Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chaser

legenda

válasz Vesztor87 #129 üzenetére

Alapon erősebb a G530 a az E3400-nél. Tuningban viszont más a helyzet, persze ttól függ mekkora a tuning. Régen sokat foglalkoztam cerkákkal, 3.5G az szinte alap volt. Jobbak 1.35-ön mentek 4G-t. Volt egy kivételesen jó E3300-asom az 4400mhz-en volt stabil 1.35-ön. 4G körül már rendesen porig alázta az E8500-öt is. Azt tudni kell, hogy c2d alapú volt kis megnyírbálásokkal. Ilyen volt az FSB, amit ugye tuninggal gyorsan megoldottunk. Másik volt az L2 cache. Ezt ugyan megnövelni nem lehetett, de azt sokan elfelejtik hogy az L2 magórajelen járt, tehát minél nagyobb volt a cpu órajele annál gyorsabb volt a cache is. Mivel 3.5G környékén már elég szép órajelelőnyt kapott, így gyorsasága ledolgozta a méretbeli hátrányát. Bestbuyok voltak azok is, igaz ott nem ártott mellé a tuning. G530 tuning nélkül bestbuy, nem véletlen találta ki az intel hogy tuningnak annyi, csak bizonyos modelleket és felárért.
    8GB ram akkor kell ha kihasználod, amit neked kell tudni, nem nekünk:) Ilyen árak mellett sztem kötelező..nem lesz ám mindig ilyen olcsó a ddr3, már sztem abszolút elérte a mélypontját.

Új hozzászólás Aktív témák