGY fő ágba már
gyárilag forrasztott 2db. 16V / 2200uF-os kondik szűrő és puffer erejét.tlac Bocsi, igaz a keverés, mert fej-fej. Kevertelek Shkiz0 val.
-
prmcsk
addikt
"szerintem ez így nem adható össze
sőt, biztosan nem adható össze:
Maximum combined load on 12V1+12V2 outputs shall not exceed 380W."Szerintem meg összeadható.....Ha az elvi 35Amperedet sorozzuk a feszültséggel
(12volt) = az 420Watt. Ennyivel lenne terhelhető a "két" ág. Ez csak azt bizonyítja számomra, hogy a tápod valós összárama 31,6A és nem 35A. -
-
prmcsk
addikt
Teljesen korrekt a tápod. Van össz. 35 Ampered17+18Aés állítom,
hogy a restartokat nem a táp esetleges gyengesége miatt produkálja. Annak más
oka van. A gyártói oldalon az is látható, hogy a feszértékek tűréshatára +5 - 5%-os,
mint a tápok 99%-ánál. A tiéd is ezen bőven belül van.
Az én előző gyenge tápom, amit ha megterheltem még a venti fordulatok is
lecsökkentek és 10,8 voltot produkált3600-on prime teszt alatt, de a procim
még így is ok maradt. Ezért mondom, megnyugodhatsz... -
-
prmcsk
addikt
-
prmcsk
addikt
99%, hogy ez is egy ágú, tehát az eredője +12V / 60Amper. A 100%-hoz látni
kéne a panelt, de szinte biztos. Nagyon drága lenne gyártástecnológiailag a
valós 3-4 ág megcsinálása egy tápban. Ebből fakadóan kevesen vennék és
hordanák vissza, mert mondjuk egy Q6600 proci simán lelőné az egy ági 16 Ampert.Ne kérdezd hogy melyik "baromarcú" találta ki ezt az új szabványt és azt se, hogy
miért ? Az okát érteném is, ha valóban úgy lenne kiképezve..... -
prmcsk
addikt
válasz
Anthony28 #6830 üzenetére
Most mondom, hogy a legtöbb, mai táp csak névileg több ágú, hogy
"papíron megfeleljen" az ATX2 szabványnak, amely előírja, hogy(bizonyára tűzvédelmi szempontból) 1 ág nem lehet több 20 amper terhelhetőségnél. Ezért a gyártók fogták
és a meglévő egy ágat 2-3-4 felé bontották, de a szakaszok között nics a tápon belül
áramkorlát 20A bizti, mert akkor megérteném, ezt a fajta kiépítést.Ja és mégegy: Valami igazi tápszaki vezesse már elő, hogy mibe kerülne előállítani
egy valóban 3-4 független ággal rendelkező tápot ? -
prmcsk
addikt
válasz
Anthony28 #6821 üzenetére
Azért "vedd a corsairt", mert eleve egy ágú +12 voltal gyártják. A VX550W az egy
ágán 41Ampert ad le. Azt persze nem mondják, hogy amit vettem az csak papíron
3x16Amper, mert szét szedtem és láss csodát, egy ágról ered ez is csak három
felé van forrasztva. Tehát van egy ágon 48Amperem. -
prmcsk
addikt
Szerintem a coretemp VID-jére ne igen adjatok, mert nálam is messze az mutatja a legkevesebbet. A Guru, everest, cpuz 1.41, tized volton belül ugyanazt mutatja, míg
a coretemp 2 tizeddel mutat kevesebbet, ezeknél.subaruwrc Holnap tesztelek, már az új táppal. Chieftec GPS-650AB AŐ az
-
prmcsk
addikt
Ebben egyetértünk... Szerintem is a proci limitál. Soak-nak is igaza lehet, hogy
pár FSB-t még ki lehetne csalni belőle egy jóval tuningosabb lapban, de megéri e ?Az én célom, hogy ez a proci 4 gigán mennyen prime stabilan, a vizemmel. Benne
van, mert már most is üzemel a gépem ezen a frekin, csak stabilizálnom kéne.Holnap tápcsere, Corsair VX550W-re, ha nem elég P35-DQ6.
Privi megy....
-
prmcsk
addikt
Új teszt: A legkissebb adható feszem biosban, 1,2250 volt.
Ezen futott load: 1,144 volton 8x400 = 3200Mhz -
prmcsk
addikt
De felmerült, csakhogy: A harmadik procimat hajtom benne és nem volt túlfeszelési jelenség egyikkel sem.
A hőfokról:Majd két éves a vizes rendszerem. Nem tudom mennyire hatékony a
pumpám és azt sem, hogy jelenleg mennyire van elszennyeződve a CPU blokkom.
Ez is felmerülhetne......
Tudod mikor használtam utoljára everestet ? De ez is azt mutatja és ha ez sem jó
eljöttök és mértek, meg teszteltek, amit akartok.everSzerk: Félreérthető, de többször volt már tisztítva a blokk. Utoljára talán kb. 2 hónapja.
-
-
prmcsk
addikt
Mára ennyi a prime tesztből.
Több, mint egy órás prime 1,280 volton (load), 3600Mhz-en, a quazánnal.1,280
-
prmcsk
addikt
válasz
Benkeszabo #6702 üzenetére
1.) Töltsd ki az adatlapod konfig. részét, azt is milyen hűtőd van.
2.) Teszt alatt ne futtass egyszerre több programot, töltsd le, amit linkeltem,
jelöld ki a Small FFT-t és indítsd el. Mind a 4 mag dolgozik a teszt alatt. -
prmcsk
addikt
válasz
Benkeszabo #6698 üzenetére
Az a kérdés, hogy a gyárival mennyire nem stabil, mivel nem stabil és hol?
Prime 25.5 download
-
prmcsk
addikt
Mondom, hogy lesz a procimból valami ! 1,35 volton (load) 3,6 Ghz-et megy.
1,5 órás prime (Small FFT) teszt:3,6 Ghz próbálkozom kisebb fesszel.Hétfőn tápcsere, ha nem elég, akkor a lap is. A prociért mindent.....
-
prmcsk
addikt
A gyengusz lapommal 4 gigán megy a gépem. Simán működik, sőt a gyengébb
tesztek, Superpi 32M, wPrime, Cinebench, simán lefutnak, a komolyakkal van a
baja. Pár perc után lekapcsol a gépem. Valahogy stabilizálnom kéne, de ebből
lapcsere lesz, mert szerintem mindent kipróbáltam. Mondjuk a kondi stab mod.
még hátra lehet.
A tápom is ratyi ehhez a procihoz, ilyen tuningal.superpi 32M -
prmcsk
addikt
Csak a teljesség igényem miatt...
SL9UM = B3 = 105 Watt
SLACR = G0 = 95 Watt -
prmcsk
addikt
válasz
Achill3uS #6413 üzenetére
Esetemben, meg kell erősítselek.....
A Quazánommal, a gyengébb lapom fesze úgy ingadozik terhelés alatt, mint
pelenka a szélben.
Akárhol nézem egy Q6600 4 Gigán olyan 200Wattot, vagy többet venne fel
és ha nem képes a táp, vagy a lap ezt az igényt "után tölteni", ráadásul a lehető
legsimább tápfeszt biztosítani, ott valami menthetetlenül megrogyik.vazimódó : Én megmondtam......
-
prmcsk
addikt
válasz
Benkeszabo #6404 üzenetére
A tápod biztos, hogy necces, ha ennek hinni lehet.Nem fogsz hinni a szemednek....se.
Larry303 Erre én is kíváncsi leszek...
-
prmcsk
addikt
Sárpac, Speed ! Hiszek nektek és örülök is, mert nem kell annyit kiadnom érte.
De akkor milyet is vegyek szerintetek ?
Soak Azért a lapom az ára okán sem arra lett "predesztinálva" szerintem,
hogy ki tudjon igazán szolgálni egy ilyen körülmények között hajtott procit.Nem vártam el tőle.....
-
prmcsk
addikt
Közben méregetem a feszeket, mert a tápom is szuszog rendesen..
A 12,3 volt prime alatt 11 voltra esik vissza, ez 10% ! Mondom én, hogy valakinek
majd jól odaadom, hogy tesztelje ki a procit, a saját tuti rendszerében. -
prmcsk
addikt
Odáig még nem jutottam.....
Tudom, hogy nem prime, de az IP35-E- ben már ez is "csoda"...4Ghz
Nagyon szemezek egy X38 DQ6-al.
Sárpac 430-on fél órát mertem hagyni a prime-ot, mert a PWM-ek 110C
foknál kikapcsoltak.....A 445-ös prime nem ezzel a lappal fog megvalósulni,
ha egyáltalán összejön a prime stabilitás. -
prmcsk
addikt
válasz
Achill3uS #6375 üzenetére
Olyan negatív a kisugárzásod....
Vízzel hűtöm és bizony meg vagyok győződve,
hogy 4 gigán prime stabillá tudom tenni....Azt csodálom egyáltalán, hogy a jelenlegi lapommal ezt a határt nyaldosom...
Ebből lapcsere lesz már érzem, aztán ha kikerül a lapomból lehet odaadom
tesztelni. -
prmcsk
addikt
Mit zabál egy 4 (9x445) 4gigára húzott Q6600 csak, mert a gépembe kezd beköltözni
a "bakelit szag".
A PWM-ek egyenesen "mosolyognak" a teszt alatt.... -
prmcsk
addikt
válasz
Nyugdíjas #6307 üzenetére
Miért csak öt percig....... ? Mert az írásom előtt, vagy 1,5 órával érkeztem vele haza
és ugye vízhűtés szét, vízhűtés össze.....mennyi időm maradt egy "hirtelen" tesztre, szerinted ? Arra voltam kíváncsi először, hogy mi az az FSB, amin egyáltalán még hajlandó működni.
Igen, droopol a lapom, nem kicsit, nagyon, ezért vagyok szinte biztos benne, hogy
egy jobb lapban, ezen a frekin abszolút stabil lesz.....Sokan mondjátok itt, hogy primeteszt mire jó ? Ha nem ok. legalább linkeljetek egyet,
ami szerintetek, szerinted a négy maghoz jó. Ígymár építő jellegűek lesznek az
ez irányú hsz.-ok. -
prmcsk
addikt
Vettem egy Q6600 procit 9x430FSB Vízzel hűtöm, de ez így is quazán.
Megy, mint a golyó, de az az érzésem, hogy menne tovább is csak a lapom
(IP35-E) CPU fesz.része, mintha be-be omlana, emiatt gondolkodom a
8 fázisú Gigákban. Próbából feltettem 9x445-re = 4Ghz és a win rendesen
felállt, de a cpuz olyan fesz hullámzásokat jelzett, hogy gyorsan be is fejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest